- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Хонорари
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Хонорари
Добър ден!
Искам да попитам пишещите юристи в този форум,които практикуват в град София какъв е най-ниския хонорар за развод по взаимно съгласие,като даденото лице ще представя и двамата съпрузи?
Предварително благодаря!
п.с.Може да ми отговорите и на ЛС,също така,ако желаете,може да оставите и някакви координати,евентуално да се свържа с вас.
Искам да попитам пишещите юристи в този форум,които практикуват в град София какъв е най-ниския хонорар за развод по взаимно съгласие,като даденото лице ще представя и двамата съпрузи?
Предварително благодаря!
п.с.Може да ми отговорите и на ЛС,също така,ако желаете,може да оставите и някакви координати,евентуално да се свържа с вас.
-
foxgirl - Младши потребител
Re: Хонорари
НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ
ИЗДАДЕНА ОТ ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ
Обн. ДВ. бр.64 от 23 Юли 2004г., изм. ДВ. бр.2 от 9 Януари 2009г.
Чл. 7. (1) За защита по граждански дела възнагражденията са следните:
2. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) за прекратяване на брак по исков ред - 500 лв., а за развод по взаимно съгласие - 300 лв., като при уреждане на имуществени отношения за изготвяне на споразумението се прилага и ал. 4;
2. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) за прекратяване на брак по исков ред - 500 лв., а за развод по взаимно съгласие - 300 лв., като при уреждане на имуществени отношения за изготвяне на споразумението се прилага и ал. 4;
- wit
- Младши потребител
Недейте се развеждайте бе хора, обичайте сееееее......
- nikiboy
- Потребител
wit написа:НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ
Ако сте практикуващ юрист,бих ви помолила да ми напишете вашите тарифи...може и на ЛС.
Благодаря предварително!
nikiboy написа:Недейте се развеждайте бе хора, обичайте сееееее......
...ако беше едностранен процес много специализирали в бракоразводното право адвокати щяха да имат мноооого свободно време!!!
-
Не разбирам въпроса Ви - защо търсите най-ниската тарифа.
Развода не е толкова проста работа, независимо, че е по взаимно съгласие.
Според мен по-малко от 900 лева не е работа за приказване.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Не разбирам въпроса Ви - защо търсите най-ниската тарифа.
Ще ме прощаваш, ама ако и двамата нямат никакво движимо и недвижим имущество, нямат претенции относно попечителство над деца и т.н. - ще им резнеш главите с 900лв?
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:ivan_lawyer написа:Не разбирам въпроса Ви - защо търсите най-ниската тарифа.
Ще ме прощаваш, ама ако и двамата нямат никакво движимо и недвижим имущество, нямат претенции относно попечителство над деца и т.н. - ще им резнеш главите с 900лв?
nikiboy,много правилно си ме разбрал!
Уважаеми господа и госпожи юристи,ще допълня малко инфо за нашия случай...
Няма никакъв имот за делба,относно децата(попечителство,издръжка и свиждане)всичко е уточнено,за фамилното име също.
Това,заради което имаме нужда от адвокат е оформяне на молбата за развода и споразумението и съответно подаването им,вкл. и останалата документация,в РС,явяването на едно дело(дано бъде само едно,в което съм почти сигурна,поради факта,че семейството не съжителства заедно от 4години и съпругът има друга жена и дете)!
За тази работа не сме склонни да заплатим 900лв,защото реално тя не струва толкова,но това си е лично мое мнение.
Ще се радвам ако има други предложения по моя въпрос!
ivan_lawyer,благодаря ви за отговора!Желая ви професионални успехи!
-
безплатен неюридически съвет от мен:
Не си търсете адвокат тук, идете в една две кантори, обяснете случая и попитайте за цената. Колкото е по-нелъскава кантората, толкова е по-възможно да е по-ниска тарифата.
Не си търсете адвокат тук, идете в една две кантори, обяснете случая и попитайте за цената. Колкото е по-нелъскава кантората, толкова е по-възможно да е по-ниска тарифата.
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:безплатен неюридически съвет от мен:
Благодаря за съвета.Неизменно и това ще направим!
-
А другият вариант е да си включите личните съобщения във форума ( от опциите се прави ) и да напишете в темата или в нова, че търсите адвокат от гр.Х за услугата Y.
- nikiboy
- Потребител
Това, че няма делба, не е от значение.
Разводът е на една тарифа - 900 лева, примерно, делбата е на друга тарифа 500 рева, примерно.
Делата се водят по две-три години, понякога.
Адвокатът има и анти - стрес функция, не е само изпълнител, ама това няма как да го повярвате.
Отровата, която гълтаме при всеки случай е повече от миньорите в Бухово, така, че за вредни и т.н. се полага нещо.
Разводът е на една тарифа - 900 лева, примерно, делбата е на друга тарифа 500 рева, примерно.
Адвокатът има и анти - стрес функция, не е само изпълнител, ама това няма как да го повярвате.
Отровата, която гълтаме при всеки случай е повече от миньорите в Бухово, така, че за вредни и т.н. се полага нещо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Разводът е на една тарифа - 900 лева, примерно, делбата е на друга тарифа 500 рева, примерно.
ужасно си прав!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:ivan_lawyer написа:Разводът е на една тарифа - 900 лева, примерно, делбата е на друга тарифа 500 рева, примерно.
ужасно си прав!!!
Уважавам професията ви и правото ви да преценявате колко струва вашият труд!
Моля да разберете правилно моите думи и да уважите моето право на избор и финансовите ми възможности!
Желая Ви професионални успехи!
nikiboy написа:А другият вариант е да си включите личните съобщения във форума ( от опциите се прави ) и да напишете в темата или в нова, че търсите адвокат от гр.Х за услугата Y.
Активирала съм ЛС и очаквам оферти!!!
-
говорех по принцип, изобщо не съм имала предвид делото ви.
още повече, иван е посочил дела, които траят по няколко години, следователно разводът по взаимно не е предмет на коментара му тук ! както и да е...
още повече, иван е посочил дела, които траят по няколко години, следователно разводът по взаимно не е предмет на коментара му тук ! както и да е...
-
778899 написа:говорех по принцип, изобщо не съм имала предвид делото ви.
ivan_lawyer написа:Не разбирам въпроса Ви - защо търсите най-ниската тарифа.
-
е, видно не сте обърнала внимание моят коментар към кой точно пост се отнася, въпреки, че за нагледност....дори съм го цитирала!
иначе, също смятам, че 900 за взаимно......., но всеки сам си решава!
-
778899 написа:
Е след като не се разбрахме,поне е хубаво,че споделяме едно мнение за тази тарифа
-
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|