- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се запозная със сина ми?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
65 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Казвам се Христо Петров и живея в САЩ от 11години.
Имам син, роден в САЩ, които се намира в БГ. Но двама съдебни изпълнители, единият от които е роднина, ми пречат да познавам сина ми и той да познава мен.
Наскоро бях интервюиран от Програма Хоризонт на БНР по случая.
Всичко е описано на УЕБ сайта ми, специално направен във връзка със пролема .
http://www.hristopetrov.com
Там съм изложил всички документи по случая. имам записи на \"любопитни\" телефонни разговори с двамата съдебни изпълнители.
Подал съм молба за достъп до сина ми по Хагската конвеция чрез Държавния Департамент на САЩ. Вече сте станат 3 месеца и отговор от Билгарските Централни Власти нямам.
Много ми е интересно какъв би бил коментара ви.
Христо Петров
hlpetrov
* Уеб-сайт
Имам син, роден в САЩ, които се намира в БГ. Но двама съдебни изпълнители, единият от които е роднина, ми пречат да познавам сина ми и той да познава мен.
Наскоро бях интервюиран от Програма Хоризонт на БНР по случая.
Всичко е описано на УЕБ сайта ми, специално направен във връзка със пролема .
Там съм изложил всички документи по случая. имам записи на \"любопитни\" телефонни разговори с двамата съдебни изпълнители.
Подал съм молба за достъп до сина ми по Хагската конвеция чрез Държавния Департамент на САЩ. Вече сте станат 3 месеца и отговор от Билгарските Централни Власти нямам.
Много ми е интересно какъв би бил коментара ви.
Христо Петров
hlpetrov
* Уеб-сайт
- hlpetrov
- Младши потребител
Re: Как да се запозная със сина ми?
Г-н Сделка,от сайта ви се виждат само цифри,пресмятания,договори,но никъде не се долови договор и за детето ви Когато сте подписвали и в добро и в зло ,вие сте дали съгласието си да подкрепяте съпругата си.Отговора търсете,като си отговорите на въпроса какъв е бил въодушевения предмет/съпругата ви/за вас -човек за съвместно съжителство,другарство,любов и оплождане с използване на нейното здраве или сделка.И в детето си ли щяхте да продължите да виждате сделка?И застраховката говори за същото,облага от нея дори и от смъртта й или от друго..Няма как да ви се отговори за детето,защото ние неможем да гадаем одушевения предмет/човека/ или сделката от същия търсите,така сте представили себе си.
-
namakak - Потребител
Re: edin podoben sluchai: www.hristopetrov.com
hlpetrov написа:Kazwam se Hristo Petrov i jiveia w USA ot 11godini.
Imam sin, roden w USA, koito se namira v BG. No dwama sudebni izpulniteli, ediniat ot koito e rodnina, mi prechat da poznawam sina mi i toi da poznawa men.
Naskoro biah intervuiran ot Programa Horizont na BNR po sluchaia.
Vsichko e opisano na WEB saita mi, specialno naprawen vuv vruzka sus prolema .
Tam sum izlojil wsichki dokumenti po sluchaia. imam zapisi na "lubopitni" telefonni razgowori s dwamata sudebni izpulniteli.
Podal sum molba za dostup do sina mi po Hagskata konvecia chrez Durjavnia Departament na USA. Veche ste stanat 3 meseca i otgowor ot Bilgarskite Centralni Vlasti niamam.
Mnogo mi e interesno kakuw bi bil komentara vi.
Hristo Petrov
Христо, твоя случай е споменат назад в темата.
daniela2008 написа:http://hristopetrov.com/default.aspx
Добре е да я беше прочел темата, или още по-добре да беше направил друга тема за твоя случай. Защото, ще се самоцитирам, но твоят случай е много различен от обсъжданият в тази тема.
lexusbg написа:Даниела, тоя случай е много много различен.
Дело за развод, присъдени родителски права, съответно издръжка и право да вижда детето. Неплащана издръжка, вследствие административна възбрана да напуска БГ (която към момента не е и влизала в сила, тъй като той не е бил в страната). Като условие да падне възбраната за напускане на България (при положение че първо трябва да влезе в БГ, че после да не му дават да излиза) се иска просто той да гарантира по някакъв начин бъдещото плащане на издръжка.
Няма споделени родителски права, няма принудително изпълнение, няма насилие над дете по време на изпълнението.
Неговите претенции са:
- Не желае да гарантира бъдещо плащане на издръжка
- Желае може би (че не съм чел всичко) да вижда детето си в САЩ
За това как е водено делото по развода. Казва че не знаел за самото дело, и за изхода от него. Доколко е вярно това? Ето също казва и това - (в сегашно време), че
""""Аз нямам никакви права според бракоразводното решение от Великотърновките магистрати. Аз не съществувам като родител в живота на сина ми. Аз съм споменат само като ”финансов донор” със задължения за месечна издръжка.""""
Което е просто невярно - в решението е определено право да вижда сина си, кога и по колко пъти месечно. А че не му харесва, или защото живее далеч, такова решение не му върши работа - ами как да стане - майката да му доставя сина по негово местоживеене ли, на другия край на света?
А и че не искал делото за развод да е в БГ, ами в САЩ, щото не вярвал че тук ще получи справедливо правораздаване. При положение че и двамата родители, даже и детето са БГ граждани, е той може и на САЩ съдебната система да вярва повече. Но майката пък не разбрах е ли със САЩ гражданство, та ако не е, тя по-големи основания би имала да не вярва че там ще получи справедлив бракоразводен.
Та, казал съм какво е различното и колко много е различното.
Освен това, аз лично на теб не ти вярвам че коректно и вярно описваш всичко, поне това което сега и в червено маркирах, очевидна лъжа, и то забелязана от кратък преглед на сайта ти само; ако можеш да обясниш?!? Но пак - в друга тема.
- lexusbg
- Младши потребител
Re: Тази семейна история... нормална ли е?
Христо, вместо да водиш епични виртуални борби, иди в Търново, виж се с майката, с детето, донеси подаръци, покажи някакво различно отношение за да те приемат.
- Magnolia
- Потребител
.... брррр....
Много точно!
И си наемете адвокат, за бога!
" Помогни си сам, за да ти помогне и Господ"/ възможен е неточен цитат!/
Не знам, според мен е злоупотреба с права, но институциите ще преценяват.
Колко пъти вие лично направихте опит да се видите с детето си? Ей, това е същината на проблема. Но, не от дистанцията на хиляди километри...
Е, ако вие не считате да е нелеп този въпрос...
Magnolia написа:Христо, вместо да водиш епични виртуални борби, иди в Търново, виж се с майката, с детето, ............ покажи някакво различно отношение за да те приемат.
Много точно!
И си наемете адвокат, за бога!
" Помогни си сам, за да ти помогне и Господ"/ възможен е неточен цитат!/
Podal sum molba za dostup do sina mi po Hagskata konvecia chrez Durjavnia Departament na USA. Veche ste stanat 3 meseca i otgowor ot Bilgarskite Centralni Vlasti niamam.
Mnogo mi e interesno kakuw bi bil komentara vi.
Не знам, според мен е злоупотреба с права, но институциите ще преценяват.
Колко пъти вие лично направихте опит да се видите с детето си? Ей, това е същината на проблема. Но, не от дистанцията на хиляди километри...
Е, ако вие не считате да е нелеп този въпрос...
- Гост.
- Старши потребител
Г-н Петров, отделих доста време, за да прочета и да изслушам всичко по Вашия случай. Съвета ми е: сменете си адвоката. От една страна разбирам, че Ви звучи невероятно как делото е водено без да сте разбрали, от друга страна - има де се предприемат действия, които, ако не друго, поне ще Ви дадат представа за това КОЕ ,КАК И ЗАЩО СЕ СЛУЧВА. Моят син живее и работи в САЩ и смятам, че при обратната ситуация - ако Вие бяхте взел детето от майката, бяхте се развел там, и бяхте започнал да събирате дълг за идръжка, нещата нямаше да са много по-различни от това, което се случва като процедура и тук. Ако Вие сте имал регистриран постоянен адрес в България, на който никой не живее, какво могат да направят властите - съда, съдебен изпълнител или др., за да Ви уведомят. Не са длъжни никъде другаде да Ви издирват - нито по сайтове, нито по и-мейли... Все пак има и хора, които умишлено се крият от правосъдието. И затова законът е казал точно и изчерпателно как се призовават страните по делата. А ако този ред не е спазен - има предвидена възможност за отмяна на влезли в сила решения... Очевидно при Вас всичко е спазено. Проявил сте небрежност да имате регистриран официален български адрес, на който никой не живее, за да получава съобщенията, изпратени до Вас от компетентните органи..Затова сте призоваван чрез Държавен вестник. Това беше преди - по стария ГПК (гражданско-процесуален кодекс) Сега по новия - даже и това не правят - залепват съобщение на вратата и ако не се явите в срок до 14 дни - гледат делото без Вас. Ама, Вие това вече го знаете, сигурна съм!
