- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Документи за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Документи за развод
Здравейте.Някой ще ми каже ли за развод по взаимно съгласие освен молбата,споразумението и платени такси необходими ли са други документи.Нямаме непълнолетни деца.Благодаря Ви предварително.
- ofi64
- Младши потребител
Re: Документи за развод
Удостоверение за граждански брак и попълнени декларации за имотно състояние,деца,фамилии.Няма значение дали искате по взаимно съгласие,тези документи са необходими,за да ги разгледа съдът и да даде ход на делото.В противен случай ще има прекратяване или насрочване за дълъг друг период,а и трябва да сте редовно призовани за да стане за седмица.
-
namakak - Потребител
Много Ви благодаря за бързия отговор.Бях чула,само че трябва и документ за каква заплатата взимаме.Желая Ви лека вечер.
- ofi64
- Младши потребител
Този документ ще е нужен само при иск за издръжка,при вас не е необходимо.Нека съдията да видим ще подскаже ли за това изискване при молба за взаимно съгласие.
Успех на всички бързащи,а след години и чудещи..но това няма значение,щом не се иска съгласието на детето.
Успех на всички бързащи,а след години и чудещи..но това няма значение,щом не се иска съгласието на детето.
-
namakak - Потребител
Благодаря Ви.Дано съдята си знае работата,че преди години бях свидетелка на развод по взаимно съгласие и накрая се разбра,че нямало нужда от свидетели:)))Желая Ви успешна седмица.
- ofi64
- Младши потребител
E, това щото е било преди години.... ... сега се наблюдават далеч по-чудати хрумвания...
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:E, това щото е било преди години.... ... сега се наблюдават далеч по-чудати хрумвания...
Като такива да се развеждаш самоделно.
Значи за сватба може да дадем 5000 лв., ама за развод пари не даваме.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Каква е декларация за имотно състояние? Някой има ли бланка? И нали всичко се описва в самото споразумение за развод. Иска ли се акт за раждане на съпрузите? Благодаря предварително!
- zzzzz
- Потребител
А защо просто не ползвате адвокат?
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:А защо просто не ползвате адвокат?
-
Аз съм адвокат. С малка двугодишна практика като юрисконсулт. За пръв път ще изготвям молба и споразумение за развод на мои близки. Сиреч- ще се упражнявам. Прочетох каквото е нужно, но за такава декларация не пише в СК или в Сиела. Отново моля за помощ, ако желаете да помогнете на колега.
Благодаря!
Благодаря!
- zzzzz
- Потребител
Аз не съм чувала за тази декларация при развод, но навсякъде съдът иска различно. Този който пише обаче това ,мисля ,че не е колега.
Да не забравите съобщението за прекратяване на брака. Сега ще искат и документ за режима на имуществените отношения.
Да не забравите съобщението за прекратяване на брака. Сега ще искат и документ за режима на имуществените отношения.
- sunrise
- Активен потребител
-
То, този образец се ползва, не е като да не се, но в ДП.
Всъщност леко моделирате тази и е готово- зависи от целите, които сте си поставили. Ще свърши работа и този образец.
Сънрайз, ако не е приложено съобщението БД.
Последна промяна poli_g на 17 Ное 2009, 16:49, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
zzzzz написа:Аз съм адвокат. С малка двугодишна практика като юрисконсулт. За пръв път ще изготвям молба и споразумение за развод на мои близки. Сиреч- ще се упражнявам. Прочетох каквото е нужно, но за такава декларация не пише в СК или в Сиела. Отново моля за помощ, ако желаете да помогнете на колега.
Благодаря!
То, хубаво- все от някъде следва да се започне. Добре, че упражнението няма да е фатално за страните( т.е. прекратяване на брака ще има, каквото и да оцапате).
Кажете какво сте изготвили, че да ви ударим едно рамо.
И следващият път питайте в раздел за юристи.
- Гост.
- Старши потребител
Мисля да спра да пиша днес, че съм в едно особено настроение...
Чудя се дали е иронично или е постравматично
Чудя се дали е иронично или е постравматично
-
Или си включете личните съобщения. Всеки има първи път за нещо, едно е да се обясни на юрист , друго е да водиш лекция на лаик.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря за преложената помощ, но реших да се справя сама. Това, което не зная, ще го науча. Няма какво толкова да "оцапам", тъй като имам все пак известна практика и добри теоретични познания. Както написах по-рано работих като юрисконсулт и тепърва се сбъсквам с някои специфични особености на практиката като начинаещ адвокат.
Просто попитах за въпросната декларация, тъй като не съм срещала подобно изискване досега в теорията и в практиката на други колеги.
В най-лошият случай съдът ще даде на молителите срок за представяне и указания за липсващите документи. От там нататък е лесно
Просто попитах за въпросната декларация, тъй като не съм срещала подобно изискване досега в теорията и в практиката на други колеги.
В най-лошият случай съдът ще даде на молителите срок за представяне и указания за липсващите документи. От там нататък е лесно
- zzzzz
- Потребител
P.S. Декан, благодаря за декларацията!
- zzzzz
- Потребител
Добре. Тези камъни са в моята градина.
Не съм подценила практиката Ви или теоретичните Ви познания.
Моля да ме извините, ако съм Ви засегнала.
Не съм подценила практиката Ви или теоретичните Ви познания.
Моля да ме извините, ако съм Ви засегнала.
- Гост.
- Старши потребител
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|