- Дата и час: 03 Дек 2024, 06:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Много спешни 2 въпроса,моля за съдействие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Много спешни 2 въпроса,моля за съдействие
Здравейте!Имам въпрос.Няколко пъти викам полиция вкъщи (ако трябва да бъда точна 2 пъти),поради причината,че съпруга ми се напива системно и ни нанася най-вече психически тормоз-невероятни скандали почти всяка вечер,децата ни не могат да спят,плачат,малки са едното е на 3 години,другото-бебе.Първият път когато повиках полиция той подписа протокол,че повече няма да ни тормози (беше ме и блъскал и ударил един път,ръцете ми бяха в синини),обаче съпругът ми каза на полицайте,че аз съм го била тормозела и съм му забила отверка (всъщност хвърлих я в момент на гняв,но не с целта да го оцеля) както и да е в случая не е важно.Накараха ме и мен да подпиша същия протокол-съответно го направих разбира се,аз няма от какво да се страхувам,нищо лошо не правя.Продължи да прави същото,след което аз извиках полицаи втори път-подписа и втори протокол.
Въпросът ми е следният-какво следва,ако дойдат трети път и има ли право да прави същото след подписани 2 протокола,тъй като той продължава да се напива почти всяка вечер и да ни прави жестоки скандали?Какво трябва да направя в случая?Не мога да го накарам да си отиде,тъй като живеем под наем.Оттук идва и следващият ми въпрос:Договорът за наемане е на мое име (по желание на съпруга ми).Когато поисках от него да се разделим той каза,че няма да си отиде,защото в договорът е вписан и той като втори наемател.Въпросното вписване стана без мое знание по желание на свекърва ми,с която отидоха малко преди да се нанесем за да огледат.Тя казала на хазяйте,че иска той да се впише като втори наемател и съответно хората се съгласили-подчертавам,че никой не ме е уведомил за това.И го добавили в договора.Искам да питам имам ли правото да го накарам да си отиде и да искам от хазяите да го премахнат от договора,при полужение,че няма съгласието ми той да се впише?
Проблемите имаме от много време,и двамата бяхме наясно,че може да не се получи,но решихме да опитаме с изричната уговорка,че ако нещата не се получат и той продължи да пие ще се разделим без скандали и съд.Той лично каза,че ще си отиде,ако не станат нещата.Явно обаче нещата не стават по кроткият начин.Също така искам да кажа,че аз реших да изляза самостоятелно под наем само с децата-без съпруга си.В последният момент реших да му дам шанс и да дойде с нас,въпреки всичко и в името на децата ни аз бях готова дори договорът да е на негово име,но той не пожела,каза да бъде на мое.Така и стана.И при така стеклите се обстоятелства искам да претендирам той да излезне от апартамента.И тъй като не става доброволно понеже той казва,че е втори наемател на какво имам право в случая?Мога ли да говоря с хазяите да го препремахнат от договора,тъй като го няма моето съгласие за вписването му?
Извинявам се за дългият пост,надявам се искрено на отговор и помощ.
Въпросът ми е следният-какво следва,ако дойдат трети път и има ли право да прави същото след подписани 2 протокола,тъй като той продължава да се напива почти всяка вечер и да ни прави жестоки скандали?Какво трябва да направя в случая?Не мога да го накарам да си отиде,тъй като живеем под наем.Оттук идва и следващият ми въпрос:Договорът за наемане е на мое име (по желание на съпруга ми).Когато поисках от него да се разделим той каза,че няма да си отиде,защото в договорът е вписан и той като втори наемател.Въпросното вписване стана без мое знание по желание на свекърва ми,с която отидоха малко преди да се нанесем за да огледат.Тя казала на хазяйте,че иска той да се впише като втори наемател и съответно хората се съгласили-подчертавам,че никой не ме е уведомил за това.И го добавили в договора.Искам да питам имам ли правото да го накарам да си отиде и да искам от хазяите да го премахнат от договора,при полужение,че няма съгласието ми той да се впише?
