начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

ниви - по чл.11 от ЗН

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ниви - по чл.11 от ЗН

Мнениеот mladadvokat » 26 Фев 2010, 11:04

Здравейте, наследодател след смъртта си е оставил в наследство ниви, който са в съсобственост с брат му. Брат му и оснаналите наследници са се отказали от наследството. По отношение на имотите е приложен чл. 11 от ЗН и те са собственост на общината. По отношение на парцелите и имотите предназначени за застрояване ясно. Какво обаче се случва с нивите в съсобственост ли са те между обюината и брата и това, че не са обхванати в чл 11. от Зн означава ли , че се прилага и за тях.
Моля, за помощ и насока от опитните!
mladadvokat
Младши потребител

Re: ниви - по чл.11

Мнениеот mladadvokat » 26 Фев 2010, 11:15

посъветвайте ме към общината или държавата?
mladadvokat
Младши потребител

Re: ниви - по чл.11 от ЗН

Мнениеот Melly » 26 Фев 2010, 12:24

mladadvokat написа:Здравейте, наследодател след смъртта си е оставил в наследство ниви, който са в съсобственост с брат му. Брат му и оснаналите наследници са се отказали от наследството. По отношение на имотите е приложен чл. 11 от ЗН и те са собственост на общината. По отношение на парцелите и имотите предназначени за застрояване ясно. Какво обаче се случва с нивите в съсобственост ли са те между обюината и брата и това, че не са обхванати в чл 11. от Зн означава ли , че се прилага и за тях.
Моля, за помощ и насока от опитните!

:shock:

Чак сега ли наслениците се сещат за земеделските земи на общия им наследодател?
Боя се, че сроковете за реституцията им са безвъзвратно отлетяли. :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 26 Фев 2010, 12:37

Мели, комай питането не е от наследниците. Общинарите се чудят кво да ги правят тия ниви. Понеже не харесвам питането, и, по- скоро мотивите, които се крият зад него, ще си позволя да оспаме темата с вица, за който се сещам като чета въпроса:
Дете от майка циганка и баща арменец пита баща си: Тате, аз циганче ли съм или съм арменче? - Що, бе, тате?- Ами, тука има едно колело и се чудя да го открадна ли или да го продам.
Ей това им е чуденето на общинарите, което съзирам в тая тема.
Само, че няма да им кажаааа!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот mladadvokat » 26 Фев 2010, 12:43

не е от общината а от брата, който желае доброволна делба на нивите за да си ги продаде., моля за отоговор
mladadvokat
Младши потребител

Мнениеот mladadvokat » 26 Фев 2010, 12:47

до razli4na - по желание на брата трябва да напиша молба с желание за прекратяване на съсобствеността, и когато я написах и подробно изложих всчики обстоятелства и когато стигнах до чл .11 се замислих до кого да я адресирам и тогава видях, че земеделските земи не са в обхвата на имотите наследяващи се от общината при отказ от наследство. Брата си иска само неговите си земи. а чак сега се сещат защото имаше други обстоятелства
mladadvokat
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2010, 12:49

При така изложените факти... 8)

Напоследък все чета тук- този продава лекции, онзи продава пищови, рекламите и в този форум са все за платени юридически консултации онлайн( сменя се само местоположението, чисто географски, на даващият ги), ерго- меркантилен народ се навъди. Или пък криза е настъпила? ( то, че е налична икономическа- факт, но има криза и в ценности).

А вероятно са умни?

Не разбирам разликата, но едно е сигурно - всеки си ревнува и цени знанията. Този форум отколе не е за взаимопомощ.
Та - чл.43,ал.1 от ЗА.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Фев 2010, 13:04

Колега много бързам и само на прима виста Ви казвам да си проверите в специалния закон ЗСПЗЗ има ли някакво специално правило , че не си спомням , ако няма текста на чл.11 е ясен , щом ЗЗ не попадат в изключението стават държавна собственост.И аз ще проверя като се освободя и ще пиша.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Фев 2010, 13:13

poli_g написа:При така изложените факти... 8)

Напоследък все чета тук- този продава лекции, онзи продава пищови, рекламите и в този форум са все за платени юридически консултации онлайн( сменя се само местоположението, чисто географски, на даващият ги), ерго- меркантилен народ се навъди. Или пък криза е настъпила? ( то, че е налична икономическа- факт, но има криза и в ценности).