Да, има грешки - и съдът, и съдебен изпълнител, може да допуснат такива. Но затова има и средства за противодействие и защита. И в тази връзка Ви посъветвах да си смените адвоката. Най-малкото, за да видите дали наистина нещата се движат и решават по същия начин или има и друго мнение...
Да, има грешки - и съдът, и съдебен изпълнител, може да допуснат такива. Но затова има и средства за противодействие и защита. И в тази връзка Ви посъветвах да си смените адвоката. Най-малкото, за да видите дали наистина нещата се движат и решават по същия начин или има и друго мнение...
- jiji2
- Потребител
отговор до "namakak"
от http://www.hristopetrov.com
"namakak",
Ама имам странното чувство, че се познаваме до болка... ,
По отношение на цифрите...знаеш, аз съм инженер и работя с цифри...Ако сбъркам става лошо...това с цифрите го приеми за професионално заболяване.
По отношение на Сделката... Ами докато съм бил женен съм подкрепял бе "namakak" ! И с цифрите се опитвам да го покажа. Само с думи няма да ми повярват...
Е, някои успяват да сложат наказание като не гледат цифрите...Ти да не си мислиш, че затова никои не трябва да попита защо? ... Все някой трябва да направи сметката и да попита "ама защо така?".
Ами те едно време така без нищо и в лагери са вкавали бе "namakak"
А когато човек се разведе, подкрепата свършва...след развода то е минало. Не мога да разбера защо сега намесваш другарството, любов, оплождане здраве и т.н.
А по отношение на осигуровката не извъртай нещата...това не е застрахователна полица "живот" от която може да се печели. Това е здравна застраховка, за да се ходи на лекар. От нея не се печели, чрез нея се плащат част от здравните разходи. Това е само разход...
Не мога да разберя къде виждаш сделката с детето. Смяташ че търся Сделка за това че искам да си виждам детето си?
Ама "namakak" на мен ми се струва, че този дето го крие от мен се опитва да прави Сделака !? Не го дава за да се опита да изкара нещо, да направи Сделка... не мислиш ли? А?
Ама ужасно много ми приличаш на някого...
от http://www.hristopetrov.com
"namakak",
Ама имам странното чувство, че се познаваме до болка... ,
По отношение на цифрите...знаеш, аз съм инженер и работя с цифри...Ако сбъркам става лошо...това с цифрите го приеми за професионално заболяване.
По отношение на Сделката... Ами докато съм бил женен съм подкрепял бе "namakak" ! И с цифрите се опитвам да го покажа. Само с думи няма да ми повярват...
Е, някои успяват да сложат наказание като не гледат цифрите...Ти да не си мислиш, че затова никои не трябва да попита защо? ... Все някой трябва да направи сметката и да попита "ама защо така?".
Ами те едно време така без нищо и в лагери са вкавали бе "namakak"
А когато човек се разведе, подкрепата свършва...след развода то е минало. Не мога да разбера защо сега намесваш другарството, любов, оплождане здраве и т.н.
А по отношение на осигуровката не извъртай нещата...това не е застрахователна полица "живот" от която може да се печели. Това е здравна застраховка, за да се ходи на лекар. От нея не се печели, чрез нея се плащат част от здравните разходи. Това е само разход...
Не мога да разберя къде виждаш сделката с детето. Смяташ че търся Сделка за това че искам да си виждам детето си?
Ама "namakak" на мен ми се струва, че този дето го крие от мен се опитва да прави Сделака !? Не го дава за да се опита да изкара нещо, да направи Сделка... не мислиш ли? А?
Ама ужасно много ми приличаш на някого...
- hlpetrov
- Младши потребител
Magnolia написа:Христо, вместо да водиш епични виртуални борби, иди в Търново, виж се с майката, с детето, донеси подаръци, покажи някакво различно отношение за да те приемат.
Вие погледнахте ли в сайта на човека какво има?
Аз погледнах. И доколкото разбрах, човекът има забрана за напускане пределите на БГ, така че ако дойде да види детето си - няма да се върне обратно в САЩ. Разбрах, че забраната е наложена във връзка с неизплащане на издръжка към жена си, която човекът е изплатил на куп в момента, когато е разбрал, че е осъден в негово отсъствие за нея...Но никой не му е вдигнал забраната и няма намерение да я вдига.
- babyfoot
- Потребител
И защо няма намерение да я вдига?Това откъде става ясно?
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:И защо няма намерение да я вдига?Това откъде става ясно?
Дълго е за обяснение, просто прочетете сайта!
- babyfoot
- Потребител
sunrise написа:И защо няма намерение да я вдига?Това откъде става ясно?
Ето:
"Макар че съм получавал е-мейли от Мила Георгиева, тя никога не е споменавала, че сме разведени и че дължа издръжка в големи размери. Вместо това, Мила е уредила издръжката да се изплаща от община Витоша, гр.София. След това е отишла в офиса на ЧСИ Мария Глушкова и е подала оплакване срещу мен. Естествено и за това аз не съм бил уведомен нито от Мила нито от ЧСИ Глушкова. По неведоми причини Община "Витоша" никога не се е опитала да събере от мен дължимите суми.
След като дължимата сума беше изплатена се обадих на ЧСИ Мария Глушкова и попитах кой ще махне принудителната мярката за забрана върху паспорта ми?
Отговора беше – това може да направи само Мила Георгиева. Ако тя не желае да отмени своя иск – мярката не може да се отмени докато синът ми не навърши 18 години. Или аз трябва гарантирам плащанията на дължимите месечните издръжки. Аз нямам имоти в България, с които да гарантирам плащанията. Наличието на този съдебен казус за мен означава, че ако аз се върна в България - не мога повече да напусна тази страна. Но аз живея в САЩ от 11 години и съм американски гражданин. Моят дом и местоработата ми са в САЩ. Тук печеля парите си, за да мога да издържам дъщеря си и да плащам издръжките за Кристофър.
Аз съм скептично настроен към едно евентуално връщане в България съзнавайки че срещу мен са изправени хора с познания на българското законодателство, които могат да го манипулират в свой интерес благодарение на връзки, познати и служебно положение.
Ако реша да посетя сина ми и 75 годишната ми майка, вероятно ще бъда спрян на излизане от България на летището и ще бъда ракетиран от многобройни инстанции включително и Мила. "
- babyfoot
- Потребител
Няма да поствам тук нищо, а просто ще Ви насоча към съседната тема - "Тази семейна история.....".
Предполагам, че ще свърши работа на тези, които искат информация.
Предполагам, че ще свърши работа на тези, които искат информация.
- babyfoot
- Потребител
Не знам , този човек тук за идиоти ли ни взема или че не четем закони.Чл. 76. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Може да не се разреши напускане на страната, паспорти и заместващи ги документи да не се издават на:
1. лица, по отношение на които е повдигнато обвинение за умишлено престъпление от общ характер, за което се предвижда лишаване от свобода до три години, и на осъдени за такива престъпления, до изтърпяване на наложеното им наказание;
2. лица, осъждани за умишлени престъпления от общ характер, но нереабилитирани;
3. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г.) лица, които имат парични задължения в големи размери към български физически и юридически лица и към чуждестранни такива, установени по съдебен ред, освен ако личното им имущество покрива задължението или ако представят надлежно обезпечение;
4. лица, които при подаване на заявление за издаване на паспорт или други документи за преминаване на държавната граница са съобщили неверни данни, свързани с основания за отказ или с обстоятелства по загубване, открадване или унищожаване на издадения им паспорт или заместващ го документ - за срок от една година от подаване на заявлението;
5. (изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) лица, които по време на пребиваването си в друга държава са извършили нарушения на нейното законодателство - за срок две години от получаване на официално писмо от Министерството на външните работи или на документите за принудително извеждане или експулсиране, посочващи извършеното нарушение, от компетентните органи на съответната държава;
6. (изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) лица, принудително изведени или експулсирани от друга държава за нарушения на режима за влизане и пребиваване - за срок две години от получаване на официално писмо от Министерството на външните работи за извършеното нарушение или от датата на получаване от компетентните органи на документите за принудително извеждане или експулсиране.