Проблемите имаме от много време,и двамата бяхме наясно,че може да не се получи,но решихме да опитаме с изричната уговорка,че ако нещата не се получат и той продължи да пие ще се разделим без скандали и съд.Той лично каза,че ще си отиде,ако не станат нещата.Явно обаче нещата не стават по кроткият начин.Също така искам да кажа,че аз реших да изляза самостоятелно под наем само с децата-без съпруга си.В последният момент реших да му дам шанс и да дойде с нас,въпреки всичко и в името на децата ни аз бях готова дори договорът да е на негово име,но той не пожела,каза да бъде на мое.Така и стана.И при така стеклите се обстоятелства искам да претендирам той да излезне от апартамента.И тъй като не става доброволно понеже той казва,че е втори наемател на какво имам право в случая?Мога ли да говоря с хазяите да го препремахнат от договора,тъй като го няма моето съгласие за вписването му?
Извинявам се за дългият пост,надявам се искрено на отговор и помощ.
- margarita79
- Младши потребител
Re: Много спешни 2 въпроса,моля за съдействие
Здравейте, понеже съм такава....съжалявам, че не сте го уцелила с отверката!!!!!!!
незабавно се обърнете към колега адвокат и потърсете защита по закона за защита срещу домашното насилие! за да го махнете от дома си!
паралелно с това-дело за развод!
айде стига с тая полиция, айде стига с тия протоколи!!!
незабавно се обърнете към колега адвокат и потърсете защита по закона за защита срещу домашното насилие! за да го махнете от дома си!
паралелно с това-дело за развод!
айде стига с тая полиция, айде стига с тия протоколи!!!
Последна промяна 778899 на 15 Апр 2010, 23:07, променена общо 1 път
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Ами,не зная дали мога да кажа,че е домашно насилие,когато се обърна към адвокат,блъскал ме е много пъти,но ме е удрял само веднъж,по-скоро психическият тормоз надделява,скандалите и т.н.,разбирате ме.Иска ми се първо да зная горе-долу какви са ми правата и какво мога да направя,а по натам влоши ли се определено ще потърся помощ и от адвокат.В настоящия момент просто дори и да искам нямам тази възможност от финансова гледна точка. Той много не ми помага за децата,повечето от парите му отиват за алкохол и цигари,не ме пита дали има какво да ядат и т.н.,тъй,че за момента няма да мога да се обърна към адвокат.Благодаря ви много за отговора.Надявам се и други да ме посъветват.
- margarita79
- Младши потребител
насилието има много проявни форми, сред които е и...психическо! ваша воля, но нямате право да правите свидетели и децата си! не сте готова за битката...жалко! явно само се информирате!
е, колеги, питащата иска още мнения....какво ще я посъветвате?!?
-
778899 написа:насилието има много проявни форми, сред които е и...психическо! ваша воля, но нямате право да правите свидетели и децата си! не сте готова за битката...жалко! явно само се информирате!
Напротив-готова съм за битка.И то отдавна.Силна съм психически,нямам избор,правя го заради децата си и най-вече за да НЕ ги правя свидетели.Но съгласете се,че и финансите оказват влияние,нямам ли ги няма как да стане.Боже,ако от мен зависи бих го изгонила още днес,но не иска да мръдне оттук,вързана съм за момента.
Да иска ми се за се информирам,за да зная на какво имам право в бъдеще,нали за това е форума,радвам се,че има хора,които помагат и дават съвети.Благодаря ви още веднъж.
- margarita79
- Младши потребител
Много ви моля да ми дадете някакви конкретни отговори на двата ми въпроса-Има ли право да продължава да се напива и ни тормози след подписаните протоколи и мога ли да направя нещо за да излезне от дома ни,демек да го премахнем от договора?Наистина спешно трябва да зная.
- margarita79
- Младши потребител
Дали ще се алкохолизира си е негов избор.
Дали има право да упражнява тормоз, под каквато и да е форма, дори и над семейството- категорично не. Без значение употребил алкохол или трезвен.
Протоколите за предупреждение са с пожелателен характер ( поправям, че колегите от РУ ще се нацупят- бел. моя)- казаха ви го вече. В най-добрия случай или ще го задържат за 24 часа( но когато го освободят нещата сериозно ще загрубеят) или ще му съставят акт за нарушение.
Стрелба с халосни.
Може ли да сторите нещо адекватно, за да бъде задължен да напусне семейното жилище?- колегата 7788 ви отговори( друг е въпросът, дали харесвате отговора).
Без дело по ЗЗДН няма като как да стане. Все пак живеем в свободна страна и всички имаме равни права.
Договорът, за който все повтаряте- вие, нямате абсолютно никакво право да го махате от където и да е. Наемодателите са сключили договор с вас двамата, колкото и да не ви харесва този факт.
п.п. При нужда от спешни знания адвокат. В безцелното губене на време във форум не виждам индикация за спешност.
Ако наистина сте решена да предприемете нужното, разбира се по съдебен ред, следва да се обърнете към съответния съд, за да направи искане до адвокатската колегия и ви бъде назначен служебен адвокат - поне за делото по ЗЗДН. Стига да отговаряте на условията предвидени в ЗПП( закон за правна помощ).
Ако само материалната част на проблема ви спира.
Дали има право да упражнява тормоз, под каквато и да е форма, дори и над семейството- категорично не. Без значение употребил алкохол или трезвен.
Протоколите за предупреждение са с пожелателен характер ( поправям, че колегите от РУ ще се нацупят- бел. моя)- казаха ви го вече. В най-добрия случай или ще го задържат за 24 часа( но когато го освободят нещата сериозно ще загрубеят) или ще му съставят акт за нарушение.
Стрелба с халосни.
Може ли да сторите нещо адекватно, за да бъде задължен да напусне семейното жилище?- колегата 7788 ви отговори( друг е въпросът, дали харесвате отговора).
Без дело по ЗЗДН няма като как да стане. Все пак живеем в свободна страна и всички имаме равни права.
Договорът, за който все повтаряте- вие, нямате абсолютно никакво право да го махате от където и да е. Наемодателите са сключили договор с вас двамата, колкото и да не ви харесва този факт.
п.п. При нужда от спешни знания адвокат. В безцелното губене на време във форум не виждам индикация за спешност.
Ако наистина сте решена да предприемете нужното, разбира се по съдебен ред, следва да се обърнете към съответния съд, за да направи искане до адвокатската колегия и ви бъде назначен служебен адвокат - поне за делото по ЗЗДН. Стига да отговаряте на условията предвидени в ЗПП( закон за правна помощ).
Ако само материалната част на проблема ви спира.
- Гост.
- Старши потребител
Той не те уважава,не се интересува от вас даже,яде храната на децата..посяга,тормози..все по-лошо ще става..Като останеш сляпа без ретини от побоища ще е късно да напишеш д о м а ш н о н а с и л и е!!!!!!!!!!!!!!Ква майка си,спасявай децата от неадекватни движения или предмети случайно попаднали и причинили нещо на тези ангелчета!
При домашно насилие има забрана да се доближава до теб и децата,какви договори,кви пет лева...Или питаш в момент на ярост или ти харесва да те тормози и незавеждаш дело.Марш при адвокат,има институции за такива като теб,които знаят кой ще ти обърне внимание и иск.Една жена с няколко протокола не се жалва от добро и не бяга от добро.Щом не го предприемаш това,значи той е добър и те търпи с отверките ти.Така изглежда отстрани.По-смело,щом един път си хвърлила "томахавката",може винаги да си я носиш в теб
Пределно е ясно на всеки,че щом си родила деца си била изпълнена с мечти и спокоен семеен живот...Но счупи ли се нещо,особено нещо лишаващо децата от витамини,сирене,счупиш ли им денството и самочувствието,то такъв не се променя,ами даже завлича и завлича с дългове,със погубване на авторитета ти,с открадване на спокойния ти живот.Всички знаеме ,че плачеш,че си обидена,че сърчицето ти е наранено..После всичко отминава,даже ще се смееш над глупавата ти младост някога.Ние знаем,че не си си представяла такъв живот след щастливата ви връзка и раждането на дечицата.То никоя насилена от множеството жени по целия свят не си го е представяла..Но пък не са продължили ,като са се оставяли да им взимат здравето,а са поели по пътя на свободата,останали здрави за да се радват и отгледат децата си.Те пияните и спин могат да си навлечат,и какви ли не зарази от неадекватност,така че добре си помисли какво очакваш,какво искаш,и при двата вариянта какъв ще бъде животът ти занапред. Еми и на нас ни харесва да виждаме по улиците,усмихнати и горди,привлекателни и почтенни борбени майки Седем пъти мери,един път се жени..Това да ти е обица на ухото,пие се семейно с много мезета и закачки. Откъде пък имате пари всеки ден да се наливате ..
При домашно насилие има забрана да се доближава до теб и децата,какви договори,кви пет лева...Или питаш в момент на ярост или ти харесва да те тормози и незавеждаш дело.Марш при адвокат,има институции за такива като теб,които знаят кой ще ти обърне внимание и иск.Една жена с няколко протокола не се жалва от добро и не бяга от добро.Щом не го предприемаш това,значи той е добър и те търпи с отверките ти.Така изглежда отстрани.По-смело,щом един път си хвърлила "томахавката",може винаги да си я носиш в теб
Пределно е ясно на всеки,че щом си родила деца си била изпълнена с мечти и спокоен семеен живот...Но счупи ли се нещо,особено нещо лишаващо децата от витамини,сирене,счупиш ли им денството и самочувствието,то такъв не се променя,ами даже завлича и завлича с дългове,със погубване на авторитета ти,с открадване на спокойния ти живот.Всички знаеме ,че плачеш,че си обидена,че сърчицето ти е наранено..После всичко отминава,даже ще се смееш над глупавата ти младост някога.Ние знаем,че не си си представяла такъв живот след щастливата ви връзка и раждането на дечицата.То никоя насилена от множеството жени по целия свят не си го е представяла..Но пък не са продължили ,като са се оставяли да им взимат здравето,а са поели по пътя на свободата,останали здрави за да се радват и отгледат децата си.Те пияните и спин могат да си навлечат,и какви ли не зарази от неадекватност,така че добре си помисли какво очакваш,какво искаш,и при двата вариянта какъв ще бъде животът ти занапред. Еми и на нас ни харесва да виждаме по улиците,усмихнати и горди,привлекателни и почтенни борбени майки Седем пъти мери,един път се жени..Това да ти е обица на ухото,пие се семейно с много мезета и закачки. Откъде пък имате пари всеки ден да се наливате ..
-
namakak - Потребител
Намекнете му да се качи да пътува с кораб - там особено по товарните се пие, така че ще му е гот като у дома. Парите са добри, а ще е близо до вас 1-2 месеца годишно. Смешна идея, ама защо пък не.
- nikiboy
- Потребител
poli_g написа:Дали ще се алкохолизира си е негов избор.
Aми договорът е подписан САМО с мен,в деня на подписването имаше само моят подпис.Той дори не пожела да се подпише.Ден след това те отидоха със свекърва ми в апартамента и тогава той е вписан в договора,аз не знаех за това.
namakak написа:...Това да ти е обица на ухото,пие се семейно с много мезета и закачки. Откъде пък имате пари всеки ден да се наливате ..
Това питам и аз всяка Божа вечер.Не знам от къде има пари.Взема ги назаем и после при вземане на заплата връща всичко,познайте какво остава за семейството-нищо.Винаги е предпочитал да си вземе нещо за пиене отколкото пюре за бебето или друга храна.
Благодаря Ви искренно за отговорите,ще ви послушам!
- margarita79
- Младши потребител
margarita79 написа:
Aми договорът е подписан САМО с мен,в деня на подписването имаше само моят подпис.Той дори не пожела да се подпише.Ден след това те отидоха със свекърва ми в апартамента и тогава той е вписан в договора,аз не знаех за това.
Вашето копие от договара във вас ли е?
Ако е у вас, те няма как да....
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:margarita79 написа:
Вашето копие от договара във вас ли е?
Ако е у вас, те няма как да....
В мен си е-да.Няма как да какво не разбрах?Те също имат копие
- margarita79
- Младши потребител
ок, де...аз едно не мога да разбера...този апартамент с мед ли е намазан или?!? най-лесното нещо, което можете да направите е да се изнесете заедно с децата в друго жилище...или пък да отидете при родителите Ви, макар и временно...варианти милион! ако недай си, Боже, попадна във подобна ситуация....отдавна да съм му намерила решението на проблема! Вас...не ви разбирам, честно!
защото в момента не разсъждавате правилно, простете...не търсете начин как да останете в апартамента, а намерете спасение за децата ви и за Вас самата...поне на децата-го дължите!
защото в момента не разсъждавате правилно, простете...не търсете начин как да останете в апартамента, а намерете спасение за децата ви и за Вас самата...поне на децата-го дължите!
-
Не е толкова лесно колкото изглежда обаче.Иначе решението и аз отдавна съм намерила и да съм се изнесла. След като този догорор е на мое има-съответно аз трябва да му плащам наем (а не е оправдано да плащам,ако не живея там),какво ще обясня на наемодателите,защото той казва,че няма да плаща като се изнеса?Питала съм го-ако аз се изнеса с децата и останеш ти тук,ще плащаш ли всичко,той казва-НЕ,договорът е на твое име-оправяй се.Демек вързана съм,мислела съм и да изляза аз,но ето,че не става...хем не иска той да се изнесе,хем няма и да плаща,ако го направя аз.Въпреки непрекъснаните ми съпротиви на това,което казва и опити да го убедя да стигнем до някакво конкретно и нормално решение без каране и скандали по между ни,скандалите са неизбежни,защото не мога да се примиря,а той не знае какво иска.Много е сложно.Другото,което е почти всички неща в апартамента ни са купени от потребит.кредит,който също е на мое име и,който той отново казва,че НЯМА да плаща,демек трябва да му оставя всички мебели и легла за се шири,а аз да гъчкам и лишавам децата си от най-елементарното и отгоре на всичкото да плащам-няма как да стане просто.За това искам той да се изнесе.
Преди всичко мисля за тях (за децата).За това и искам да остана тук с тях,без да ги лишавам от най-елементарните им неща,живяли сме при родителите ми доста време и най-сетне живеем сами,това съм искала винаги.Няма да се откажа това,за да угодя на нещастника.Иначе варианта да се махна е мислен и премислян безброй пъти.
Преди всичко мисля за тях (за децата).За това и искам да остана тук с тях,без да ги лишавам от най-елементарните им неща,живяли сме при родителите ми доста време и най-сетне живеем сами,това съм искала винаги.Няма да се откажа това,за да угодя на нещастника.Иначе варианта да се махна е мислен и премислян безброй пъти.
- margarita79
- Младши потребител
poli_g написа:Протоколите за предупреждение са с пожелателен характер ( поправям, че колегите от РУ ще се нацупят- бел. моя)- казаха ви го вече. В най-добрия случай или ще го задържат за 24 часа( но когато го освободят нещата сериозно ще загрубеят) или ще му съставят акт за нарушение.
Стрелба с халосни.
Съвсем точно казано. На основа на тези протоколи за предупреждение може (при малко повече желание за заяждане) да бъде съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. И това е ако (младши)полицейският инспектор се сети как да завърти нещата. А колкото до задържането - то е само до 24 часа, така че не разчитай на него. Най-добре си намери адвокат и му бий шута.
- kirilvm
- Нов потребител
Маргаритке,
Кого лъжеш ? Нас или себе си, децата ? За да е пияница мъжА ти и да ти посяга вината си е твоя - не умееш да боравиш с мъже. Смени подхода и ще имаш резултат. Задай си въпроса какво точно искаш! Когато разбереш наистина, щото в момента и ти незнаеш. Искаш някой да ти подскаже решението. Само че това няма да е твоето решение а нечие чуждо, няма да вложиш сърце и душа в него и съответно обречено е на провал. Затова хората са съвършенни, защото винаги имат избор. Аз вярвам че ти си прекрасна съпруга и майка, но за да имаш семейство се иска зрялост, много опит ...
Само силните могат да вкусят плодовете на щастливия семеен живот, за смотаняците то е бреме. Защо е така ли ? ОтговорА е простичък :Тези които са щастливи дават всичко от себе си без да се интересуват какво ще получат в замяна (това си е любов) Много рядко се наблюдава това днес между съпрузи, но е често срещано между родители и деца ( най- често родител- майка и деца) Виждали сме какви ли не случаи на деца изродчета които поставят майките си в какви ли не ситуации, но майките не викат полиция за протоколи и не завеждат дела срещу отрочетата, напротив винаги им прощават :
Смотаняците винаги търсят изгода и начин да задължат другия. Разбира се който е по слабия и се остави лесно да бъде манипулиран започва да прави всичко от ЗАДЪЛЖЕНИЕ Съответно е нещастен И вместо да насочат енергията си към това да творят и да създават възможности един за друг те обратно стават най-добрите в това да си създават главоболия. Защото в основата на добрите резултати е тренировката. Въпросът е какво тренираш
Преди всичко мисля за тях (за децата).
Кого лъжеш ? Нас или себе си, децата ? За да е пияница мъжА ти и да ти посяга вината си е твоя - не умееш да боравиш с мъже. Смени подхода и ще имаш резултат. Задай си въпроса какво точно искаш! Когато разбереш наистина, щото в момента и ти незнаеш. Искаш някой да ти подскаже решението. Само че това няма да е твоето решение а нечие чуждо, няма да вложиш сърце и душа в него и съответно обречено е на провал. Затова хората са съвършенни, защото винаги имат избор. Аз вярвам че ти си прекрасна съпруга и майка, но за да имаш семейство се иска зрялост, много опит ...
Само силните могат да вкусят плодовете на щастливия семеен живот, за смотаняците то е бреме. Защо е така ли ? ОтговорА е простичък :Тези които са щастливи дават всичко от себе си без да се интересуват какво ще получат в замяна (това си е любов) Много рядко се наблюдава това днес между съпрузи, но е често срещано между родители и деца ( най- често родител- майка и деца) Виждали сме какви ли не случаи на деца изродчета които поставят майките си в какви ли не ситуации, но майките не викат полиция за протоколи и не завеждат дела срещу отрочетата, напротив винаги им прощават :
Преди всичко мисля за тях (за децата).
Смотаняците винаги търсят изгода и начин да задължат другия. Разбира се който е по слабия и се остави лесно да бъде манипулиран започва да прави всичко от ЗАДЪЛЖЕНИЕ Съответно е нещастен И вместо да насочат енергията си към това да творят и да създават възможности един за друг те обратно стават най-добрите в това да си създават главоболия. Защото в основата на добрите резултати е тренировката. Въпросът е какво тренираш
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
imhotep написа:...
Кого лъжеш ? Нас или себе си, децата ? За да е пияница мъжА ти и да ти посяга вината си е твоя - не умееш да боравиш с мъже.....
Кого лъжа ли?Никой не лъжа и не заблуждавам никой.Още по-малко себе си.Ако го правя да заблудя себе си то тогава всичко се обезсмисля,не търся начин да се заблудя за да приема съпуга си такъв какъвто е,аз всеки път казвам,че никога не ще се примиря с тези негови навици и начин на живот,и че не ми трябват 15 или 20 години за да го разбера,всичко е въпрос на време,просто искам да зная елементрани неща и да бъда малко информирана.А това дали решението ще е мое или нечие друго,защото търся съвет от форум-ами нали за това са създадени тези форуми,с едничката цел хората да си помагат?!?Пък решението,разбира се вземам аз-и не на,защото някой така ми е казал,ами на база собственото си мнение,уважение,самочувствие и т.н.Това,което чета по някакъв начин променя мисленето ми несъмнено,но само спомага да формирам и взема решението.Правилното решение.По този начин аз усещам нещата,по този начин и ги казвам,но това е форум и разбира се всеки има право на собствено мнение,аз съм благодарна за което!
Само едно уточнение да направя,въпреки,че не е от голяма важност-не ми посяга всеки път,както пишете-правил го е веднъж,повечето пъти казва,че аз го провокирам и за това ме дърпа по-силно за да не ме ударел.
- margarita79
- Младши потребител
така...станаха ясни нещата, поне за мен...
погрешно започнахте писанията си тук, така щото да се хвърлим да помагаме, в насока, като как точно да бъдат спасени децата Ви...
Ясно е, не искате това! искате си жилището...
вероятно си давате сметка, че за повечето четящи и пишещи тук има един единствен проблем-как тормозът от страна на съпруга Ви да бъде преустановен! явно, това не е вашият проблем, обаче...
притеснява Ви това, че сте страна по договора..., че мебелите ви ще останат при "насилника", че ще се наложи да живеете при родители ви, след като най-накрая сте успяла да се измъкнете от живота с тях....извинете, чиста проба егоизъм! повтарям се, но Ваша воля...за съжаление с последици за децата ви...
беше Ви отговорено, но вие продължавате да упорствате...често се налага да казвам на клиентите ми, та ще го кажа и на вас - житейската логика, не е правната!!!
искате да махнете съпруга ви от жилището...начинът-ЗЗДН.
и моля, срете да повтаряте, че не винаги ви посяга, щото заприличва на защита към него...
какво искате в крайна сметка?!?
и още нещо...наричате го "съпруг"....това означава ли, че имате брак?!? предполагам, че "да" ....но не винаги е така....
и онзи договор за наем с него...като как е "включен" в договора...просто си е дописан като страна...или?!?
погрешно започнахте писанията си тук, така щото да се хвърлим да помагаме, в насока, като как точно да бъдат спасени децата Ви...
Ясно е, не искате това! искате си жилището...
вероятно си давате сметка, че за повечето четящи и пишещи тук има един единствен проблем-как тормозът от страна на съпруга Ви да бъде преустановен! явно, това не е вашият проблем, обаче...
притеснява Ви това, че сте страна по договора..., че мебелите ви ще останат при "насилника", че ще се наложи да живеете при родители ви, след като най-накрая сте успяла да се измъкнете от живота с тях....извинете, чиста проба егоизъм! повтарям се, но Ваша воля...за съжаление с последици за децата ви...
беше Ви отговорено, но вие продължавате да упорствате...често се налага да казвам на клиентите ми, та ще го кажа и на вас - житейската логика, не е правната!!!
искате да махнете съпруга ви от жилището...начинът-ЗЗДН.
и моля, срете да повтаряте, че не винаги ви посяга, щото заприличва на защита към него...
какво искате в крайна сметка?!?
и още нещо...наричате го "съпруг"....това означава ли, че имате брак?!? предполагам, че "да" ....но не винаги е така....
и онзи договор за наем с него...като как е "включен" в договора...просто си е дописан като страна...или?!?
-
Какво ти става и на теб? Не се търси помощ, а само информация...
Е, да сведем инфо по два казуса.
Брачно дело, съпругът тих и кротък, като капка вода. Единственият проблем е дългогодишната му злоупотреба с алкохол. Съпругата вегетирала 14 години, но взела и се събудила - заведохме дело( един от малкото случай, когато не връщам хората да си помислят за месец преди да се предприеме нужното за съдебно разрешение на проблема).
Та, в хода по доказателствата, излизат разни стряскащи факти- човекът живее, като отшелник повече от 10 години. Дезинтересиран от всичко касателно семейството, единствената му грижа е да подсигури течността. Скъсал всички връзки- с роднини по права- възходящи, низходящи, за съпругата е ясно, живее си в една стая, не осигурява общото благо- абсолютен егоист( това от разказа на детето), ала дали и самият баща го е осъзнавал....
Съдията слуша и накрая, извън протокола, пита:
- Вие какво направихте, за да му помогнете?
Мълчание.
Та, в тези отношения, проблемът на давещият се е проблем на цялото семейство, не само негов.
Друг казус- съпруга, често физически насилвана.
Мълчание- от околните( деца, съседи, самата тя) някакво криворазбрано отношение, знам ли. До денят, в който по " особено мъчителен и жесток за жертвата начин" се е стигнало до летален изход в следствие нечии физически упражнения.
п.п. Жрецо, доста грубо.
Е, да сведем инфо по два казуса.
Брачно дело, съпругът тих и кротък, като капка вода. Единственият проблем е дългогодишната му злоупотреба с алкохол. Съпругата вегетирала 14 години, но взела и се събудила - заведохме дело( един от малкото случай, когато не връщам хората да си помислят за месец преди да се предприеме нужното за съдебно разрешение на проблема).
Та, в хода по доказателствата, излизат разни стряскащи факти- човекът живее, като отшелник повече от 10 години. Дезинтересиран от всичко касателно семейството, единствената му грижа е да подсигури течността. Скъсал всички връзки- с роднини по права- възходящи, низходящи, за съпругата е ясно, живее си в една стая, не осигурява общото благо- абсолютен егоист( това от разказа на детето), ала дали и самият баща го е осъзнавал....
Съдията слуша и накрая, извън протокола, пита:
- Вие какво направихте, за да му помогнете?
Мълчание.
Та, в тези отношения, проблемът на давещият се е проблем на цялото семейство, не само негов.
Друг казус- съпруга, често физически насилвана.
Мълчание- от околните( деца, съседи, самата тя) някакво криворазбрано отношение, знам ли. До денят, в който по " особено мъчителен и жесток за жертвата начин" се е стигнало до летален изход в следствие нечии физически упражнения.
п.п. Жрецо, доста грубо.
Последна промяна poli_g на 17 Апр 2010, 13:47, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
не ми става нищо по-различно от обикновено , продължавам да си се нервя от човешката....., която е безкрайна, за разлика от вселената!
разбра ме... !
разбра ме... !
-
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|