Здравейте,
Четох доста от публикуваите теми, но не открих сходни с моя проблем и затова пиша.
Разведена съм от 6год.Имам дете на 11год.При развода определиха изръжка от 50лв.С бившия на уговорка се разбрахме по 65лв. и то е от около 1-1,5год.
Лятото не ми даде изръжка 3мес., защото детето си ходело често на село при неговата майка и защото му купил колело и надуваем басейн.Ок - добре, но само това.Не му купува дрехи,обувки,учебни тетрадки и помагала- изобщо нищо.
Та въпросът ми е : Мога ли да претендирам да ми плати въпросните три месеца от лятото и да претендирам за по-висока от 65лв идръжка
Искам детето да ходи на курсове по математика и български, но немога да си позволя.Има ли някакво основание да се подпомага от бащата този вид разходи.
И изобщо да ме насочите какви претенции мога да имам
Благодаря предварително
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
размер на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: размер на издръжка
Можете да претендирате за увеличаване на издръжката - необходимо е да се заведе дело.
Можете да претендирате и за неплатените издръжки за 3 месеца. Там ще водите изпълнително дело.
За двете дела Ви е нужен адвокат.
Можете да претендирате и за неплатените издръжки за 3 месеца. Там ще водите изпълнително дело.
За двете дела Ви е нужен адвокат.
- rts
- Активен потребител
Re: размер на издръжка
Хубаво е да се види и възможностите на бащата т.е дали разполага с достатъчно средства ,които предполагат нуждите на детето.
-
Pause - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|