начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ПРЕПИС НА ДЕЛО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРЕПИС НА ДЕЛО

Мнениеот xrisiy » 16 Юли 2010, 20:06

Здравейте искам да попитам ако отида със моята осиновителка във Окръжния Сьд тя има ли право да поиска да и баде издадено препс от решението на делото за осиновяване на което все пак и тя е страна и ще е проблем ли да и извадят препис тьй като тя е разведена вече със осиновителя ми а във архива на съда намерих № на делото на негово име и ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.
xrisiy
Нов потребител

Re: ПРЕПИС НА ДЕЛО

Мнениеот DEKAH » 17 Юли 2010, 10:44

Явно сте непълнолетна, защото намесвате и осиновителката си.

Според СК, осиновителката Ви има това право. Няма значение, че е разведена.

Чл. 105. Осиновителите имат право да получат информация за произхода на детето от дирекция "Социално подпомагане", ако важни причини налагат това. При наличие на важни причини това право има и навършилият шестнадесет години.

Трябва да знаете и номера на решението за допускане на осиновяването от Окръжен съд.

Желая Ви успех с установяване на биологичните родители.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот xrisiy » 17 Юли 2010, 16:36

Аз сьм на 30 год. намесвам осиновителката си защото иначе е много трудно да се получи някаква информация за произхода ми а и майка ми е сьгласна да ми помогне да разбера нещо за биолог.ми майка.
xrisiy
Нов потребител

Мнениеот slava31 » 18 Юли 2010, 15:18

трябва да имате важни обстоятелства които налагат това - обикновенно здравословни проблеми - правят се екпертизи и т.н.. Но става трудно защото трябва да се пази личното пространство на биологичния родител. В закон а е записано че се идса информация - което напрактика значи, че социалните издирват родителя и след това го молят ако желае да отговори на зададените му от детето въпроси.
Между другото има форуми в нета на които се пускат обяви за издирването на родителите
След всичко тава ви пожелавам късмет
slava31
Младши потребител

Назад към Семейни казуси