начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследник ли ми е сина на съпругата ми

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследник ли ми е сина на съпругата ми

Мнениеот tammy » 05 Авг 2010, 22:09

Наследник ли ми е сина на съпругата ми от първият и брак?Аз нямам деца от този единствен за мен брак и не съм го припознал защото си има жив биологичен бъща.
tammy
Нов потребител

Re: Наследник ли ми е сина на съпругата ми

Мнениеот namakak » 05 Авг 2010, 22:18

Ще ти стане.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот tammy » 05 Авг 2010, 22:40

Ако съпругата ми почине преди мен? Пак ли мислиш,че ще ми стане ?Защото аз не съм на това мнение.
tammy
Нов потребител

Мнениеот dimist » 05 Авг 2010, 23:25

Теоретично погледнато, има вариант и ти да му станеш наследник.
Ако искаш да се разпоредиш с имуществото си за в случай на смърт, това е друг въпрос. Като нямаш деца, няма да имаш и наследници със запазени части, така, че завещавай смело.
dimist
Потребител

Мнениеот invisible_ » 06 Авг 2010, 09:30

Така погледнато синът на съпругата Ви, не е Ваш наследник - той е наследник на майка си, когато тя почине и на биологичния си баща. Ако имате семейна имуществена общност, при смъртта на съпругата Ви (опитвам се просто да ви го обясня, дано да не се случва) вие двамата ще бъдете наследници на нейните идеални части от имуществото, което е под режим сио. Надявам се да съм ви била полезна.
invisible_
Младши потребител

Назад към Семейни казуси