начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Оспорване родителските права на майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване родителските права на майката

Мнениеот racho99 » 16 Авг 2010, 16:12

Здравейте,
изчетох доста по темата, но все пак бих желела за мнение относно това, какви са шансовете на бащата на детето ми да оспори родителските ми права.
Фактите са следните: Нямаме брак. Дъщеря ни е на 3г- припозната от бащата. Вече от 1г. не живеем заедно с бащата, детето живее при мен, в собственото ми жилище. Бащата го посещава често, и дори веднъж го води на почивка- никога не съм отказвала достъп и посещение, дори и на бабата и дядото по бащина линия. Получавам от бащата месечна издръжка.
Аз самата съм самостоятелна - имам стабилна работа и печеля добре. Не пуша, почти не пия, не вземам лекарства и наркотици. Мога спокойно да се грижа за детето, дори и без издръжката.
Проблема ни е, че при всеки един скандал между нас, бащата ме заплашва, че ще ми отнеме детето с кавито и да е средства. Казва, че срещу малко пари всико е възможно.
Желая да урегулирам нашите права по отношение на дето в съда по взаимно съгласие, но се страхувам какви ли "компромати" може да изавади бащата срещу мен, ако не успеем да постигнем съгласие.
Мария.
racho99
Нов потребител

Re: Оспорване родителските права на майката

Мнениеот Гост. » 16 Авг 2010, 22:48

Ако е останала някаква диалогичност в отношенията ви с биологичния баща на детето - прочетете чл. 127 от СК ( има го на сайта на лекс)- едно споразумение с нотариално удостоверяване на подпис и съдържание е добро начало за доброволно уреждане на проблема.
Успех.

п.п. Не се впечатлявайте особено от отправените заплахи.
Гост.
Старши потребител

Re: Оспорване родителските права на майката

Мнениеот namakak » 16 Авг 2010, 23:29

Страха е еднакъв и за женския и мъжкия пол.И него ще го е страх,от това което би предприел,и още повече че ще го е причинил и на детето си,което винаги желае майчина обич и предпочита МАМА.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси