- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Във връзка с делото за бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Във връзка с делото за бащинство
.
Последна промяна dansguardian на 06 Окт 2010, 10:14, променена общо 1 път
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
- dansguardian
- Младши потребител
Re: Във връзка с делото за бащинство
Не е точно като във филчите. Няма камери, съдебни заседатели и журналисти. Само съдията, адвокатите и евентуално страните ако желаят да дойдат. Най- важното доказателство е ДНК експертизата. Може да се събират и други експертизи, дори и свидетелски показания. Но няма случай някой съдия да не се е съобразил с ДНК експертизата.
- mmapostolov
- Младши потребител
За по точен отговор, трябва повече информация. Жената от която е детето ти омъже на ли е. При припознаването няма ответник. Такъв има само в съдебното приозвоство, но до него ти все още не си стигнал.
Спокойно седни и изложи фактите, без да бързаш ще се опитам да ти помогна. Имам извесетн опит.
Спокойно седни и изложи фактите, без да бързаш ще се опитам да ти помогна. Имам извесетн опит.
- mmapostolov
- Младши потребител
Не, жената от която имам син не е омъжена. Просто ми извъртя невероятен номер, достоен за "Оскар". При раждането даже и не ми се обади (решение, взето под чуждо влияние), трябваше да разбера от хора в квартала, че имам син. Детето е записано в акта за раждане доколкото разбрах с баща-неизвестен, а презимето и фамилията са образувани от нейното малко име и фамилия.
Нито съм я бил, нито съм я унижавал, просто не зная защо се получи така. Абе ако се намери подходящ издател съм склонен да продам историята. Това в рамките на шегата (чудя се от къде черпя сили да се самоиронизирам).
Нито съм я бил, нито съм я унижавал, просто не зная защо се получи така. Абе ако се намери подходящ издател съм склонен да продам историята. Това в рамките на шегата (чудя се от къде черпя сили да се самоиронизирам).
- dansguardian
- Младши потребител
Честно казано малко съм изненадан от това което казваш, че жената не ти си е обадила. Ти нали си баща и знаеш, че ще имаш дете. През цялото време на бременноста бе трябвало да си до жената. Сигурно тя ти се сърди за нещо иначе няма да се скрие.
Но тъй като усещам, че си загрижен за детето наистина ще си опитам да ти помогна с каквото мога. Кажи ми кого наричаш "ответник". Кой е този който е ходил в Общината да оспорва бащинството. Дай колкото можеш повече информация. Има много по - тежки случаи от твоя.
Винаги можеш да направиш спрака в служба ГРАО при общината за да видиш дали детето е на твое име. Поискай просто удостоверение за семейно положение и ще разбереш дали имаш дете или не.
Най - важното обаче е да раговаряш с майката. Разбери какво е отношението й към припознаването. Казвам ти го не като адвокат, а като човек с опит.
Но тъй като усещам, че си загрижен за детето наистина ще си опитам да ти помогна с каквото мога. Кажи ми кого наричаш "ответник". Кой е този който е ходил в Общината да оспорва бащинството. Дай колкото можеш повече информация. Има много по - тежки случаи от твоя.
Винаги можеш да направиш спрака в служба ГРАО при общината за да видиш дали детето е на твое име. Поискай просто удостоверение за семейно положение и ще разбереш дали имаш дете или не.
Най - важното обаче е да раговаряш с майката. Разбери какво е отношението й към припознаването. Казвам ти го не като адвокат, а като човек с опит.
- mmapostolov
- Младши потребител
Ти , като много други е вероятно да си станал донор на днк мат'риал. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре.
Има и друг вариант: еманципираната да е забременяла от друг. Виж прочети по-горе за "докато чакаше виза, забременях от друг" ...
Глупаво е да припознаеш детето на друг, това дава възможност на другата страна да те манипулира както си иска. Най малкото плащаш издръжка за детето на някой друг. Еманципираната ако е изобретателна може да постигне и много други облаги.
По добрия вариант е да и предложиш да си направите ДНК тест. Можеш да го направиш и без те да знаят. Добрите лаборатории ще те информират как.
Това си е способ в днешно време, който потвърждава категорично.
Ако еманципираната ти каже, че е опасно и ще се увреди детето щото се правела пункция в гръбначния мозък...
можеш напълно основателно да я пратиш на оня свет (за неколко часа) в изблик на неконтролируем гняв, афект, и после да се понапиеш. С добър адвокат резултата ще си заслужава.
Има и друг вариант: еманципираната да е забременяла от друг. Виж прочети по-горе за "докато чакаше виза, забременях от друг" ...
Глупаво е да припознаеш детето на друг, това дава възможност на другата страна да те манипулира както си иска. Най малкото плащаш издръжка за детето на някой друг. Еманципираната ако е изобретателна може да постигне и много други облаги.
По добрия вариант е да и предложиш да си направите ДНК тест. Можеш да го направиш и без те да знаят. Добрите лаборатории ще те информират как.
