начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за помощ

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 16:58

със мъжа ми сме разведени, попечителството на дъщеря ми е дадено на мен , а на сина ми на бившия ми мъж,получавам детски надбавки поради нисък доход , бившия ми мъж обаче не получава заради високи доходи. питането ми е следното - може ли той да се откаже от попечителството и да ми го даде на мен и какви документи са нужни и какво да направим зада вземе и детето ми детски тоест сина ми ? предварително ви благодаря!
mimi_71
Нов потребител

Re: моля за помощ

Мнениеот 778899 » 11 Май 2010, 17:18

заради надбавките ли или как :!: :?: :!: :shock:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 17:25

778899 написа:заради надбавките ли или как :!: :?: :!: :shock:

да искам детето ми да си получава детските,
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 11 Май 2010, 17:30

а-хаааа!!!

еми, спестявам си коментара...

може пък, някой колега да ви отговори! макар, да се съмнявам...
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 17:45

ного жлъчно прозвъча това " ахаааа" , не съм пояснила че бащата на сина ми - бившия ми мъж има друго семейство и отделя повече внимание на децата на новата си жена , а сина ми и дъщеря ми са посещавани от него 2 в годината! извинявам се за това ако е погрешно че искам и сина ми като всяко дете да получава детските си и да има парички за училище защото аз със заплата от 420 лв чесно казано не смогвам, а бивщия ми мъж си има свои възгледи водени от напътствията на сегашната му съпруга че сина му " ЩЕ СЕ ОПРАВИ КАТО РАБОТИ" само че сина му е непълнолетен все пак! едва ли би ме разбрал човек който няма нисък доход и явно няма как да ме разбере човек който не е МАЙКА защото всяка една майка се бори детето и да е добре!
благодаря още веднъж за вниманието , и благодаря за това че няма никой да ми отговори м просто бях отчаяна и исках съвет!
лек и хубав ден !
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 11 Май 2010, 17:54

задавайте си коректно въпросите!!!

да разбирам ли, че дедето ви /синът ви/ живее при вас? и искате промяна в упражняването на родителските права!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 17:58

Това е. По силата на СР явно децата са разделени, бащата впоследствие се е задомил отново, като детето за което му е присъдено да упражнява род. права е отишло да живее при майката...
Адвокат
Дело
Промяна в упражняване на род. права.
Издръжка
Влязло в сила СР, молба пред ДСП.
:roll: за 35.00лв., пък парите за издръжката, която му се следва на детето до сега- на вятъра. Приоритети.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 18:05

сина ми откакто бившия ми съпруг си има ново семейство е с мен , в смисъл той трябва да живее с баща си но неиска да живее с новата му жена , идва у нас като му давам и парички понеже доколкото разбирам от него той забравя да му дава с обяснението че имал да прави ремонт , че трябва да купуват за дъщерята на жена му за стаята обзавеждане , и такива обяснения... в момента аз му давам парички зада ходи на училище и майка ми и баща ми които са пенсионери по болест - единия с диабет другия е раково болен , затова попитах чисто човешки какво мога и е РЕДНО ЗАКОНОВО да направя и как да постъпя че детето да получава тези 35 лева които не са много но и не са и малко - поне да има когато аз няма как да му дам :(( много е тежко да исках да дадеш на детето си и да нямаш финансова възможнос :( благодаря ви още веднъж и съжалявам за това че би досадих с въпротите си
все пак съм ви крайно благодарна че все пак ми обърнахте внимание
хубав ден!
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 18:07

издръжката която беше присъдена аз да давам на него и той на мен - 20 лева на дете
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 18:17

Намерете си адвокат! От години размерът на издръжката е над 30.00лв.( преди 2004), като за начало, а хубавата новина е, че вече минимумът на издръжката е в размер на 60.00лв.( не е много, но не е като 20!) и онези 35.00 допълнително.

п.п. Не сте досадила, но наистина не мога да повярвам, че сте проявили такава небрежност.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 18:22

ПОЛИ от сърце ви благодаря за разбирането! БЛАГОДАРЯ и за съвета! БЛАГОДАРЯ !!!!
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот mimi_71 » 11 Май 2010, 18:25

не съм проявила небрежност просто с години ходя и търся и всеки ми казва различно нещо ! аз все пак не съм специалист по тези въпроси и каквото ми кажат мисля че е така накрая се оказва че имало и други неща клаузи които не са ми казвани умишлено или не незная и пак се връщах на изходна позиция
благодаря ви от сърце !
mimi_71
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 18:29

:) Не съм добър пророк, но ако си намерите колега да се заеме сериозно със случая предричам издръжка за всяко от децата поне над 100.00лв.( след, като на бащата доходите не предполагат възможност за тези 35лв.).
А и не забравяйте, че разходите ви по делото също ще са за сметка на бащата. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Май 2010, 18:44

И по изпълнителното дело, отново за сметка на бащата и т.н. Ако си намерите голям мръсник, за адвокат, можете да изпреварвате плащането на издръжката и да образувате изпълнително дело до безкрайност - за частични искове и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси