начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

въпрос за съгласие за пътуване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за съгласие за пътуване

Мнениеот divinka » 30 Авг 2010, 22:49

Здравейте пак.
Ако откажа на бащата на детето да я изведе , тоест не се подпиша да и се издажа международен паспорт .. и то точно от съображения за сигурност тогава защо пък Съда може да изместжа мойто несъгласие, Той може да каже - в Испания има по-добри училища ала бала .. както ви писах преди два дни така е пребил първата си дъщеря там че я връща след месеци чак ... и не може да се докаже какжо е станало с нея .. и аз как да рискувам тогава??? Съда няма право да измества във всички случаи несъгласието на родител ... много съм обезпокоена че има такива варианти.
Ако не са присъдени родителски пража на никой родител - както при нас, тогава той ако я изведе без мойто съгласие аз какво следва да правя???????Може да не я върне и какжо се прави тогава???Моля ви помогнете ми,ако не сме водили дело родителски права и той се опита да я изведе аз какво мога да направя??? Кой ще ми даде гаранции че ще я върне, че ще я видя???
divinka
Младши потребител

Re: въпрос за съгласие за пътуване

Мнениеот ana_hristova » 02 Сеп 2010, 19:58

Имам пълномощно от бащтата на детето (ще цитирам за да ми кажете дали съм в правото да споря) че ме упълномощава да го представлявам и се подписвам пред органите на РДВР при издаване на документи за пътуване в чужбина. А днес ми отказаха да ми приемат документите за задграничен паспорт имат ли право и каде мога по подробно да прочета закона .Благодаря предварително.
ana_hristova
Нов потребител

Re: въпрос за съгласие за пътуване

Мнениеот iva_sh » 03 Сеп 2010, 00:55

пълномощното трябва да е нотариално заверено и изрично - за какви действия се отнася представителната власт /подаване на заявление за издаване на български личен документ - паспорт и получаване на готовия паспорт/, индивидуализация на детето /имена, ЕГН/ и пред органите на кое точно ОДМВР /трябва да е по постоянен адрес/. Ако бащата е жив, не е лишен от родителски права, но не се яви при подаване на заявление за издаване на паспорт не неговото малолетно или непълнолетно дете и не е упълномощил друго лице да го представлява, липсата на неговото съгласие /подпис в заявлението/ се замества от влязло в сила съдебно решение.
iva_sh
Потребител

Назад към Семейни казуси