poli_g написа:8) Форумът е публичен... това решава дискусията по въпроса- кой какво субективно мнение си е позволил да изрази.
Имам знание за доста неща, но в конкретната хипотеза знам, че господина има правна възможност и механизми да си защити правата . Такава е имал и по време на самите производства , но не се е възползвал .
Това е, което аз виждам да е сторил. И пак повтарям- има възможност да си реши проблемите, но ако не искате да разберете, че няма да стане с писане из форумите или да се осланяш на добрата воля на държавни институции в защита правата ви- няма как да го обясня, но няма и да напиша стъпка по стъпка разрешаване на проблемите му.
Има една максима- никой не може да те задължи да се ползваш от правата си. Според мен сме в тази хипотеза, което априори решава дебата.
Колега има мото, заложено в подписът му, подходящо за този казус - "Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже".Колко адвоката трябва да смени таткото от САЩ, за да вдигне забраната например??
Не е нужно да ги сменя- необходим е един, но да я свърши тази работа.И защо например майката на детето му да има абсолютната власт и права сама да решава така еднолично дали синът да познава баща си?
Не видях бащата да е сторил нужното и да е отишъл при майката, за да предяви претенции относно личните контакти с детето. Напротив- той си стои на хиляди километри ... и дири съчувствие. Това аз виждам.Дали ако Христо не беше някой мафиот , та сега щеше да мисли да чака Конвенции да му дадат право да каже "здравей" на сина си?
Е, и тук е интересното- нещо в тази насока да ви смущава вас, като юрист?
Аз дори в тази насока не виждам да е сторил нужното, за да говорим по този въпрос. Донна пита доста неща, но и на нейните въпроси никой не отговори. Напротив- задоволиха ни само с копи-пейст на информация от нечии сайт.Дали и ЧСИ щеше толко кротко да си пасува , ако имаха насреща някой по -страшен? Да ама НЕ !
Да ама не! Нещата не се свеждат до външния изглед, а до това дали ще се възползваш от правни механизми да контролираш ситуацията или ще се оставиш на течението.
Да смущава ме вече то много гледната точка - Асеновград - малее детето Павел имало права ! ЧСИ превишавали правата си и незнам си какво ...А в СаЩ- Ха ,защо просто не долетял?, защо нищо не правел ?/макар че е правил човека и какво от това? / . Асеновград - " да защитим един българин и деца българчета", смело подписки и петиции, трошене прозорците на чужди посолства...и всичко това в името на "защитата на 2 деца"....СаЩ -бащата бил " ревал" по сайта, не бил сторил нужното , прас - на него подигравки и остри упреци ...цитати от алинеи...защо не бил отишъл при майката да се разберял ,,,Ми Поли ти колко често би могла да отскочиш от СаЩ до БГ например ако беше в такова положение, просто да се разкараш , за да се бориш с БГ системата и да се "възползваш от правата си", което ми го цитираше мотото на незнам кой си?
Ма то това мислене е страшно направо ? Ми полякинята я изгризаха все парцали , а нашта кротка българка какво? Някой да се възпротиви като човек за това , което тя прави с Кристофър? Ми не . То си е в реда на нещата това, защото тука вече имаме само закона .
Да още веднъж ще го каза смущава ме всичко това,като човек обаче. И не съм пристрастна, защото не познавам тези хора отблизо, но не ми е безразлично това което се случва в главите на гражданите на БГ.