- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
докато той чакаше виза аз забременях ог друг ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
докато той чакаше виза аз забременях ог друг ...
здравейте,имам няколко въпроса относно развода ми.съпруга ми е египедски гражданин.омъжихме се януари тази година но докато той чакаше виза аз забременях ог друг мъж и искаме да се разделиме преди аз да родя.можете ли да ми кажете какви са процедурите сега и колко време ще ни е необходимо... благодаря ви предварително
- geri4ka
- Младши потребител
Re: докато той чакаше виза аз забременях ог друг ...
Ами може ,поли джи беше ви отговорила на сходен въпрос.Най лесно и безболезнено е по взаймно съгласие разгледайте внимателно Чл50 и 51 от СК.И на това основание съдът издава решение.Чл. 330. (1) При искане за развод по взаимно съгласие съпрузите се явяват лично в съдебното заседание.
(2) Когато някой от съпрузите не се яви без уважителна причина, делото се прекратява.
(3) След като се убеди, че съгласието на съпрузите да се разведат е сериозно и непоколебимо, и прецени, че постигнатото споразумение по чл. 101 от Семейния кодекс не противоречи на закона и е в интерес на децата, съдът допуска развода и утвърждава споразумението с решение.
(4) Разглеждането на молбата се отлага само ако е необходимо да се съберат допълнителни доказателства.
(5) Решението, с което се допуска разводът по взаимно съгласие, не подлежи на обжалване.
Но е добре предварително да си уредите отношенията по Чл.51 ал1 от СК и съдът само да ги утвърди след като ги провери естествено.
За сроковете .......? питайте адвокат все пак няма да стане без негова намеса.
Успех на развода и здраве на детето
(2) Когато някой от съпрузите не се яви без уважителна причина, делото се прекратява.
(3) След като се убеди, че съгласието на съпрузите да се разведат е сериозно и непоколебимо, и прецени, че постигнатото споразумение по чл. 101 от Семейния кодекс не противоречи на закона и е в интерес на децата, съдът допуска развода и утвърждава споразумението с решение.
(4) Разглеждането на молбата се отлага само ако е необходимо да се съберат допълнителни доказателства.
(5) Решението, с което се допуска разводът по взаимно съгласие, не подлежи на обжалване.
Но е добре предварително да си уредите отношенията по Чл.51 ал1 от СК и съдът само да ги утвърди след като ги провери естествено.
За сроковете .......? питайте адвокат все пак няма да стане без негова намеса.
Успех на развода и здраве на детето
-
Pause - Активен потребител
мерси единствено ме притеснява че развода по взаимно съгласие е 3 години след като сме сключили а ние ги нямаме...но както и да е аз скоро се прибирам в Б-я и искрено се надявам да мога да придвижа всичко бързо и ефективно
- geri4ka
- Младши потребител
За ваше успокоение това отпадна от старият семеен кодекс и може днес да се ожениш утре да се разведеш.Също така не се притеснявайте за прелюбодейството което сте направили това също не се счита за брачно нарушение.
-
ох направо камък ми падна от сърцето с тази смяна в кодекса...значи всичко ще стане по лесно и бързо надявам се..бях се притеснила че ще родя преди да съм се развела и ще пишат детето на съпруга ми,а бащата на детето хич не е съгласен-разбираемо...това ще е първо дете и за мен и за него..а задължително ли трябва да сключа брак и с бащата на детето преди да се роди...защото аз мисля че може и без брак да го припознае,нали..
- geri4ka
- Младши потребител
Произход от бащата
Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.
(3) В случай на обявено отсъствие на съпруга предположенията по ал. 1 и 2 не се прилагат, ако детето е родено след изтичането на триста дни от датата на последното известие за съпруга, а при обявена смърт - от датата на предполагаемата смърт.
(4) Алинеи 1 - 3 се прилагат и когато детето е родено при условията на асистирана репродукция по чл. 60, ал. 2.
Във вашият случай имате граждански брак и затова трябва като се разведете да се омъжите преди да се роди детето за да изпаднете в хипотезата на Чл61 ал2 СК.
Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.
(3) В случай на обявено отсъствие на съпруга предположенията по ал. 1 и 2 не се прилагат, ако детето е родено след изтичането на триста дни от датата на последното известие за съпруга, а при обявена смърт - от датата на предполагаемата смърт.
(4) Алинеи 1 - 3 се прилагат и когато детето е родено при условията на асистирана репродукция по чл. 60, ал. 2.
Във вашият случай имате граждански брак и затова трябва като се разведете да се омъжите преди да се роди детето за да изпаднете в хипотезата на Чл61 ал2 СК.
-
а примерно след като подадем искане за развод и се явим пред съд предполагам има някакви срокове които трябва да се изчака за разрешението за развод..през това време мога ли да сключа граждански брак с бъдещия си съпруг
- geri4ka
- Младши потребител
Ами след като подадете молбата за развод трябва да изчакате съдът да се произнесе с конституитивно в смисъл внася правна промяна между страните (съпрузите) съдебно решение за прекратяване на брака и тогава да сключите брак.Иначе никой не може да се позове на прекратен брак докато не се произнесъл съдът.
-
Чудно ства тук и няма да е за 2 месаеца, не подвеждайте жената. Той съпругът няма адрес в БГ и явно не може да влезе в страната. Така ,че според мен да му е честито детето.
- sunrise
- Активен потребител
имаме договор за наем и той вече има готова виза затова не виждам смисъл да има пречка да влезе в страната а и нали това е целта да не му честитиме детето!!!
- geri4ka
- Младши потребител
Време ви е за адвокат! Ако ще е по взаимно съгласие има начин и възможности да стане до два месеца. А няма да е нужно дори и да присъства на делото съпругът ви.
Вярно, че е топло и не се отразява ок. на всички ни, вярно и че състоянието ви е деликатно, но няма да го бъде с форумни съвети.
Вярно, че е топло и не се отразява ок. на всички ни, вярно и че състоянието ви е деликатно, но няма да го бъде с форумни съвети.
- Гост.
- Старши потребител
съгласна съм,че само чрез форума няма да стане,но понеже и аз живея в чужбина и до 2-3 седмици се връщам в българия и искам да съм информирана за вариантите и начините по които трябва да действаме...и вече знам,че трябва да се действа бързо...
- geri4ka
- Младши потребител
Кога най сетне ще влезе в сила най новия семеен кодекс при който ние с кравата Белке можем да сключим брак? Дори и да е бременна от друг по закон телето ще е мое. Тя толкова ме обича и ме гледа влажно. Към адвокат ли да се обърна или към природозащитниците. Разбира се консултирах се с психиатър, именно той ми препоръча да споделя тук с вас. Като взех предвид неговите амбиции и желания, и най вече осъществени мечти да роди над 60, вервайте ми Белке да ми е благоверна съпруга е достойна и благородна цел.
PS. Не съм чакал за виза. Тя е от Холандия. Състоянието на Белке е деликатно също.
PS. Не съм чакал за виза. Тя е от Холандия. Състоянието на Белке е деликатно също.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|