7. лица, наказвани повторно за нарушаване на българското митническо, данъчно или валутно законодателство - за срок от една година от изпълнението на последното наказание;
8. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) лица, които са обявили за изгубен, откраднат или физически унищожен документ за самоличност и е установено, че продължават да го използват - за срок една година от датата на установяване на нарушението;
9. (нова - ДВ, бр. 67 от 1999 г.) малолетни и непълнолетни и поставени под запрещение лица, които нямат писмено съгласие за пътуване в чужбина от своите родители, настойници, попечители.
[Препратки от актове] [Препратки от практика]
Чл. 76а. (Нов - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г.) (1) Не се разрешава напускане на страната, не се издават паспорти и заместващи ги документи, а издадените се отнемат на ненавършили пълнолетие лица, за които са постъпили данни от български или чужд компетентен орган, че по време на пребиваването си в чужбина са били въвлечени или използвани за дейности по чл. 11 от Закона за закрила на детето.
(2) Мерките по ал. 1 са с цел закрила на детето и се прилагат за срок до две години от издаване на заповедта за прилагането им.
(3) По изключение, при доказани здравословни причини или други нетърпящи отлагане случаи, мерките по ал. 1 не се прилагат.
(4) Министърът на вътрешните работи, председателят на Държавната агенция за закрила на детето и министърът на външните работи издават съвместна инструкция за прилагането на мерките по ал. 1.
[Препратки от актове] [Препратки от практика] [Препратки от статии] [2 редакции на елемента]
Чл. 77. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) На лицата, намиращи се извън Република България, с наложени принудителни административни мерки по чл. 75 или 76, или мерки по чл. 76а, се издава временен паспорт.
Чл. 78. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., предишен текст на чл. 78 - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителните административни мерки се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица да упражняват правомощията по този раздел.
(2) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 2 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията или на ръководителите на службите за сигурност и на службите за обществен ред.
(3) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г.) Мярката по чл. 76а се прилага с мотивирана заповед на министъра на вътрешните работи или на упълномощени от него длъжностни лица по предложение или след представяне на становище от председателя на Държавната агенция за закрила на детето.
Чл. 78а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Органът, издал акта, от който произтича основанието за прилагане на принудителната административна мярка, изпраща този акт по служебен път на органа, който е компетентен да я приложи или отмени.
(2) Принудителната административна мярка се прилага или отменя след получаване на акта по ал. 1.
Чл. 79. (1) (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Издаването на заповедите по чл. 78 и тяхното обжалване се извършва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(2) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) При издаването на заповедите по чл. 75, т. 1 - 3 не се прилагат разпоредбите на чл. 26 и чл. 35 от Административнопроцесуалния кодекс.
(3) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Заповедите по ал. 2 подлежат на незабавно изпълнение и могат да се обжалват по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(4) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) Жалбата срещу заповед по ал. 1 не спира изпълнението на заповедта.
И какво му пречи на човека да си обжлава?И как може изобщо да се вярва на глупостите му ,че жена му вдига мярката?
1. лица, по отношение на които е повдигнато обвинение за умишлено престъпление от общ характер, за което се предвижда лишаване от свобода до три години, и на осъдени за такива престъпления, до изтърпяване на наложеното им наказание;
2. лица, осъждани за умишлени престъпления от общ характер, но нереабилитирани;
3. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г.) лица, които имат парични задължения в големи размери към български физически и юридически лица и към чуждестранни такива, установени по съдебен ред, освен ако личното им имущество покрива задължението или ако представят надлежно обезпечение;
4. лица, които при подаване на заявление за издаване на паспорт или други документи за преминаване на държавната граница са съобщили неверни данни, свързани с основания за отказ или с обстоятелства по загубване, открадване или унищожаване на издадения им паспорт или заместващ го документ - за срок от една година от подаване на заявлението;
5. (изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) лица, които по време на пребиваването си в друга държава са извършили нарушения на нейното законодателство - за срок две години от получаване на официално писмо от Министерството на външните работи или на документите за принудително извеждане или експулсиране, посочващи извършеното нарушение, от компетентните органи на съответната държава;
6. (изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) лица, принудително изведени или експулсирани от друга държава за нарушения на режима за влизане и пребиваване - за срок две години от получаване на официално писмо от Министерството на външните работи за извършеното нарушение или от датата на получаване от компетентните органи на документите за принудително извеждане или експулсиране.
