Здравейте,
Бих искала да попитам какви са правните последици от сключването на брак между българка и чужденец/латиноамериканец/?
Доколкото разбирам той ще получи право за продължително пребиваване, но мен ме интересува по-конкретно дали ще може да пребивава на територията на Европейския съюз?
Предполагам, че трябва първо да придобие българско гражданство, което няма да стане автоматично със сключването на граждански брак!
Благодаря Ви!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ!!! СПЕШНО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: БРАК С ЧУЖДЕНЕЦ!!! СПЕШНО
troqnovo написа:Доколкото разбирам той ще получи право за продължително пребиваване /в Република България /бел.м//, но мен ме интересува по-конкретно дали ще може да пребивава на територията на Европейския съюз?
А според Вас нашата мила Родина не е ли територия на Европейския съюз?
Латиноамериканецът от Колумбия ли е?
Е все пак ние нямаме и 7 милиона вече .... /както и да го смяташ повече от 1 грам на човек не става / друго си е половин милиард...
- Clavdivs.
- Потребител
Брак с чужденец!!! спешно
Извинявам се, че пуснах темата два пъти.
Надявам се да не се налага повече да ползвам услугите на форума.
Все пак съм благодарна, че поне един човек ми отговори.
Надявам се да не се налага повече да ползвам услугите на форума.
Все пак съм благодарна, че поне един човек ми отговори.
- troqnovo
- Нов потребител
Продължително пребиваване ще получи след брака,2 години след това има право да кандидатства за постояно и ака го получи 3 години след това има право да кандидатства за гражданство,процедурата продължава средно около 2 години,но вероятноста да получи гражданство е твърде относителна според субективни фактори и пр.Що се отнася до това дали без виза като продължително пребиваващ ще може да се предвижва свободно по територията на ЕС не мого да дам някакав точен отговор,но доколкото знам този проблем сега се разисква и решава.
- ivens
- Младши потребител
Брак с чужденец!!! СПЕШНО
Много Ви благодаря, за направените важни допълнения към вече споделените мнения по темата!
Точно това ме интересуваше дали изобщо ще може да пътува свободно в ЕС.
Точно това ме интересуваше дали изобщо ще може да пътува свободно в ЕС.
- troqnovo
- Нов потребител
Точно поради тази причина поместих тази тема. Напълно съм съгласна с изразеното от вас мнение.
Имам усещането, че тези глупости ги има само в България.
Придобиването на гражданство доколкото ми известно в Англия става след 3 години, а тук са необходими 5г.
Кой ли изобщо иска да става български гражданин?
Имам усещането, че тези глупости ги има само в България.
Придобиването на гражданство доколкото ми известно в Англия става след 3 години, а тук са необходими 5г.
Кой ли изобщо иска да става български гражданин?
- troqnovo
- Нов потребител
Забравих нещо важно да попитам в допълнение. Става въпрос за продъжителността на престой в страната, за да му се зачетат необходимите години.
Колко точно дни в годината трябва да е живяло лицето на територията на България?
Ако е възможно просто да ме насочите, в кой точно закон се споменаваше.
Благодаря Ви предварително!
Колко точно дни в годината трябва да е живяло лицето на територията на България?
Ако е възможно просто да ме насочите, в кой точно закон се споменаваше.
Благодаря Ви предварително!
- troqnovo
- Нов потребител
Re: Брак с чужденец!!! СПЕШНО
troqnovo написа:Кой ли изобщо иска да става български гражданин?
Латиноамериканците явно.
- Clavdivs.
- Потребител
Дали ще може този латиноамериканец да пътува из ЕС трябва да се допитате до законите на страните, които ще посещава. Най-вероятно - не. Ако, например, искате да знаете дали ще може да пътува във Великобритания, влизате в интернет страницата на http://www.ukvisas.gov.uk, избирате Do I need a Visa?. Там избирате отговорите на въпросите - Къде живее, Гражданин на коя държава е и след две минути имате отговор - дали лицето може да пътува без виза, или е необходимо да има издадена виза, за която ще кандидатства в посолството на Великобритания в София.
- danna
- Младши потребител
troqnovo написа:Здравейте,
Бих искала да попитам какви са правните последици от сключването на брак между българка и чужденец/латиноамериканец/?
Доколкото разбирам той ще получи право за продължително пребиваване, но мен ме интересува по-конкретно дали ще може да пребивава на територията на Европейския съюз?
Предполагам, че трябва първо да придобие българско гражданство, което няма да стане автоматично със сключването на граждански брак!
Благодаря Ви!
кви сте лоши
Как един не помисли , че ви питат за любовта , секса и т.н. трепетни последици от "пребиваването"....
- miriam
- Потребител
предлагам брак на чужденци
предлагам брак на чужденци в гърция,скайпа ми е space-man82
- devnyaa
- Нов потребител
Предлагам брак на чужденки с ескимоси-апатриди, скайпа ми е Pingvin-severen-polyus007
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Предлагам брак на чужденки с ескимоси-апатриди, скайпа ми е Pingvin-severen-polyus007
Аз съм за!
- aneliarankova
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|