начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как да се запозная със сина ми?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Как да се запозная със сина ми?

Мнениеот Гост. » 12 Юни 2009, 20:02

:roll: :lol: :lol: Вие наистина, въпреки опита да манипулирате думите ми, ме забавлявате...

И не е нужно чак толкова да се напъвате да докажете колко съм некомпетентна като юрист , защото не всички ние , имайки юридическо образование работим като адвокати . А това пък съм го споменала , щото пък хора ,които хептен нямат юридическо познание , се изказват като печени юристи. Няма лошо . Тук е просто форум - обменят се свободно гледни точки, мисли и идеи. И изказвайки се тук съм наясно , че изказвам мнение и участвам в дискусия по някаква тема .
А и питащите тук са наясно , че това не е адвокатски офис , където отговорът трябва да бъде максимално професионален и заплатен.

Не се напъвам- опитвам да ви посоча, къде му е проблема на господина. Но не би- вие дори не искате да ме разберете, напротив- сочите други примери, за да докажете тезата си.
Дали работите като адвокат, съдия, прокурор или каквото там- не е важно/ дори не съм намеквала да не притежавате качеството адвокат :evil:/ не е съществено, по-важното е, че всеки юрист ще отбележи да не са налични сходства с казуса Асеновград.

Наложително е да повторя колегата
Не знам , този човек тук за идиоти ли ни взема или че не четем закони

И защото не съм завършен герой по Достоевски, а нормите, до където е нужно, за да ме обслужват, ги знам- напускам "дискусията".
Аз не съм продавач на надежди! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jiji2 » 12 Юни 2009, 20:24

Да, очевидно е, че всеки случай си е сам за себе си и не може просто така да се казва този виновен или онзи. И аз имам в практиката си случай, в който на таткото беше отказано всякъкав достъп до детето. Дядото по майчина линия имаше възможности и дори ги измести в друг град с неизвестен адрес... Няма телефони, няма адрес, няма никаква информация... И това тук, в България... Как се издирва майка с дете, без да е регистрирана никъде...За жалост, понякога родителите не разбират, че като лишават умишлено децата си от контакт с другия родител и като настройват детото срещи него - всъщност го осакатяват! Тези травми на психиката дават отражение доста по-късно в съзнателния живот на това дете и не рядко детето се обръща срещу този, който го е осакатил... Истината излиза наяве, макар и след години. Но, няма как да се поправи стореното зло.
Горното - по принцип, не по конкретен казус.
jiji2
Потребител

Мнениеот hlpetrov » 13 Юни 2009, 04:07

Ot Hristo Petrov (http://www.hristopetrov.com)

Както виждам тук става горещо...

И така да се опитам да отговоря на някои от въпросите...

1. Бракът ни е сключен в САЩ.

2. Ние тримата сме граждани и на САЩ и сме длъжни да спазваме И Законите на САЩ.

3. С Мила ние сме слкючили предбрачно споразумение, напълно влиден документ в САЩ, според който в случай на развод трябва да имаме равностойни права на виждане на бъдещите ни деца.

3. Кристофър замина на 9 месеца и беше гледан от баба му (по линия на Мила) за 1 година. През това време ние двамата с Мила. бяхме тук. Мила учеше за да се дипломира "Мастер по бизнес администрация" това стана между 2004 и 2005. През Май- 2005 Мила замина за да го върне обратно. Но не го върна.

4. На мен ми бе пратено съобщение за това, че ме канят да се развеждам в БГ. Но аз не го приех. Не съм съгласен да ме развежда БГ съд, понеже знам че няма да пуснат сина ми обратно. Аз съм приключил с живота ми в България...

Ако нямам там майка - мога и да не отида повече. Има толкова много места по света , където не съм бил и винаги съм искал да отида и то ако може със сина си.

5. По въпроса за "нещастната" забрана на паспорта ми. Мога да сложа много бързо точка на въпроса като се откажа от БГ гражданството си. Привих опити да я махна. Наех си адвокат, но не става. Не искат да я махнат.
Аз съм дължал много под сумата от 5000лв. Справка на http://www.hristopetrov.com
Но сега искам правителството на САЩ да види как със тази забрана ми се пречи да виждам сина ми.

6. Не знам дали всички сте погледнали, но в момента тече раследване по Хагската Конвенция за достъп до сина ми. За разлика от господина от Асеновград аз искам много елементарни неща, за които се боря от МНОГО ГОДИНИ...Да говоря със сина си и да имам право да го взимам при мен в САЩ.
Всичко каквото е трябвало да си платя съм го платил до стотинка, може би вече 2 години.
Не дължа нищо на никого...

Ама чуите разговорите ми със съдебната изпълнителка. Дори я твърди че съм платил и не дължа нищо, ама не може да го махне...

Ето ви един разговор със съдебния изпънител ЧСИ Мария Глушкова:
http://www.youtube.com/watch?v=TBdwu-7MeDY
Ето ви още един С ЧСИ Мария Глушкова:
http://www.youtube.com/watch?v=WPY4MUwAfjE

А ето как един Частен съдебен изпънител -ЧСИ Виктор Георгиев и сестра му Мила, които работят заедно в неговия офис не ми дават да говоря със сина ми:
http://www.youtube.com/watch?v=CVbValOgc4I

Дори да съм престъпник излежаващ присъда в затвора, пак би трябвало да имам право да говоря с детето ми. Или може би това не записано в бракоразводното ми дело и затова не мога?

И като стана дума за молбата ми по Хагската Конвенция, днес получих следния е-маил от Държавния Департамент на САЩ.

Той е на английски, и няма да го преведа.

Някой от вас трябва да се научат да четат и на други езици и да разбрат че другаде по света има различни закони. България не е "черна дупка" дето щом нещо попадне там - става "наше" и ние си го "колондрисваме" както ние си знаем...
-------------------------------------------------------------------------------------

Dear Mr. Petrov,

The Ministry of Justice of the Republic of Bulgaria has informed me that
the Ministry of Justice has taken actions for making arrangements for
the requested personal contacts between the father and his son.
Inquiries have been forwarded to the police authorities and the social
services to establish the whereabouts and the situation of Christopher
in Bulgaria.

We will advise you of the results as soon as we receive them from
Bulgaria.

In the documents which were sent to them, there is no concrete idea for
how exactly you would like to implement the personal relations between
you and your son. In this case it is necessary that you indicate
exactly the concrete way to implement the contacts, whether it is
necessary that the child travels to the United States to visit you, as
well to specify the periods of time.
----------------------------------------------------------------------------------------
И да не организирате сега демонстрации пред US посолството. Аз не искам да взимам сина ми тук - икам само да говоря с него - само да говоря...много елементарно човешко право...

И дано на делото ми по Хагската Конвенция да се изясни кой какво е направил, и как така без да има законно право някой ми е наложил забрана върху паспората - както казах дължал съм много под сумата от 5000лв. И ако го е направил с каква умисъл? И защо не го маха вече 2 години?

А закона за Българските Документи е на Мойта Интернет Страница. Не си правете труда да копирате тук.

Там между другото има и американски закони, касаещи случая. Хубаво е да се запознете и тях. Все пак ние тримата сме американци де...

Там съм сложил и хартата за правата на човека, ако някой го интересува такова нещо рабира се...

Моля да бъда извинен за тона ми... ама не мога да съм равнодушен...

С уважение към всички, които оставяте вашето мнение, независимо какво е
то!

В спора се ражда истината....

Христо Петров
hlpetrov
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2009, 09:09

Христо кво си се разписал на дълго и широко . Първо чий гражданин си ,второ тоя бг развод има ли екзекватура в САЩ ...и т.т. Трето предприеми там някви действия явно си започнал вече .виждаме ,че имаш адвокат така ,че не е уместно да се бъркаме в работата на колегата.