7. лица, наказвани повторно за нарушаване на българското митническо, данъчно или валутно законодателство - за срок от една година от изпълнението на последното наказание;
8. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) лица, които са обявили за изгубен, откраднат или физически унищожен документ за самоличност и е установено, че продължават да го използват - за срок една година от датата на установяване на нарушението;
9. (нова - ДВ, бр. 67 от 1999 г.) малолетни и непълнолетни и поставени под запрещение лица, които нямат писмено съгласие за пътуване в чужбина от своите родители, настойници, попечители.
[Препратки от актове] [Препратки от практика]
Чл. 76а. (Нов - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г.) (1) Не се разрешава напускане на страната, не се издават паспорти и заместващи ги документи, а издадените се отнемат на ненавършили пълнолетие лица, за които са постъпили данни от български или чужд компетентен орган, че по време на пребиваването си в чужбина са били въвлечени или използвани за дейности по чл. 11 от Закона за закрила на детето.
(2) Мерките по ал. 1 са с цел закрила на детето и се прилагат за срок до две години от издаване на заповедта за прилагането им.
(3) По изключение, при доказани здравословни причини или други нетърпящи отлагане случаи, мерките по ал. 1 не се прилагат.
(4) Министърът на вътрешните работи, председателят на Държавната агенция за закрила на детето и министърът на външните работи издават съвместна инструкция за прилагането на мерките по ал. 1.
[Препратки от актове] [Препратки от практика] [Препратки от статии] [2 редакции на елемента]
Чл. 77. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) На лицата, намиращи се извън Република България, с наложени принудителни административни мерки по чл. 75 или 76, или мерки по чл. 76а, се издава временен паспорт.
Чл. 78. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., предишен текст на чл. 78 - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителните административни мерки се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица да упражняват правомощията по този раздел.
(2) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 2 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията или на ръководителите на службите за сигурност и на службите за обществен ред.
(3) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г.) Мярката по чл. 76а се прилага с мотивирана заповед на министъра на вътрешните работи или на упълномощени от него длъжностни лица по предложение или след представяне на становище от председателя на Държавната агенция за закрила на детето.
Чл. 78а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Органът, издал акта, от който произтича основанието за прилагане на принудителната административна мярка, изпраща този акт по служебен път на органа, който е компетентен да я приложи или отмени.
(2) Принудителната административна мярка се прилага или отменя след получаване на акта по ал. 1.
Чл. 79. (1) (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Издаването на заповедите по чл. 78 и тяхното обжалване се извършва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(2) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) При издаването на заповедите по чл. 75, т. 1 - 3 не се прилагат разпоредбите на чл. 26 и чл. 35 от Административнопроцесуалния кодекс.
(3) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Заповедите по ал. 2 подлежат на незабавно изпълнение и могат да се обжалват по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(4) (Нова - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) Жалбата срещу заповед по ал. 1 не спира изпълнението на заповедта.
И какво му пречи на човека да си обжлава?И как може изобщо да се вярва на глупостите му ,че жена му вдига мярката?
- sunrise
- Активен потребител
Не знам , този човек тук за идиоти ли ни взема или че не четем закони.
Не напразно написах- адвокат , ама... кой сега залита емоционално? М?
- Гост.
- Старши потребител
Христо , ако бяхте от Асеновград , действахте със мускули, нямахте документи , щеше да ви се помогне със сигурност. Щеше да има и митинги във ваша подкрепа.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
daniela2008 написа:Христо , ако бяхте от Асеновград , действахте със мускули, нямахте документи , щеше да ви се помогне със сигурност. Щеше да има и митинги във ваша подкрепа.
Колега, колега... колкото и да искате на този тате аз не бих помогнала.
По две причини
1. Казусите не са идентични, ако ли и да смятате така. Като юрист, за какъвто имате претенции да сте, ви е ясно.
2. Тук нещата са в ръцете на таткото
2.1. ПАМ е наложена не за друго- той просто е пропуснал да плаща ежемесечно постановения размер на издръжката/ това ми е повече от достатъчно/. Факта, че е изплатил сега задълженията си не заличава това обстоятелство!
