начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

моля дайте ми съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля дайте ми съвет

Мнениеот mia_baby » 02 Авг 2010, 07:12

Здравейте,
разведена съм от три години със съпруга и бащата на сина ми, По силата на съдебното решение той трябва да го взема всеки weekend от събота сутрин до неделя вечер и през лятото един месец. Ние се разбрахме за да мога един ден от почивните аз да съм с детето, да го взема сряда, петък и събота а в неделя да ми го връща.
Това лято той беше с детето 2 седмици на почивка. Сега искам да пратя детето 2 седмици с мойте родители на море и той иска в замяна на това преди да замине детето да спи една седмица всяка вечер при него и след като се върне също и да отиде за още 2 седмиц при него защото имал право. Аз не съм съгласна на това. Аз никога не съм искала компенсации когато той е ходил някъде с детето.
Също така ми обяснява че когато аз отида някаде с детето или трябвало после да бъде компенсиран за времето през което не го е виждал или да му го връщам за почивните дни иначе щял да го търси с полиция. Също така ми обяснява, че понеже аз нямало да съм там това не се брояло за почивка на мен и детето и не съм можела да го пратя без неговото съгласие.
моля кажете ми има ли нещо вярно, на мен ми се струва странно.
mia_baby
Нов потребител

Re: моля дайте ми съвет

Мнениеот TheOldMan » 02 Авг 2010, 10:30

Не знам.... като почна да чета такива теми, и ме полазват "мравучки" по гърба...

Все пак и вие и съпругът ви сте човешки същества. Щом имате претенции да виждате детето, значи и към него и двамата изпитвате някакви чувства. Вземете се разберете като хора. Толкова ли е важно кой къде точно и по колко точно часа ще вземе детето?

Още малко и ще определите наем за детето, и ще изисквате да ви се плаща за всеки час просрочие...

Сега е лято, детето е във ваканция, който може да му осигури повече слънце и чист въздух, да го взима. Не мисля, че е честно спрямо него единия родител да го вземе и да го затвори в къщи само защото на другия "му е изтекло времето за свиждане", а той няма възможност да го изведе сред природата...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 11:05

Също така ми обяснява, че понеже аз нямало да съм там това не се брояло за почивка на мен и детето и не съм можела да го пратя без неговото съгласие.

:roll: :) Силно преувеличено твърдение, но като гледам как сте се спогодили двамата извънсъдебно - правите повече отстъпки.

Пращайте детенце на море.
той иска в замяна на това преди да замине детето да спи една седмица всяка вечер при него и след като се върне също и да отиде за още 2 седмиц при него защото имал право.

Напомням, в случай да сте пропуснала, че бащата има неползвани 2 седмици контакти с детето- от онзи месец през лятото, когато не сте в платен годишен отпуск. Допълнително, ако ще се дребнее, има право на 4 дни( двата уикенда)- нищо повече.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mia_baby » 02 Авг 2010, 11:19

Благодаря ви за това което сте ми написали, но има ли право както ме заплашва да тръгне да го търси с полиция докато в наморе с родителите ми?
mia_baby
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 11:34

Има право да се снабди с изпълнителен лист и да отиде при съдебен изпълнител, за да образува изпълнително дело.
След което съдебния изпълнител ще ви изпрати покана за доброволно изпълнение, като ви укаже, че при неизпълнение на задължението си да дадете детенце в определените дни ще бъдете глобена( не е болка) или ще пристъпи към принудително изпълнение на определения режим съгласно ИЛ.
Всичкото това няма начин да се случи докато детето е на море. Чисто технически имате време да изпратите детето на почивка. За тази година поне.
С полиция( не е точно, защото колегите са съдебна охрана) ще дойде СИ, едва ако откажете да дадете детето- а това няма как да се случи, защото вие сте възпитана жена. Като се върне детето от почивка ще има право да си получи онези 4 дни.

Спрете притесненията и помислите трезво.
Прекратили сте брака с този човек, а той продължава все още да ви манипулира.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mia_baby » 02 Авг 2010, 12:27

мерси poly_g ако е удобно мога да напиша точно какво пише в съдебното решение и какви са неговите претенции
имаш ли идея как може да се промени режима на виждане
пак мерси
mia_baby
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 21:18

При изменение на обстоятелствата, както се казва.
Идеи имаме, повечето колеги тук, друг е въпросът дали и магистратите биха ги одобрили.
:)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimist » 02 Авг 2010, 22:24

Режимът на лични контакти как е постановен - спогодба или решение ?
dimist
Потребител

Мнениеот mia_baby » 03 Авг 2010, 21:24

режимът за свиждане е постановен със съдебно решение
mia_baby
Нов потребител

Назад към Семейни казуси