Здравейте,
Пише Ви един баща.Със съпругата ми сме разделени от около 2 години,а от две седмици имаме и официален развод.Преди 2 години аз бях инициаторът да се разделим,като се изнесох от апартамента,в който живеехме с двете ни деца,момчета,на 4 и на 9 години.
През тези две години съм се виждал ежедневно с децата. Взимах малкия в 17 часа от детска и,заедно с баткото,бяхме заедно до към 20-21 часа,когато ги връщах при майка им.
През тези две години аз живея с друга жена,а съпругата ми с друг мъж в апартамента от брака ни,който е собственост на родителите ми.
През тези две години децата ми преживяха най-малкия възможен стрес от раздялата ни, благодарение на ежедневните ми грижи и присъствие на баща в живота им.
Преди някоко месеца съпругата ми изяви желание да се разведем документално.Направихме развод по взаимно съгласие,като правата върху децата получи тя,правото да живее в жилишето от брака ни,а аз- правото на ежедневно виждане с децата по два часа на ден и един уикенд в месеца.
Съгласих се тя да получи правата, тъй като тя ми обеща (устно)!!!, че ще живее в апартамента.
Преди две седмици излезе решението от развода и тя ми заяви,че ще се мести с децата и с приятеля си да живее в друг град,в апаратамент,който е собственост на родителите и.
Този друг град е на 3 км от селото,в което живеят родителите и,където децата прекарват всяко лято по 3 месеца.
ЕТО И КАЗУСА МИ:
Смятам,че родителите на жена ми оказват психическо насилие върху децата,откакто сме разделени.
Миналият септември,когато малкият се върна след първо лято,прекарано на село след раздялата(аз не бях съгласен той да прекарва лятото там),забелязах съществени промени в поведението му.
При баткото също имаше такива промени.Имаше коментари от страна на учителите и на двамата за промяна в поведението им към по-лошо.
И двете деца говореха за насилие,оказано им от бабата,говореха и за страх от нея,но също така се и страхуваха да не си изпатят за тези си коментари от нея и от майка им,защото бабата има огромно влияние върху майката.
Страхуват се да коментират,защото върху тях тегне заплахата,че ще бъдат изоставени/лишени от обич,ако не се подчиняват изцяло.
С течение на времето успях да успокоя децата,че няма да бъдат изоставени от мен и лишени от присъствието ми само защото съм напуснал жилището. Малкият спря да се страхува от насадени от бабата и дядото ужасяващи го фантазии.
Тогава заявих на майката,че повече няма да позволя да прекарват лятото при бабата и дядото.
Положих усилия за това в началото на лятото тази година,като отидох в Агенцията за закрила на детето и разговарях с директорката на агенцията и главната психоложка.
Те разговаряха с майката на децата и със сина ми и случаят се потули във дебрите на бюрокрацията и нежеланието за действие от страна на властите.
Аз исках да се извика бабата за разговор,да се направи посещение в дома й и да разбера какви законови мерки мога да предприема срещу нея като оказваща насилие върху децата ми.
Информация и съдействие не ми беше предоставено.
Заявиха,че всичко е наред.
Искам да разбера какво мога да направя,за да защитя децата си от бабата и да огранича достъпа и до тях?
Двете деца също заявяват,че не искат да прекарват време там,чувстват се изоставени и от двамата родители.Моля ви за конкретна информация за това какво бих могъл да предприема.
Благодаря Ви предварително,
Бащата
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законови мерки срещу баба и дядо оказващи насилие над деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Законови мерки срещу баба и дядо оказващи насилие над деца
Правото да живее в апартамента от брака е устна договорка.
Сега си давам сметка, че не е искала това писмено, защото през цялото време е планирала да получи правата върху децата , за да замине за друг град.
Не мога ли да заведа дело срещу нея за измама по повод нашето споразумение?
Планирала е да замине и двамата с приятелят и са търсели работа в този друг град още докато сме водели преговори за режима на свиждане с адвоката??
Сега си давам сметка, че не е искала това писмено, защото през цялото време е планирала да получи правата върху децата , за да замине за друг град.
Не мога ли да заведа дело срещу нея за измама по повод нашето споразумение?
Планирала е да замине и двамата с приятелят и са търсели работа в този друг град още докато сме водели преговори за режима на свиждане с адвоката??
- boryanauk
- Нов потребител
Re: Законови мерки срещу баба и дядо оказващи насилие над деца
Всъщност коментарите по темата отидоха в посока далеч от зададения въпрос.
Да оставим настрана дотук казаното, защото въпросът ми беше и все още Е -
Има ли законови мерки, които мога да предприема срещу бабата и дядото за психическо и физическо насилие оказвано върху децата?? - Жалба в съда например??
Да оставим настрана дотук казаното, защото въпросът ми беше и все още Е -
Има ли законови мерки, които мога да предприема срещу бабата и дядото за психическо и физическо насилие оказвано върху децата?? - Жалба в съда например??
- boryanauk
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|