начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос за наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за наследство

Мнениеот shok4e » 28 Май 2010, 23:47

Имам следния въпрос. Родителите ми имат апартамен.А аз имам една сестра. Баща ми почина и дела от апартамента отива - половината при майка ми и др. половина при мен и сестра ми. Година по-късно почина и майка ми и сестра ми ми съобщи новината, че накарала майка ми(буквално около месец преди да почине) да и прехвърли нейната част от апартамента. Прехвърлянето станало чрез дарение. Оня ден получих следното писмо, адресирано до вече покойната ми майка

"От "Агенция по вписванията" получих уведомително писмо: Уведомяваме Ви, че на дата ***** с ВХ ***** за вписване дарение на недвижим имот изповядано при нотариус ****** е постановено отказ с вх.***** в регистъра за отказите"

Въпроса ми е, сестра ми може ли да оспори този отказ, а и изобщо какво означа всъщност всичко това?
shok4e
Нов потребител

Re: Въпрос за наследство

Мнениеот nnikksan » 29 Май 2010, 15:47

Означава че сделката която са извършили майка ви и сестра ви е недействителна. Това ще рече, че все едно прехвърляне на имот/или идеална част от него/ между майка ви и сестра ви не се е осъществило.
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот shok4e » 29 Май 2010, 17:14

Мерси за отговора, но в случай, че маика ми вече не е жива, може ли сестра ми да обжалва това решение?
shok4e
Нов потребител

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 08:40

Имам следния въпрос. Интересува ме има ли право снаха ми на починалия ми брат на наследство от моята майка при нейната смърт, ако се омъжи повторно( и ако не се омъжи)?
roroo
Нов потребител

Мнениеот freelance » 03 Юни 2010, 15:39

Здравейте,
кажете кой кога е починал и ще ви отговорим кой на какво има право.
freelance
Младши потребител

Назад към Семейни казуси