Това си е способ в днешно време, който потвърждава категорично.
Ако еманципираната ти каже, че е опасно и ще се увреди детето щото се правела пункция в гръбначния мозък...
можеш напълно основателно да я пратиш на оня свет (за неколко часа) в изблик на неконтролируем гняв, афект, и после да се понапиеш. С добър адвокат резултата ще си заслужава.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
Освен еманципирани има и луди, а най-вече жени които изнудват материално и издевателстват над чуствата на бащата.Те също са луди защото го правят чрез собственото си дете. Ситуацията изглежда така : " бременна съм.... искам от теб това и това и това и...... ако не го направиш никога няма да видиш детето си..... ще замина и ще го родя другаде.... ще се омъжа за друг докато родя и той ще е бащата и ........това ще ти тежи за цял живот и .............." Ако не изпълниш условията нещата се усложняват и жената започва " детето не е от теб.....остави ме на мира..... ти не си бащата.....не ме тормози и .......не се интересувай от мен и........" Като отидеш до тях да видиш как е или я търсиш по телефона, тя викан полиция или пуска оплакване , че я тормозиш и т.н.
Така един ден знаеш, че лудата е родила, но заради начина по който го е направила или заради това , че вече е с друг ти се съняваш вече дали детето наистина е от теб. Какво правим в тази ситуация? Как тогава първо да го припознаеш и после да водиш установителен иск? Има ли начин съда да я задължи първо да направи тестовете за бащинство? А и какво става ако мъжа, с който жената живее в момента вече е припознал детето като свое?
Така един ден знаеш, че лудата е родила, но заради начина по който го е направила или заради това , че вече е с друг ти се съняваш вече дали детето наистина е от теб. Какво правим в тази ситуация? Как тогава първо да го припознаеш и после да водиш установителен иск? Има ли начин съда да я задължи първо да направи тестовете за бащинство? А и какво става ако мъжа, с който жената живее в момента вече е припознал детето като свое?
- lokomotiv
- Младши потребител
Изглежда ,че е в хипотезата на Чл66 ал2 СК ама много "разхвърляни мисли" и ирелевантни факти.
-
Pause - Активен потребител
Не го разбрах това с "разхвърляните мисли". Какво имаш предвид?
Аз говоря за очевидна ситуация на изнудване и издевателство над истинския баща. Вярвате ли , че има безброй форуми за бременост и майчинство, в които
жените се съветват и обучават взаимно как да постигнат целите си в различни ситуации? Там се вижда ясно,че бащата е виновен за всичко и е основния враг, който трябва да се "постави на място". И това е за над 50% от жените. Възможно ли е добросъвестния истински баща да няма "полезен" ход?
Аз говоря за очевидна ситуация на изнудване и издевателство над истинския баща. Вярвате ли , че има безброй форуми за бременост и майчинство, в които
жените се съветват и обучават взаимно как да постигнат целите си в различни ситуации? Там се вижда ясно,че бащата е виновен за всичко и е основния враг, който трябва да се "постави на място". И това е за над 50% от жените. Възможно ли е добросъвестния истински баща да няма "полезен" ход?
- lokomotiv
- Младши потребител
Здравейте отново. Аз съм бащата на детето, знам го с 99% точност (не казвам 100%, защото има и минимална вероятност детето да не е от мен). Майката се промени драстично след като забременя. Зная, ще кажете че това се дължи на хормонален дисбаланс и т.н., но много се съмнявам. Консултирал съм се с гинеколози и всички до един са категорични, че хормоните не са причината. А доколкото разбрах от адвоката ми при образуване на дело за бащинство съда ще назначи ДНК-експертиза, която ще установи с 99.9% точност дали аз съм бащата. Лощото е, че една такава експертиза струва около 1000 лева (парите са ми най-малкия проблем) и с тези пари можеше да купя нещо на сина си. Но както и да е. Идеята и е да ми съсипе живота, а и този на детето. През последните ни няколко разговора тя ми твърди, че детето щяло да разбере кой е баща му, а аз съответно и казах, че малките деца са особено чувствителни на тема баща и майка и че като тръгне на детска градина другите деца ще го съсипят психически (да, така е, децата на тази възраст са жестоки, правят го неволно и не осъзнават това). Това, което си мисля е, че тя не може да преживее факта, че още не съм отишал да и падна на колене, да се навъртам около блока в който тя живее или за това, че родителите ми не са и подпалили телефона. Аз и казах, че нещата могат да се разрешат с разговори и че сме достатъчно големи хора. Идеята май е да ме унижи максимално, а тя полудява от това, че още не съм отишал и направил това, за което споменах в предишното изречение. Признавам си, че много ми се иска да видя сина си, но адвоката ме посъветва да не ходя да я причаквам и дебна, защото според него това може да бъде използвано от майката да си извади ограничителна заповед (добре че беше адвоката, защото бях на крачка да го направя).