За колеги :
Но не семейната история е важна а принципа на закона ,ще помоля колегите да го дискутираме тоя ЗБДС и Чл. 75. т.4 -Не се разрешава напускане на страната, а паспорти и заместващи ги документи не се издават на: лица, които са осъдени да плащат другиму издръжка и не са я осигурили за срока на пребиваването си в чужбина

Какво правим ако длъжника е чужд гражданин или постоянно пребивавщ в чужбина .
В първия случай ще се иземат ли документите на лице чужд гражданин и как така на базата на ЗБДС :evil: ,втория случай постоянно пребиващите в чужбина също имат издадени документи от съответната държава и тах ли ще изземем.

Според мен този член от закона е противоконституционен ,ако щете и дискриминационен - Значи ако аз съм длъжник живея в БГ и си плащам издръжката вс месец-чудото по чл.74 т.4 ЗБДС няма ми се случи .
Ако съм чужденец живещ в чужбина или постоянно пребиваващ в чужбина чудотто чл.74 т.4 ЗБДС ще ми се случи и за до го избегна аз кво сега ще трябва да подсигура издръжка на детето на куп до навършване на 18г възраст или да представя надлежно обезпечение.

И си мисля по горния случай няма ли нарушение на ЕКПЧ ?
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 09:42

Донна, а той дали не е гражданин и на РБ? :roll:

п.п. И се дразня- не може да не правиш нищо, а да изискваш. Историята е възможно поучителна, но всички тук знаем, че правата му могат да се защитят. Някой някъде да прочете, че е предприел стъпки в тази насока? Разговори, дълга житейска история, семейна драма... но заинтересованата страна не прави нищо, нищо! в защита интересите си.

И преди да се нахвърли някой- прочетох всички съдебни актове, ведно с актовете на ЧСИ. А разговорите все още не са доказателство- подминах ги. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 09:48

:lol: Ай, сега прочетох и този му пост... ината е велика сила. :lol:

Някой от вас трябва да се научат да четат и на други езици и да разбрат че другаде по света има различни закони. България не е "черна дупка" дето щом нещо попадне там - става "наше" и ние си го "колондрисваме" както ние си знаем...
:idea: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2009, 09:49

Някъде из документите по сайта имаше нео писано от адвокат , та за това да не се тикаме в тая история . То не се знае в САЩ женен ли е още човека или не , не се знае дали е уведомил за случая и консула тук ,че може и международната соц. служба в САЩ -тия имат клонове и там и тук/тук дори е в Търново/ ,абе ако човек иска може ,но нас това не ни засяга.Има валидно влазло в сила решение за БГ за развод и изпълнеие.На тоя бих му казала да махне ония снимки от Елмаза ,че става смешен ,личния живот на бившата му жена не е негов проблем.

Сега може и да има 2-но гражданство ,да не се е отказал от БГ граждавството , но зависи като какъв гражданин ще влезе в БГ и с къв паспорт помоуму де.
Но за мен е важен принципа на тоя чл.75 т.4 ЗБДС ,а не конкретния случай. .
Последна промяна donna на 13 Юни 2009, 10:03, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2009, 09:53

poli_g написа::lol: Ай, сега прочетох и този му пост... ината е велика сила. :lol:

:idea: :lol:

Да това е смешка ,аз говоря някой др. езици ама не и английски :mrgreen: ,тъпа история ,бих му казала на тоя да си оправи отношението към околния свят и тогава ще си оправи и нещата :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 10:03

:roll: :mrgreen: Не е смешка- от утре започване на територията на РБ и по отношение нейните и не само граждани да прилагаме законодателството на .... Зимбабве.
Какво си играем на колондрисване и прочие диалектни истории? :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 13 Юни 2009, 11:17

poli_g написа:Донна, а той дали не е гражданин и на РБ? :roll:

п.п. И се дразня- не може да не правиш нищо, а да изискваш. Историята е възможно поучителна, но всички тук знаем, че правата му могат да се защитят. Някой някъде да прочете, че е предприел стъпки в тази насока? Разговори, дълга житейска история, семейна драма... но заинтересованата страна не прави нищо, нищо! в защита интересите си.

И преди да се нахвърли някой- прочетох всички съдебни актове, ведно с актовете на ЧСИ. А разговорите все още не са доказателство- подминах ги. :)

Правилно Поли : не е направил нищо :mrgreen: :mrgreen: нито е викал телевизии, нито юмруци , нищоо. Седи и чака институциите в БГ да помръднат, ...а то годините минават . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
А ако беше направил , така както други направиха , сега щеше министри да го прегръщат, психолози с детето му да говорят.... Ма то какво, ?! неговото дете не е травмирано , не е креещяло пред телевизия "Помощ", за да скочи цял един народ.....
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 11:26

daniela2008 написа:

Правилно Поли : не е направил нищо :mrgreen: :mrgreen: нито е викал телевизии, нито юмруци , нищоо. Седи и чака институциите в БГ да помръднат, ...а то годините минават . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
А ако беше направил , така както други направиха , сега щеше министри да го прегръщат, психолози с детето му да говорят.... Ма то какво, ?! неговото дете не е травмирано , не е креещяло пред телевизия "Помощ", за да скочи цял един народ.....

:roll: Манипулативно... но ми омръзна да ви обяснявам едно и също.
Вие, какво по-точно искате досежно тази сълзлива история?
Имате някакъв личен интерес да се дискутира- не напразно я повдигате вече три пъти. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 11:42

За последно, че наистина ми додея...
Таткото да си прецени приоритетите и да започне да дава пари за адвокати. Ако чака на държавните институции- ще си остане с чакането.
Ако иска да чува детето си/ според него така се упражнява режима на лични контакти/- родителите му да заведат дело за постановяване на такъв, но за тях. Така ще има време да си приказва с детето и да се прави на баща, в дните които им присъди съда.
Ако иска да си оправя проблема с ПАМ- има съдилища за тази работа!
Ако иска нов режим на лични- пак там! в съда!
Ако смята, че не е защитаван правилно- имал е особен, да му дири сметка...
Ако ще се реве- вай, отказвам се от гражданството си българско, щото там се колондрисват правата ми... :evil: не е за този форум.

Изобщо имате ли представа, колко работа следва да се свърши?!? Колега....
Ама с рев няма да стане!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 13 Юни 2009, 11:49

poli_g написа:
daniela2008 написа:

:roll: Манипулативно... но ми омръзна да ви обяснявам едно и също.
Вие, какво по-точно искате досежно тази сълзлива история?
Имате някакъв личен интерес да се дискутира- не напразно я повдигате вече три пъти. 8)

Не, просто имам гражданска позиция. А Вие мерите с двойни аршини, затова не ви харесва, когато някой има различно мнение. Тези две истории са общи в най -важната им част - насилието, което се упражнява от единия родител , за да се спечелият права, независимо дали си мъж или жена. Защото и срещу Кристофър се упражнява насилие в момента - отрязва му се абсолютно правото да познава другия родител, но то е тихо и не изглежда лошо това насилие. Но е такова. Бащите и в двете истории , искат децата си . Нали така? Защо за този в Асеновград да е нормално, а за този в Сащ не? И понеже всички гледаха човешката страна в единия случай , ми човешката страна в този случаи ? Тук буквално се цитират само закони . Ми Кристофър той не е ли също дете ? Или дете с чуства е само Павел ?
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот daniela2008 » 13 Юни 2009, 11:56

poli_g написа:За последно, че наистина ми додея...
Таткото да си прецени приоритетите и да започне да дава пари за адвокати. Ако чака на държавните институции- ще си остане с чакането.
Ако иска да чува детето си/ според него така се упражнява режима на лични контакти/- родителите му да заведат дело за постановяване на такъв, но за тях. Така ще има време да си приказва с детето и да се прави на баща, в дните които им присъди съда.
Ако иска да си оправя проблема с ПАМ- има съдилища за тази работа!
Ако иска нов режим на лични- пак там! в съда!
Ако смята, че не е защитаван правилно- имал е особен, да му дири сметка...
Ако ще се реве- вай, отказвам се от гражданството си българско, щото там се колондрисват правата ми... :evil: не е за този форум.