2.2. Не е виждал детето си 11г.... и изведнъж решил да си е устроил живота и се сетил, че е баща.
Без да се извинявам на когото и да е! Това са фактите!
- Гост.
- Старши потребител
Не знам какъв е проблема майката да изпраща снимки и да разрешава на бащата да разговаря с детето си по телефона и скайпа. В крайна сметка това дете ще намери баща си когато стане пълнолетно. И тогава ли ще се опитва да го скрие? Едва ли ще успее. Бащата си плаща издръжката/даже я предплаща/, а няма никакви права! Струва ми се, че тази жена се опитва чрез детето да манипулира и изнудва бащата - много елементарно!
- ani0557
- Нов потребител
poli_g написа:daniela2008 написа:Христо , ако бяхте от Асеновград , действахте със мускули, нямахте документи , щеше да ви се помогне със сигурност. Щеше да има и митинги във ваша подкрепа.
Колега, колега... колкото и да искате на този тате аз не бих помогнала.
По две причини
1. Казусите не са идентични, ако ли и да смятате така. Като юрист, за какъвто имате претенции да сте, ви е ясно.
2. Тук нещата са в ръцете на таткото
2.1. ПАМ е наложена не за друго- той просто е пропуснал да плаща ежемесечно постановения размер на издръжката/ това ми е повече от достатъчно/. Факта, че е изплатил сега задълженията си не заличава това обстоятелство!
2.2. Не е виждал детето си 11г.... и изведнъж решил да си е устроил живота и се сетил, че е баща.
Без да се извинявам на когото и да е! Това са фактите!
Бащата е споменал, че живее в Сащ от 11 години, казал е и ,че "...... Синът ми Кристофър е роден в САЩ през Юли 2003г. " И не се е сетил , че сега е баща , затова има и този сайт. А сега синът му трябва да е поне на 6 години, а е изведен на 9 месеца от Сащ, а бракоразводните дела са стартирани от съпругата. и то в БГ. Докато пребори системата съм сигурна , че синът му ще дойде на възраст сам да търси баща си и да ходи до Сащ.
И си е платил , та предплатил .....и иска да продължи да си плаща. Но иска да може да си и контактува и с детето .
Публикувал си е и документите , които поне прочетох. Та такива са фактите .
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 написа:Бащата е споменал, че живее в Сащ от 11 години, казал е и ,че "...... Синът ми Кристофър е роден в САЩ през Юли 2003г. " И не се е сетил , че сега е баща , затова има и този сайт.
А,ха- да приема защото вие твърдите, че се е интересува от сина си. Което става по странен начин- не лично, както е общоприето, а чрез личният си сайт. Ама защо не се спре с тази нелепост питам.
А сега синът му трябва да е поне на 6 години, а е изведен на 9 месеца от Сащ,
Е, да де- 5 г. и 3 месеца той не е сторил нужното, което би сторил един баща, за да се види с детето си?!? Уверявам ви, че за да си направи сайта и да качи цялото инфо е загубил повече време/ поне 2 дни мисля/, което е могъл да оползотвори по друг начин.
а бракоразводните дела са стартирани от съпругата. и то в БГ.
Ми, те и двамата са бг граждани, бракът сключен в РБ- къде да се развеждат според вас?!? Някой изнесе по-горе факти и за адресната му регистрация у нас. Не ме карайте да ви повтарям максимата за незрящите и колодата с карти.
Докато пребори системата съм сигурна ,
Няма какво да я бори! Ако чака да му се достави сина франко щатите- ще чака ... и с чакането ще си остане.
че синът му ще дойде на възраст сам да търси баща си и да ходи до Сащ.
Алеаторно...
И си е платил , та предплатил .....
Ми така де- то за гяволъка всеки си плаща.Рано или късно. Да ви питам, като юрист знаете ли кога се постановява ПАМ по ЗБДС?! М?
и иска да продължи да си плаща.
Е, ще плаща - това е задължение, вменено по СК.
Но иска да може да си и контактува и с детето .
А, така! Стигнахме до същината на цялата история. И пак ще попитам- какво стори този тате, за да се види с детето си? Но не от разстоянието на хиляди километри? 8)
Та - фактите са представени, а като юрист трябва да можете и да ги разчитате правилно.
