начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Благодаря на всички за мненията им

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да върна детето си

Мнениеот sisi19 » 31 Окт 2010, 03:18

nikolai66 написа:Да не мислите че не съм я питал,тя сама не желае да е там

Явно неможем да Ви разубедим и да Ви вразумим,макар че namakak Ви го е казал много точно и ясно.
Ваша воля.
Пожелавам Ви успех.
sisi19
Потребител

Мнениеот iva_sh » 31 Окт 2010, 10:36

Здравейте, бихте могли с нотариално заверена декларация да оттеглите предишното си съгласие детето да напуска страната и с молба до директора на ОДМВР по постоянен адрес да поискате налагане на забрана по чл. 76, т.9 от Закона за българските лични документи за детето да напуска страната. Социалните служби правят доклад дали това е в интерес на детето. В този текст пише че спорът между родителлите се решава от съда по Семейният кодекс. Вероятността да бъде наложена такава мярка е малка. И да бъде наложена тя няма да върне детето принудително тук.
iva_sh
Потребител

Мнениеот 778899 » 31 Окт 2010, 11:11

sisi19 написа:
poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.

А съм права, защото просто давам глас на обективната действителност. Додея ми, при все разбирането, откровената наглост на "майчетата".
Последното ме мотивира да заставам все по-често от страната на бащата.

Благодаря съм на предложението- надживяла съм едни времена и ми е малко късно да си замервам несъществуващи неща с когото и да е. Още по-малко виртуално.
Приятен ден.

А кое е обективната истина??? Не е ли фактологията???? Е, другото е ваш избор.
П.П - пак да попрявя защото Вие бяхте един от най-големият противник на правописа: пише се - "благодарна съм" ,а не -"благодаря съм".
Поли, Поли, Поли, с тези нерви в съда, с опозоция която ви изкарва нервите в момента.........мммм.....губите, не само делото ,а и клиента си.....
Просто пример: Имаше една адвокатка-силна, вилна, голямата работа, съпруга на клечка в общината, високоплатежоспособна. Но, в един момет, тя загуби баланс в с.з.-последствията ги знаете вие....... :?
Ех, Поли, Поли, имате много знания и умения, но необузданият Ви гняв проваля до извстна степен целите Ви.Все пак това е лично мнение. Не забравяйте, че все пак съм и пфен на психологията. :wink: просто, "закачка".
А съм права- само това говори, че мнениевто Ви не подлежи на друго мнение, противнбото такова го приемате като къмшик.Хубаво е да отстояваш мнението си, но е още по хубаво когато се огледаш и видиш, че няма само черно и бяло, а съществуват различни цветове.

ех, сиси, сисиии.... ще си спестя всякакъв коментар, че ръкавиците ще станат чифт. надявам се, си ме разбрала правилно. нищо лично, просто винаги към смятала, че не е зле всеки да си знае мястото в тоя живот, щото настават едни драматургии след това...

п.п. а относно правописа, и все в реда на мисли на горното, не бих си и помислила да повдигна темата, ако бях на твое място, пределно ясно е защо!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Окт 2010, 11:30

778899 -Отговора Ви не ме учудва.Защитата Ви, е нормална реакция.
Всъщност, поста ми за виртуалното дело, беше съвсем в кръга на шегата, но уви Поли го прие много лично.
От своя страна, аз нямам нищо против да се направи една такава "проба" - примерно.
sisi19
Потребител

Мнениеот nikolai66 » 31 Окт 2010, 14:02

Благодаря на всички за споделеното мнение:)
nikolai66
Нов потребител

Re: Благодаря на всички за мненията им

Мнениеот Гост. » 31 Окт 2010, 15:42

:) Сиси, я кажи на аудиторията защо ще жалиш СР на ВОС? М? Плеснаха те по ръчицата? :roll:

А мен лично ме вълнува друго( делото ти не ми е интересно)защо не дадеш дъщеря си на баща и? За какво ти е да си тровиш живота с дела за увеличение на издръжката ( поне за две си споделила), жалби до прокуратурата, алабализми по ЗЗДН и прочее. За какво се мъчите, бе хора!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Окт 2010, 16:00

poli_g написа::) Сиси, я кажи на аудиторията защо ще жалиш СР на ВОС? М? Плеснаха те по ръчицата? :roll:

А мен лично ме вълнува друго( делото ти не ми е интересно)защо не дадеш дъщеря си на баща и? За какво ти е да си тровиш живота с ордела за увеличение на издръжката ( поне за две си споделила), жалби до прокуратурата, алабализми по ЗЗДН и прочее. За какво се мъчите, бе хора!

