начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

има ли начин да ми се изплати изръжката на веднъж за минал п

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли начин да ми се изплати изръжката на веднъж за минал п

Мнениеот rositsa7701 » 25 Юли 2010, 20:26

здр има ли начин да ми се изплати изръжката за минал период.Разведена съм от 2003г и до ден днешен не съм получила нито един лв издръжка.Имам заведено изпълнително дело но нищо не става .Тъй като няма нищо на негово име ня работи нее на борса и т.н..Сега ще подавам молба за изплащане от общината но от там щели да ми платят от датата на из. дело а мен това не ме устроива.Имам ли шанс даси получа всичките 7000 които ми дължи.Какъв е законовия път.
rositsa7701
Нов потребител

Re: има ли начин да ми се изплати изръжката на веднъж за минал п

Мнениеот Гост. » 25 Юли 2010, 20:41

Не много коректно, и не винаги дава правилен резултат, но често положително се постига целта ( да не работиш 7 години?- винаги се учудвам от какво живеят тези хора 8) ) - чл. 183 от НК.
Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода...
Гост.
Старши потребител

Re: има ли начин да ми се изплати изръжката на веднъж за минал п

Мнениеот apknokia » 26 Юли 2010, 05:55

До приемането на новата наредба, в сила от октомври месец 2009г. имаше начин, но сега - вече не. Правилно са Ви отговорили от общината, освен ако имате "свой" човек в общината :wink:
НАРЕДБА за изплащане от държавата на присъдена издръжка
Чл. 4. (1) Общината изплаща неизплатената издръжка по писмено искане на взискателя. Искането се подава чрез съдебния изпълнител, при който е образувано изпълнителното дело, до общината по постоянния адрес на взискателя.
Чл. 5. (1) Издръжката се изплаща от общината ежемесечно на взискателя в размера по чл. 2, ал. 3 считано от 1-во число на месеца, следващ месеца, през който е образувано изпълнителното дело.

(2) Преди всяко изплащане на издръжката взискателят е длъжен да попълни декларация, че за конкретния период от време не е получавана издръжка от длъжника.

(3) Невъзможността изплатените средства да се възстановят на държавата не е основание да се отказва изплащането на присъдената издръжка.

(4) В 3-дневен срок от изплащането на издръжката на взискателя общината уведомява писмено съдебния изпълнител за извършеното плащане и за неговия размер.

(5) На всеки 6 месеца взискателят по изпълнителното дело представя в общината удостоверение от съдебния изпълнител, че е поискал извършване на проверка на обстоятелствата по чл. 152, ал. 2 и 3 от Семейния кодекс.

(6) Общината преустановява изплащането на издръжката при непредставяне на удостоверението по ал. 5.

Предстоят промени в наредбата и в СК, съмнявам се,че ще върнат плащането за минало време, но знае ли човек!
apknokia
Младши потребител

Назад към Семейни казуси