Та такива работи...
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:daniela2008 написа:Бащата е споменал, че живее в Сащ от 11 години, казал е и ,че "...... Синът ми Кристофър е роден в САЩ през Юли 2003г. " И не се е сетил , че сега е баща , затова има и този сайт.
А,ха- да приема защото вие твърдите, че се е интересува от сина си. Което става по странен начин- не лично, както е общоприето, а чрез личният си сайт. Ама защо не се спре с тази нелепост питам.
А сега синът му трябва да е поне на 6 години, а е изведен на 9 месеца от Сащ,
Е, да де- 5 г. и 3 месеца той не е сторил нужното, което би сторил един баща, за да се види с детето си?!? Уверявам ви, че за да си направи сайта и да качи цялото инфо е загубил повече време/ поне 2 дни мисля/, което е могъл да оползотвори по друг начин.
а бракоразводните дела са стартирани от съпругата. и то в БГ.
Ми, те и двамата са бг граждани, бракът сключен в РБ- къде да се развеждат според вас?!? Някой изнесе по-горе факти и за адресната му регистрация у нас. Не ме карайте да ви повтарям максимата за незрящите и колодата с карти.
Докато пребори системата съм сигурна ,
Няма какво да я бори! Ако чака да му се достави сина франко щатите- ще чака ... и с чакането ще си остане.
че синът му ще дойде на възраст сам да търси баща си и да ходи до Сащ.
Алеаторно...
И си е платил , та предплатил .....
Ми така де- то за гяволъка всеки си плаща.Рано или късно. Да ви питам, като юрист знаете ли кога се постановява ПАМ по ЗБДС?! М?
и иска да продължи да си плаща.
Е, ще плаща - това е задължение, вменено по СК.
Но иска да може да си и контактува и с детето .
А, така! Стигнахме до същината на цялата история. И пак ще попитам- какво стори този тате, за да се види с детето си? Но не от разстоянието на хиляди километри? 8)
Та - фактите са представени, а като юрист трябва да можете и да ги разчитате правилно.
Та такива работи...
1).Ако знаеше този баща, че синът му като бебе пътува за БГ не за кратко ,а за постоянно мислите ли ,че изобщо 9 месечният Кристофър щеше да полетои за БГ изобщо ?
2).Ами не всеки като вас може да си позволи плаващо работно време и да търчи нагоре надолу. Според Вас ей го къде е Сащ - една ръка разстояние. А след този развой на нещата , някой трябва и да работи , за да плаща издръжки.
3). Много ми е интересно как се провежда дори тел. разговор с дете, на което не му се разрешава да говори по тел. , още повече от 9 месечна възраст до 6 години . Тука някъде по форума посочих за такова момиченце , на което пък бащата не разрешаваше контакт с майката. Е сега конкретизирам това момиченце беше племенницата ми , която беше на 3 годинки тогава , когато бащата изгони майката .Минаха цели 9 години.. По същия начин таткото опита и да се разведе миналата година, с призовавания в ДВ, щото не и "знаел" адреса и телефона в Испания, и призовките са пращани на адрес в БГ ама на неговият "семеен " , при положение че се знае каде е , къде живеят най малко родителите на майката . Нямаше по делото дори справка от гранична полиция , а само негови твърдения , че майката е с неизвестен адрес в чужбина. Така, че тези врътки ги разбрахме и то по много случаен начин . И когато майката звънна от Испания директно в съда, тогава и съдииката насрочи дело , за да можеше и тя да долети. Мога да публикувам и аз документи, за да е нагледно. И накрая точно това стана - 12 годишното дете се изказа , че иска да бъде с майка си . Ама сега е на 12 и може и да разбира.
И не е нужно чак толкова да се напъвате да докажете колко съм некомпетентна като юрист , защото не всички ние , имайки юридическо образование работим като адвокати . А това пък съм го споменала , щото пък хора ,които хептен нямат юридическо познание , се изказват като печени юристи. Няма лошо . Тук е просто форум - обменят се свободно гледни точки, мисли и идеи. И изказвайки се тук съм наясно , че изказвам мнение и участвам в дискусия по някаква тема .
А и питащите тук са наясно , че това не е адвокатски офис , където отговорът трябва да бъде максимално професионален и заплатен.
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
65 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|