Поли в грешна посока сте.
По пърият Ви въпрос най-вероятно се отнася до питането ми относно, че може би ще ми предстои обжалване пред ВКС. А това е защото не аз ще обжалвам, а очаквам бащата да го направи. Сиреч питам в случай, че го направи да съм подготвена. Защото решението на ОС вече излезе и то потвърждава първоинстанционното на РС, което е ме задоволява.
По вторият ти въпрос, как да я дам, като той буквално е абдикирал от нея и от 2 1/2г не е идвал нито да я види, нито да я вземе, не е посещавал дори и училището, да не говорим че дори сигурно незнае как се казва класният ръководител на дъщеря ни. О, забравих да добавя, че когато детето го търси по телефона, той и го затваря под носа или въобще не отговаря на телефона като види номера и, а да не говорим, че като я види на улицата си обръща главата на другата страна или се шмугва някъде в някой ход само и само да не се срешне с дъщеря си.
Това как звучи Поли, задоволих ли с отговора си, въпроса ти?
Да , не обеснявам и за другото, защото мога цял роман да изпиша за действията му.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Окт 2010, 16:01

А по повод темата на питащия- не му насаждай вина! Ако има виновен за създалата се ситуация- това е майката.
Детето трябва да живее в страната, където е постановено местоживеенето му, към дата на СР. Майката откровено се е отклонила от постановеното и не го спазва. При изменение- ново дело, ново СР. Ама малко кофти, нали, детето вече осъзнато, има право на глас в залата и прочие.

Човешко е било да съдейства за издаване на задграничен паспорт, втори пък е бил Човек, като е дал доброволно декраларация съгласие детето да пътува извън страната, ама на човещината му се отвръща с какво?
Няма да се изненадам ако прочета, че редовна внася някъде по сметка и размера на присъдената издръжка.
И изведнъж този човек се осмелил да попита и веднага бе обруган. От кого? :roll:
Що не се запиташ тази майка на кого го е оставила детето поне година преди това, когато е била там, а детето само тук в РБ?

И стига с тези алабализми- бъдещето на детето и прочие, защото когато отидат да работят навън живеят в гетата при мизерни битови условия. Повече от често. После- темата с образованието. Имаш ли идея на колко теста следва да се яви това дете, за да може да бъде записано в някое училище? Този стрес кой ще репарира на детето? :roll: Чужда социална среда, чужда страна, чужди нрави. Евентуално нещо, там, бъдещето му... несигурно. Хигиенист?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Окт 2010, 16:04

Добре. За детето.
Ти като един фен на психологията стори ли нещо да помогнеш на детето и бащата, за да не късат връзката помежду си?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Окт 2010, 16:18

poli_g написа:Добре. За детето.
Ти като един фен на психологията стори ли нещо да помогнеш на детето и бащата, за да не късат връзката помежду си?

Ако се отнася до моя случай, повярвяй че тази връзка между тях и обичта и към него се дължи изцяло на мен, тъй като детето ни беше на 1 г. и 11м., когато се разделихме.Т.е ако исках, можеше в момента и въобще да не го познава, а да го възприема като "чичко" - примерно. А дали след прекъсването и съм сторила нещо, да Поли, тръгнах да го търся за да разговарям с него относно отношението му с детето, но ефекта беше точно противоположен :arrow: получих призовка по ЗЗДН.
sisi19
Потребител

Мнениеот dido_petrov » 02 Ное 2010, 00:05

sisi19 написа:

Ако се отнася до моя случай, повярвяй че тази връзка между тях и обичта и към него се дължи изцяло на мен, тъй като детето ни беше на 1 г. и 11м., когато се разделихме.Т.е ако исках, можеше в момента и въобще да не го познава, а да го възприема като "чичко" - примерно. А дали след прекъсването и съм сторила нещо, да Поли, тръгнах да го търся за да разговарям с него относно отношението му с детето, но ефекта беше точно противоположен :arrow: получих призовка по ЗЗДН.

Сиси не си ли се замислила ,че и бащата ако поиска може да измисли нещо и ти да станеш леля на дъщеря си.......и на теб ти препоръчвам дай детето на бащата ,а ти му плащай издръжка щом ти много голяма и справедлива душата
dido_petrov
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 02 Ное 2010, 09:26

dido_petrov написа:
sisi19 написа:

Сиси не си ли се замислила ,че и бащата ако поиска може да измисли нещо и ти да станеш леля на дъщеря си.......и на теб ти препоръчвам дай детето на бащата ,а ти му плащай издръжка щом ти много голяма и справедлива душата

O, моля те. Благодаря за горещите препоръки. Но не съм длъжна да обяснявам факти и подробности. Който ме пита, получи отговор. Надявам се да е разбрал грешната насока в която беше тръгнал и написал постовете си, както тук, така и в другата тема.
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси