- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО
Здравейте! Моят казус е следният ... При кратка връзка между мъж и жена жената забременява. Мъжът не иска тази бременност от самото начало на врзката ...изобщо не иска деца по принцип. Но жената постига тази бременност и си я желае, въпреки децата, които има до момента от съпруга си. Т.е.т тя изневерява на съпруга си и забременява от любовника си. Износва детето и го ражда. Човека, от който е забременяла не е искал тази бременност, узнавайки за нея й е осигурил средства за аборт /уж по нейно желание/ , но ...детето е родено. В последствие тя се разделя със съпруга си - официален развод. И предявява претенции към бащата на третото дете. Какви са правата му да се откаже от това дете? Законови, разбира се. Или пък задълженията му да приключат с издръжката - без да има задължителния контакт с майката на детето?
- 710601
- Младши потребител
Re: ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО
И? Както казва и Мелка- очаквам продължението на темата, защото до тук е някак незавършено.
Този биологичен татко, като как ще плаща издръжка, след като не е оборена презумпция за бащинство и това дете има установен произход от бащата?
Или си питате- хипотетично?
А ако е установено, по съответния ред, че вие сте биологичния баща на това дете- няма как да се откажете от него. Някои тук опитват чрез държавен вестник , но не ги знам успели ли са. Та така.
Сериозно!- никой не може да ви задължи да поддържате контакт с майката на детето, но що се отнася до него самото- ще плащате издръжка, а един ден ще ви наследи.
Този биологичен татко, като как ще плаща издръжка, след като не е оборена презумпция за бащинство и това дете има установен произход от бащата?
Или си питате- хипотетично?
А ако е установено, по съответния ред, че вие сте биологичния баща на това дете- няма как да се откажете от него. Някои тук опитват чрез държавен вестник , но не ги знам успели ли са. Та така.
Сериозно!- никой не може да ви задължи да поддържате контакт с майката на детето, но що се отнася до него самото- ще плащате издръжка, а един ден ще ви наследи.
- Гост.
- Старши потребител
Не, не е хипотетично. Заведено е дело за бащинство и с ДНК тест е установено, че той е бащата на детето. Не го е искал, но се е доверил на предпазните мерки, които жената е "взимала". Той е биологичния баща - това е факт.
- 710601
- Младши потребител
и като е факт, ок! явно искате да чуете тук, че бащата няма да бъде задължен да има контакт с детето! това е въпросът Ви!
да, задължение е издръжката, контактът на детето с бащата, също е задължение, но от морална гледна точка...от правна е право!
не се радвайте...не е за радост това!
да, задължение е издръжката, контактът на детето с бащата, също е задължение, но от морална гледна точка...от правна е право!
не се радвайте...не е за радост това!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Не се радвам. Децата трябва да се създават с любов и отговорност. Не с ... цел! Жалко ...в случая и за "таткото" и за детето преди всичко! Защото то и на майка не е случило. Както и братчето и систричето му от екс-съпруга. Благодаря! Продължавам да си мисля за алтернативите пред моя познат ... приятел дори.
- 710601
- Младши потребител
Е, вече започвам да се съмнявам в себе си.
Странно- винаги съм приемала децата за радостно събитие в човешкия живот и повод за щастие, но както напоследък често се уверявам- доста хора са нещастни, когато установят, че имат наследник.
А това малко човече, каква вина изобщо има? Никой не се замисля.
Странно- винаги съм приемала децата за радостно събитие в човешкия живот и повод за щастие, но както напоследък често се уверявам- доста хора са нещастни, когато установят, че имат наследник.
А това малко човече, каква вина изобщо има? Никой не се замисля.
- Гост.
- Старши потребител
Не знам ... прекалено нова ми е ситуацията. Не само това човече ... и трите деца са в странна ситуация. Ощетени откъм родители. Лишени от един баща, за да се преследва другия . И ... в крайна сметка ... като се замисля - има хора, които биха били страхотни родители и които се молят за собствено дете, а съдбата не ги дарява с такова.И в същото време щедро дарява други - дето не ги заслужават. Няма справедливост на тази земя. Ниое дете не заслужава да расте без двама обичащи го родители! Никое!
- 710601
- Младши потребител
710601 написа:Не знам ... прекалено нова ми е ситуацията. Не само това човече ... и трите деца са в странна ситуация. Ощетени откъм родители. Лишени от един баща, за да се преследва другия . И ... в крайна сметка ... като се замисля - има хора, които биха били страхотни родители и които се молят за собствено дете, а съдбата не ги дарява с такова.И в същото време щедро дарява други - дето не ги заслужават. Няма справедливост на тази земя. Ниое дете не заслужава да расте без двама обичащи го родители! Никое!
Да, прав сте, обаче жУвотът е сУрав и кУрав...
ЦВЕТЕН е като багрите на дъгата.
-
Melly - Старши потребител
Да, така е. Ама точно този цвят ми е много "крещящ" и неразбираем, та ...да се допитам до по-знаещите и с по-богат опит от мен. Вече се отклонихме от темата. Благодаря на отзовалите се!
- 710601
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|