- dansguardian
- Младши потребител
Сигурен бях, че става въпрос за изнудване и други интереси. Иначе никоя майка не би лишила детето си от истинския баща, та дори и да живее с друг. Адвокатите да кажат какво се прави в този случей. Мисля , че трябва да и отговориш с нейните средства. Обвини я в изнудване и издевателство.
- lokomotiv
- Младши потребител
Можеш да повдигнеш иск по НК член 313.
а Ако въобще се стигне до ДНК експертизата: и за отвличане на детето ( защото ще си с права на баща) .
Ако са припознали детето няма никакви други шансове. Освен то само да реши да установи своя произход, и то на определена възраст (засега) Дотогава Ти ще си забравил за него.
а Ако въобще се стигне до ДНК експертизата: и за отвличане на детето ( защото ще си с права на баща) .
Ако са припознали детето няма никакви други шансове. Освен то само да реши да установи своя произход, и то на определена възраст (засега) Дотогава Ти ще си забравил за него.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
Това, което ме вълнува е ако детето вече е припознато (даже и фиктивно с цел само и само да е припознато и да ми направят мръсно) какви са моите шансове, ако въобще имам такива? Поне има ли някаква правна възможност да виждам сина си?
- dansguardian
- Младши потребител
dansguardian написа:Това, което ме вълнува е ако детето вече е припознато (даже и фиктивно с цел само и само да е припознато и да ми направят мръсно) какви са моите шансове, ако въобще имам такива? Поне има ли някаква правна възможност да виждам сина си?
Toгава , освен ако съдът не допусне някакво корективно тълкуване на новия СК , което ме съмнява много силно , ти лично нищо не можеш да направиш.Не си лигитимиран да оспорваш припознаването.Сериозна слабост на СК , както винаги действа махалото на крайностите.От безпределно широката възможност за оспорване на произход от 3 л , сега само детето и установеният родител(тоест на практика майката).
На теб ти остава да изчакаш детето да стане на 18 и да му се представиш , то има право да оспори припознаването.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Пречка за установяване на произход
Чл. 71. Иск за установяване на произход не може да се предяви и припознаване не може да се извърши, докато не бъде оборен по исков ред наличният произход, установен с акта за раждане, с предположението по чл. 61 или с припознаване. Двата иска могат да бъдат съединени.
Мисля ,че това е пречката ако детето е вече припознато.Не всичко което е юридическо позволено ,е съответстващо на морала.
Чл. 71. Иск за установяване на произход не може да се предяви и припознаване не може да се извърши, докато не бъде оборен по исков ред наличният произход, установен с акта за раждане, с предположението по чл. 61 или с припознаване. Двата иска могат да бъдат съединени.
Мисля ,че това е пречката ако детето е вече припознато.Не всичко което е юридическо позволено ,е съответстващо на морала.
-
Pause - Активен потребител
Следя, от началото и, тази чисто мъжка тема....
Революшън е прав- дори и в проекта за изменение и допълнение на СК не съществува и ред по този въпрос. Според мен правилно.
Революшън е прав- дори и в проекта за изменение и допълнение на СК не съществува и ред по този въпрос. Според мен правилно.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::) Следя, от началото и, тази чисто мъжка тема....
Не съм съгласен , че е правилно.Напълно е реален казус , ето в случая , в който ако биологичния баща бъде изпреварен , следва бетониране на една неистиност в произхода и драми за детето , да разбира за истинския си баща след години.Аз съм сигурен , че подобни случаи ще има.Трябва да се върне възможност поне прокуратурата да оспорват припознаване.
- REVOLUTION
- Активен потребител
И какво излиза - кауза пердута? И няма да мога да виждам сина си?
П.С. Любопитно ми е всички мнения дотук на юристи ли са или всеки прави предположения?
П.С. Любопитно ми е всички мнения дотук на юристи ли са или всеки прави предположения?
- dansguardian
- Младши потребител
Последните две мнения са на юристи, за които мога да гарантирам - пефектни при това!
Последна промяна Melly на 25 Юли 2010, 14:34, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
Революционно, но така са решили онези 12 дузини.
Наистина не исках да се включвам в темата, така щото като четях постовете прецених, че мястото ми не е тук.
Припознаване кога е възможно? Защо се налага да се припознава едно дете? Тази държава, чрез редица правни норми, чие поведение се опитва да коригира, за да охрани крехкото състояние на собственият си бюджет?.... и все в този смисъл.
Баницата свърши, както се казва.
Наистина не исках да се включвам в темата, така щото като четях постовете прецених, че мястото ми не е тук.
Припознаване кога е възможно? Защо се налага да се припознава едно дете? Тази държава, чрез редица правни норми, чие поведение се опитва да коригира, за да охрани крехкото състояние на собственият си бюджет?.... и все в този смисъл.
Баницата свърши, както се казва.
- Гост.
- Старши потребител
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|