А вероятно са умни?

Не разбирам разликата, но едно е сигурно - всеки си ревнува и цени знанията. Този форум отколе не е за взаимопомощ.
Та - чл.43,ал.1 от ЗА.

Напълно споделям относимостта на разпоредбта на чл.43,ал.1 от ЗА към Колегата mladadvokat.
Да ме прости но допускам, че надскачайки се е "консултирал" наследниците на брата зле и ненавременно! Тази материя е сериозна и в повечето случаи се оказва "лъжица не за тази уста". 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Фев 2010, 13:20

REVOLUTION написа:Колега много бързам и само на прима виста Ви казвам да си проверите в специалния закон ЗСПЗЗ има ли някакво специално правило , че не си спомням , ако няма текста на чл.11 е ясен , щом ЗЗ не попадат в изключението стават държавна собственост.И аз ще проверя като се освободя и ще пиша.

Успех!

Само да те допълня, REVOLUTION, в случай че не възразяваш. Има една думичка "давност", облечена в конкретна разпоредба (ще оставя на mladadvokat удоволствието да я намери, там някъде из законите), която... ще се окаже препъникамъкът по отношение претенциите, оформени от колегата в писмен вид и все още без адресат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Фев 2010, 15:58

Melly написа:
REVOLUTION написа:Колега много бързам и само на прима виста Ви казвам да си проверите в специалния закон ЗСПЗЗ има ли някакво специално правило , че не си спомням , ако няма текста на чл.11 е ясен , щом ЗЗ не попадат в изключението стават държавна собственост.И аз ще проверя като се освободя и ще пиша.

Успех!

Само да те допълня, REVOLUTION, в случай че не възразяваш. Има една думичка "давност", облечена в конкретна разпоредба (ще оставя на mladadvokat удоволствието да я намери, там някъде из законите), която... ще се окаже препъникамъкът по отношение претенциите, оформени от колегата в писмен вид и все още без адресат.

Разбира се , аз така като чета предположих , че става дума за вече възстановени ЗЗ.Ако не са и отказа на наследниците няма действие спрямо тях.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Фев 2010, 16:40

Абе, кво ще й се пънем на колегата да гадаем казуса. :D
Аз се отказвам. Съжалявам, но никът "mladadvokat" ме подведе.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mladadvokat » 26 Фев 2010, 19:15

Благодаря на всички и на тези който винаги помагат и на тези който са забравили за началото когато са започвали да упражняват тази професия!
mladadvokat
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2010, 19:37

mladadvokat написа:Благодаря на всички и на тези който винаги помагат и на тези който са забравили за началото когато са започвали да упражняват тази професия!

С риск да се обидите, днес явно ще съм груба. 8)

Упражняване на адвокатската професия е занимание самотно ( вече съм го писала) и ИЗИСКВА непрекъснато четене. Изисква жертви от всякакво естество, стига да имате желание да се усъвършенствате, разбира се.
Ако до преди години нямаше свободен достъп до практика и литература, то сега и от тази гледна точка не мога да намеря, при все, че опитвам, извинение за нечии мързел. 8)
Всеки съд, без значение районен или окръжен, има сайт- определяте си ден от седмицата, влизате и четете постановените им актове. Не бива, а и не е възможно, все да разчитате някой да ви води за ръка ( справка- форумната ви история). За ваше, и на клиентите ви, добро е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Фев 2010, 20:24

В предишния си пост бях твърде лаконична.
С изненада установих че по няколкото инициирани от вас теми съм давала "рамо", колега mladadvokat. Установих и друго - твърде слабата активност от ваша страна по чужди теми.
Никога не съм отминавала тема или въпрос на колега, нуждаеш се от подкрепа. Най-малкото взаимопомощта между колеги се изразява в това, да се предизвика конструктивна дискусия между противоположни мнения. Дори намирам тези упражнения за забавни. Най-вече, полезни.

Не казвам всичко това с цел да ви засегна, но добронамерен съвет: Положете повече усилия да доусъвършенствате наученото от Университета. И не спирайте нито за миг.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси