начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Родителски права

Мнениеот dianaivanova » 24 Мар 2011, 01:47

Дааа, явно темата е все още актуална. Благодаря на всички включили се с коментари. mama_na_princesi - на краката съм си стъпила доста отдавна, и финансово и емоционално....И в момента заплатата ми ако я разделя на член от семейството ми (3) ще се получи на всеки един от нас повече, от колкото получава бившия ми, относно емоциите - в момента изживявам нова любов, която изцяло е погълнала вниманието и времето ми и не се и замислям за стари неща... Не знам какво толкова странно виждате в това един човек да не желае да е в компанията на друг???? Явно в България сме свикнали под вола да търсим теле....и затова виждаш ли ти сигурно майката го настройва, и понеже ТРЯБВА в такава ситуация майката да ненавижда, да мрази, има негативно отношение към него и към новата му приятелка - хайде намерихме си лесен виновник за ситуацията. И ако детето ми не беше ценно за мен, нямаше да се ровя по форуми и да се опитвам да му спестя всякакви неприятности. Защото ако попаднеш на адвокат като някой от тук включилите се, губиш всякакви надежди за справедливост.
poli_g - "И защо не се замислите, че този тате има права, не само задължения след прекратяване на брака"
И кой му оспорва правата? Тук не става въпрос за неразбирателство между двамата възрастни, а между единя възрастен и детето му. Права - задължения. Отговорност - самосъзнание.

п.п. Относно декларацията за съгласие - за напускане на страната - подписана ми е такава декларация и вече два пъти съм ходила в чужбина с децата без проблем.
Последна промяна dianaivanova на 24 Мар 2011, 01:53, променена общо 1 път
dianaivanova
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Мар 2011, 02:43

dianaivanova написа:... И ако детето ми не беше ценно за мен, нямаше да се ровя по форуми и да се опитвам да му спестя всякакви неприятности. Защото ако попаднеш на адвокат като някой от тук включилите се, губиш всякакви надежди за справедливост.
poli_g - "И защо не се замислите, че този тате има права, не само задължения след прекратяване на брака"
И кой му оспорва правата? Тук не става въпрос за неразбирателство между двамата възрастни, а между единя възрастен и детето му. Права - задължения. Отговорност - самосъзнание.....

Справедливост във форум?!? Чудесии.

Права- задължения. Къде остана задължението на детето да уважава биологичния си баща? Именно защото децата, често пъти, са във възраст, която не позволява трезва преценка на случващото се, то идва на помощ другия родител, който подпомага отношенията им( в нормални ситуации, за каквато претендирате, че сте- отклоненията не ги коментирам).
Не ви разбирам, не че искам, но все пак какво смятате за уместно в конкретната ситуация- щом детето не иска да се вижда с бащата, защото има друга жена до него, то последния да остане сам в живота? :) Смятате, че бащата не проявява самосъзнание?
Нелепо е едно такова искане, но можете да съдействате и на двамата, за да имат относително хармонични отношения- примерно да разговаряте с бащата да не осъществява режима у дома, а навън- има толкова възможности едно дете да прекара отрязък от време приятно, при това не задължително да е затворено в стени. Да говорите с детето по начин възможен за разбиране, че тези срещи са важни за двама им.

От трета страна- апатията устройва.

п.п. Нито знам детайлите, нито се вълнувам- влязох в темата, защото имам бегъл опит с идентични казуси и знам кой кум, кой сват и прочее.
Но, до момента не съм ви обвинила директно, за разлика от вас, а опитвам да посоча посока на мислите ви. Но и вие сте права- това не е мой проблем, няма нужда да обяснявам неща ненужни и разбираеми.
Успех в живота и любовта.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Мар 2011, 10:00

И аз не мога да се въздържа да не се намеся отново в темата. Към питащата : Имате ли нормални човешки отношения с бащата, не можете ли да поговорите като възрастни къде и по какъв начин да се осъществяват контактите с детето, дали в присъствието или в отсъствието на новата жена до него? Ако това е възможно, ако разумът може да надделее над емоциите и негативизма след раздялата ви, направете го, заради детето си.
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси