начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Отново за издръжката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отново за издръжката

Мнениеот katerinakuch » 24 Май 2010, 16:05

poli_g написа:
katerinakuch написа:Не се нуждая от камъни, защото аз нямам амбиции да раждам конкретно от женени мъже и да съсипвам чужди бракове и връзки. Такова нещо не би ми доставило удоволствие.

Кате, има въпроси, чиито решения не са ни подвластни. Или пък са налице обстоятелства, които имат приоритет.
Никой, никога не може да бъде сигурен, че правилно ще разбере тезата на опонента си, така щото сме хора различни- всеки си има различна ценностна система, по различен начин възприема различни факти, а като не сме наясно с мотивите- пасуваме. Това наистина не е другарски съд( той не отлетя ли с времето на ОФ?!?).

Разгледай следната хипотеза- двойката, при все употребата на цялата съвременна контрацепция ( която не ти дава 100% гаранция, каквото и да ползваш риск си съществува), е поставена пред решението да избира- дете или аборт? Като съпоставиш факта, че семейния няма деца( липсват данни в тази насока), а ако е съществувал съвсем реален медицински критерий да останеш безплодна след нужната мед. интервенция- бих избрала този "плод на греха".
Пък е възможно и бащата на този плод да е правил разни волеизявления- е, да нЕма факти и за това, ама значи ли, че не е ?!?

Каквото и да е мотивирало някого да взема решение, по такъв важен въпрос , дори и да не е изложеното, чуждото мнение изобщо няма място в личното му решение за " кръста". :)

Накратко- предлагам да спрем да се отклоняваме, по всяка идентична тема, в моралната страна на въпроса, т.е. - стига с тея предразсъдъци- особено, когато иде реч за деца. 8)

п.п. За нечие форумно пуританство не съм изразила съмнения. Не смея дори да оспорвам- приемам за даденост с оглед твърденията...

Аз не съм пуритан, а един съвременен човек и затова за себе си считам, че от практична, емоционална и разумна гледна точка за една неомъжена и необвързана жена връзката с един женен мъж си е чиста загуба на време, а ако се роди дете, то всички знаем какви са размерите на издръжките, които се дават от родителите, неупражняващи родителски права... :wink: , а по отношение на наследството, което това дете би получило по линия на бащата, то нека оставим този "проблем" на бащата и неговата законна съпруга/и...Така че, такава, родила от женен мъж жена, цял живот ще плаща много висока цена за постъпката си. А такова дете едва ли като порасне ще бъде щастливо от факта, че майка му не живее с баща му и че баща му е женен и обвързан с друга жена. Ако аз бях на мястото на такова дете, бих потърсила сметка и отговорност от собствената ми майка най-малкото защото тя и бащата не са осигурили бащиното персонално ежедневно присъствие в грижите за мен, комуникациите и възпитанието и тя/майката/ се примирява с това той да е женен за друга :evil: и с пълно съзнание ме е създала, знаейки, че баща ми е женен за друга?! Що за човек е такава жена?! Как е възможно една жена и майка да допуска такова нещо по отношение на собственото си дете?! Това може ли да се посочи като пример на детето за "идеална семейна обстановка"?! Наистина недоумявам. Не го толерирам.
И въобще няма значение дали жененият мъж има или няма деца със законната си съпруга. В крайна сметка децата не са задължителен компонент от брачните отношения. Само децата не могат да бъдат гаранция за трайността на брака, връзката и любовта на родителите си. Нали не сме пуритани, живеем в съвсем нови и модерни времена, в които жената не бива да си мисли, че като роди дете на един мъж, то това е достатъчно, за да иска и взима парички от него. Раждането на едно дете въобще не е достатъчен фактор един мъж да се задържи до майката на детето, защото детето рано или късно си поема по своя собствен житейски път.

В крайна сметка светът е пълен и с неженени мъже, но не всяка жена може да спечели тяхното внимание и може да им се хареса...
Последна промяна katerinakuch на 24 Май 2010, 19:36, променена общо 20 пъти
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Melly » 24 Май 2010, 16:35

katerinakuch написа:Бих посъветвала питащата....

katerinakuch написа:...аз нямам амбиции да раждам дете или деца конкретно от женени мъже и да съсипвам чужди бракове и връзки. Не бих изпитала удоволствие от такава дейност...

katerinakuch написа:Бих посъветвала питащата да си гледа детето сама и

:shock: Кате, Кате, Катерино... Все си мислех че си мома, а то какво излезе... :roll:
katerinakuch написа:Аз не съм пуритан, а един съвременен човек
и затова смятам, че от практична, емоционална и разумна гледна точка за една неомъжена и необвързана жена връзката с един женен мъж и не дай си боже появата на дете от него си е чиста загуба на време/освен ако тя не желае да се докопа до финансовите му средства именно чрез раждането на дете от него - само че всички знаем какви са размерите на издръжките, които се дават от родителите, неупражняващи родителски права... :wink: /. Така че, такива жени много лошо са си направили сметките, раждайки от ангажирани с други жени мъже. А такова дете едва ли като порасне ще бъде щастливо от факта, че майка му не живее с баща му и че баща му е женен и обвързан с друга жена мъж.
Аз не бих уважавал такава майка...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Май 2010, 16:44

Melly написа:
katerinakuch написа:Бих посъветвала питащата....

katerinakuch написа:...аз нямам амбиции да раждам дете или деца конкретно от женени мъже и да съсипвам чужди бракове и връзки. Не бих изпитала удоволствие от такава дейност...

katerinakuch написа:Бих посъветвала питащата да си гледа детето сама и

:shock: Кате, Кате, Катерино... Все си мислех че си мома, а то какво излезе... :roll:
katerinakuch написа:Аз не съм пуритан, а един съвременен човек
и затова смятам, че от практична, емоционална и разумна гледна точка за една неомъжена и необвързана жена връзката с един женен мъж и не дай си боже появата на дете от него си е чиста загуба на време/освен ако тя не желае да се докопа до финансовите му средства именно чрез раждането на дете от него - само че всички знаем какви са размерите на издръжките, които се дават от родителите, неупражняващи родителски права... :wink: /. Така че, такива жени много лошо са си направили сметките, раждайки от ангажирани с други жени мъже. А такова дете едва ли като порасне ще бъде щастливо от факта, че майка му не живее с баща му и че баща му е женен и обвързан с друга жена мъж.

Има достатъчно необвързани и неженени мъже. Само че не всяка жена може да им се хареса и да им спечели уважението. Нали виждаш най-малко от проблемите на хората във форума, че само с раждане на деца не можеш да задържиш един мъж/наивно е една жена да си го мисли/- виждаш колко много разводи и раздели има, въпреки наличието на деца във връзките или в браковете... :wink:
В добрите стари времена действително децата са били основен стабилизиращ фактор за брака и негов стимул и хората са раждали по много деца, но сега живеем в съвсем различни времена.
Последна промяна katerinakuch на 24 Май 2010, 16:50, променена общо 1 път
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Melly » 24 Май 2010, 16:49

Извън темата, ако позволиш, ще те замоля технически да си оправиш постинга - дразни окото. :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 24 Май 2010, 16:51

Melly написа:Извън темата, ако позволиш, ще те замоля технически да си оправиш постинга - дразни окото. :?

Не го чети, щом те дразни!
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот dessy33 » 24 Май 2010, 20:32

Катерина,Вас баща Ви ли ви е изоставил или съпругът?Толкова много негативизъм има в поста ви,не мога да разбера с какво ви провокирах при положение,че не ме познавате?За какво персонално присъствие на бащата в едно семейство ми говорите при положение,че сама визирате броят на разтрогнатите бракове.Никога не съм мислила,че чрез детето ще задържа този мъж до себе си,в противен случай първо бих държала на развод.А що се отнася до това,че чрез сина си се опитвам да му измъкна пари,бих ви казала,че той не е богат.Работи на обикновена,държавна работа,също като мен.Имот няма,не виждам какво бих искала в материално отношение от него.
Катерина,единственото нещо,което ме е водило към този мъж това е обичта.
dessy33
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 25 Май 2010, 16:59

dessy33 написа:Катерина,Вас баща Ви ли ви е изоставил или съпругът?Толкова много негативизъм има в поста ви,не мога да разбера с какво ви провокирах при положение,че не ме познавате?За какво персонално присъствие на бащата в едно семейство ми говорите при положение,че сама визирате броят на разтрогнатите бракове.Никога не съм мислила,че чрез детето ще задържа този мъж до себе си,в противен случай първо бих държала на развод.А що се отнася до това,че чрез сина си се опитвам да му измъкна пари,бих ви казала,че той не е богат.Работи на обикновена,държавна работа,също като мен.Имот няма,не виждам какво бих искала в материално отношение от него.
Катерина,единственото нещо,което ме е водило към този мъж това е обичта.

Dessy33, аз съм отраснала в едно много хубаво здраво семейство с ежедневно персонално присъствие, грижи, възпитание и заинтересованост както от страна на единия, така и от страна на другия родител, на баба, на дядо. Никой родител никога не ме е изоставял само на другия и те/родителите/ ми винаги са живели заедно, именно защото са се обичали, а и до ден-днешен бракът им е стабилен и здрав, с което много се гордея :-) Предполагам и се надявам и при Вашите родители да е така.
Съпруг също не ме е изоставял... :lol:
Ето защо, считам, че родителите на едно дете, ако се обичат, то те се стремят да живеят и заедно и то в името на детето, защото всяко едно дете има нужда както от майка си, така и от баща си. Единият родител не може да замести другия и да изземва неговите функции, като се опитва да бъде и баща, и майка на детето...
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот dessy33 » 26 Май 2010, 11:37

Kатерина,темата стана като за "Лична драма".Мога да ти обясня позицията си,но не виждам защо да занимаваме останалите хора с мотивите за личния ми избор.
dessy33
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 26 Май 2010, 13:02

dessy33 написа:Kатерина,темата стана като за "Лична драма".Мога да ти обясня позицията си,но не виждам защо да занимаваме останалите хора с мотивите за личния ми избор.

Вие си знаете.
Покрай "Лична драма" , за която споменахте, ме осени друга идея :
Опитайте се да водите дневник и след време можете да напишете една автобиографична книга, която пък от своя страна може да бъде в основата на един филм. Така може да се окажете главна героиня в един филм, стига да успеете да срещнете подходящи хора от съответния бранш, които да Ви съдействат. Сериозно Ви говоря. Сюжетите на много съвременни филми се раждат именно от действителни случки и събития, от разнообразието на човешки съдби. Виждате колко много сериали ангажират човешкото внимание и как хората си почиват и изпитват удоволствие, като ги гледат. Колкото по-нестандартна е историята, толкова по-интересна би била книгата или филмът! :wink: Публиката търси сензации.

Така че, въобще не следва да се притеснявате за една издръжка, която евентуално би плащал бащата на детето, след като го осъдите?! :)
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sogio » 26 Май 2010, 13:36

dessy33 написа: С бащата на детето не живеем заедно,той има законен брак,от който няма деца.Синът ми е припознат от него.

dessy33, колегата Катерина Ви дръпна едно конско във форума, което не коментирам доколко е основателно, но не знам защо толкова се обиждате, след като от първоначалния Ви пост личи, че и Вие самата подсъзнателно не сте в хармония с постъпката си. Самият факт, че изрично сочите, че бащата на детето Ви няма деца от законната си съпруга, защо ли ме кара да мисля, че очаквате подкрепа и съчувствие и се стремите да парирате негативните мнения за това, че сте родила от женен мъж. Действително, дали бащата, дължащ издръжка на детето си има и друго дете, за което да се грижи, е обстоятелство от значение при произнасянето на съда, но има и много други, не по-малко важни, които сте посочила след това и във връзка с отправените Ви нападки - че е държавен служител, че няма имоти, пари и т.н.
Тази реакция според мен, без да се обиждате, е присъща за неуверените и гузни хора, които търсят извинение и одобрение за постъпките си.
sogio
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 26 Май 2010, 15:21

sogio написа:
dessy33 написа: С бащата на детето не живеем заедно,той има законен брак,от който няма деца.Синът ми е припознат от него.

dessy33, колегата Катерина Ви дръпна едно конско във форума, което не коментирам доколко е основателно, но не знам защо толкова се обиждате, след като от първоначалния Ви пост личи, че и Вие самата подсъзнателно не сте в хармония с постъпката си. Самият факт, че изрично сочите, че бащата на детето Ви няма деца от законната си съпруга, защо ли ме кара да мисля, че очаквате подкрепа и съчувствие и се стремите да парирате негативните мнения за това, че сте родила от женен мъж. Действително, дали бащата, дължащ издръжка на детето си има и друго дете, за което да се грижи, е обстоятелство от значение при произнасянето на съда, но има и много други, не по-малко важни, които сте посочила след това и във връзка с отправените Ви нападки - че е държавен служител, че няма имоти, пари и т.н.
Тази реакция според мен, без да се обиждате, е присъща за неуверените и гузни хора, които търсят извинение и одобрение за постъпките си.

Аз не нападам никого, а просто изразявам моята лична гледна точка и мнение по въпроса на питащата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот dessy33 » 26 Май 2010, 23:14

Да,определено не се гордея спостъпката си и се чувствам гузна,че съм се намесила в едно семейство.Подчертах,че той няма деца с цел да се оневиня по-скоро пред себе си.В интерес на истината получих много обещания за една бъдеща грижа към това дете.Не съм била водена от користни подбуди при взимането на решението за оставането на детето.Просто обичах този мъж и мислех,че има начин да създадем семейство(само ако той го желае).
dessy33
Младши потребител

Мнениеот dessy33 » 26 Май 2010, 23:31

Между другото-решихме да не стигаме до съд,а да подпишем извънсъдебно споразумение за режима на вижданията и за размера на издръжката.Мислите ли,че това е по-добрия вариант?
dessy33
Младши потребител

Мнениеот sogio » 27 Май 2010, 10:52

dessy33 написа:Между другото-решихме да не стигаме до съд,а да подпишем извънсъдебно споразумение за режима на вижданията и за размера на издръжката.Мислите ли,че това е по-добрия вариант?

Да, най-малкото ще си спестите нерви, време и средства. Съватвам Ви споразумението да е с нотариална заверка на подписите, за да може ако бащата спре да плаща договорената издръжка, да си извадите заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист и да си съберете по-бързо сумите.
sogio
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Май 2010, 17:32

dessy33 написа:Между другото-решихме да не стигаме до съд,а да подпишем извънсъдебно споразумение за режима на вижданията и за размера на издръжката.Мислите ли,че това е по-добрия вариант?

С това споразумение юридически не може да задължите бащата да плаща издръжка. То няма силата на пресъдено нещо, каквато сила има едно съдебно решение... За да сте напълно сигурна по принцип, че можете да задължите бащата да плаща издръжката, е необходимо да сте въоръжена именно със съдебно решение. Ако бащата въпреки това решение не иска да я плаща, то тогава той ще понесе наказателна отговорност и ще си има работа с прокуратурата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sogio » 31 Май 2010, 13:47

katerinakuch написа:С това споразумение юридически не може да задължите бащата да плаща издръжка. То няма силата на пресъдено нещо, каквато сила има едно съдебно решение...

Да, няма сила на пресъдено нещо, но е измежду т.нар. извънсъдебни изпълнителни основания и чл.417, т.3 ГПК дава възможност въз основа на този документ да се издаде заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист.
sogio
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси