начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Ипотека/развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотека/развод

Мнениеот d_dobre » 26 Юли 2010, 15:24

Здравейте!
Със съпруга ми от 3г.плащаме вноски по ипотечен заем,с който закупихме нашия дом.При развод ако аз остана в апартамента да се грижа и отглеждам сама двете ни деца(11 и 3г.)има ли възможност съда да присъди аз да не бъда повече съкредитоискател и той сам да продължи изплащането?
Благодаря.
d_dobre
Нов потребител

Re: Ипотека/развод

Мнениеот Pause » 26 Юли 2010, 16:57

Едва ли ,даже е невъзможно това което искате.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Юли 2010, 17:09

d_dobre написа:Здравейте!
Със съпруга ми от 3г.плащаме вноски по ипотечен заем,с който закупихме нашия дом.При развод ако аз остана в апартамента да се грижа и отглеждам сама двете ни деца(11 и 3г.)има ли възможност съда да присъди аз да не бъда повече съкредитоискател и той сам да продължи изплащането?
Благодаря.

Категорично не , независимо дали останете или не в жилището.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 26 Юли 2010, 19:20

Зависи. Ако не сте посочена като кредитополучател в договора за кредит, то след развода само съпругът Ви ще остане длъжник по кредита, но ако спре да плаща вноските, банката ще може да образува изп. дело и да насочи принудителното изпълннеие само срещу имота и да изнесе имота на публ. продан.
Вие няма да отговаряте с личното си имущество, а съпругът Ви-кредитополучател - да.
Ако и двамата сте посочени като кредитополучатели, при евентуална публ. продан на имота и ако банката не успее да се удовлетвори от стойността на имота, същата ще може да насочи изпълнението с/у имуществото и на двамата.
Решението на съда по бракоразводното дело има сила само в отношенията между бившите съпрузи, но не и по отношение на трети лица.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот bulgarboy » 27 Юли 2010, 03:04

Не само 1/2 от вноската ще плащаш,а и наем за неговата 1/2
bulgarboy
Младши потребител

Назад към Семейни казуси