Изобщо имате ли представа, колко работа следва да се свърши?!? Колега....
Ама с рев няма да стане!

Имам представа колко работа трябва да се върши, и доколкото виждам от постовете бащата не "реве". Просто защото както казахме тук е форум и се обсъждат теми и казуси та затова и той си е пуснал тема. А Вие до толкова остро обявявате колко ви е "писнало " , като че ли трябва да мислим ,че мястото тук е вашата кантора. Най малкото имаме право да споделим във форума.
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2009, 11:56

Даниела ,АКО бащата предприеме нужните действия нещата няма да стоят по този начин ,НО нашият човек пише по сайтове. Другото е ,че както виждам имаше накакв адовкат там ,не знаеш за какво и до къде му се простират правомощията ,така че в публичноот пространство никой от нас няма да дава съвети НЕ Е ЕТИЧНО!
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 11:58

Не е двоен аршина, но не знам защо не искате да го разберете...
Не ме дразни мнението ви- живеем в свободна страна и имаме гарантирано право да изразяваме свободно мнението си. Дразни ме факта, че напористо продължавате да твърдите, че казусите са идентични.
А те просто не са! Не са.
Във вашия случай таткото може много да стори- просто се следват усилия в правилната насока.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 12:01

А Вие до толкова остро обявявате колко ви е "писнало " , като че ли трябва да мислим ,че мястото тук е вашата кантора. Най малкото имаме право да споделим във форума.

Аааааааа, аз все още мога да си избирам клиентелата. :wink:
Благодаря, но в тези ситуации всичко зависи от моето мнение. :lol:

А що се отнася до остротата ми- да ви отговоря с вашите аргументи- имам право на мнение... :P
Нещо за аршина да ми кажете? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 13 Юни 2009, 13:26

Поли ако сте забелязала аз НЕ ДАВАМ СЪВЕТИ в публичното пространство. Аз изказвам мнение, за нещата и за фактите , така както аз ги разбирам, базирайки се на личен опит, на опит на хора около мене, опит получен и от образование в някаква степен. Аз съм не само човек, но и гражданин ,спазващ законите и очакващ максимална справедливост . Но както виждаме не е така. Поне не и в нашата БГ. И за мене не е жажно дали таткото е Тодор или Христо , важно ми е това което виждам да се прави. Защо и вие самата знаете как може да се злоупотреби в БГ и със служебно положение и как може и други работи да се правият , когато си по ербаб. Колко адвоката трябва да смени таткото от САЩ, за да вдигне забраната например?? И защо например майката на детето му да има абсолютната власт и права сама да решава така еднолично дали синът да познава баща си? Дали ако Христо не беше някой мафиот , та сега щеше да мисли да чака Конвенции да му дадат право да каже "здравей" на сина си? При такова положение дали майката щеше да ги прави тези неща? Дали и ЧСИ щеше толко кротко да си пасува , ако имаха насреща някой по -страшен? Да ама НЕ !

Та така гледайки живота В БГ и правото въплътено в него , аз пак ще каза - за съжаление в БГ аршина е двоен - ако си страшен -в твоя полза , ако не и то за същото - ще плащаш за всички.

Уважавам мнението ти , както и на всички други, изказващи се по темата/те тук. Уважението ми е видно от това , че никога не съм си позволила да казвам "писна ми", "дотегна ми ", "напускам дискусията".
А това, че можете да си избирате клиентелата, наистина е чудесно в най добрия смисъл на думата.
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 13:44

8) Форумът е публичен... това решава дискусията по въпроса- кой какво субективно мнение си е позволил да изрази.

Имам знание за доста неща, но в конкретната хипотеза знам, че господина има правна възможност и механизми да си защити правата :idea: . Такава е имал и по време на самите производства :idea: , но не се е възползвал :idea: .
Това е, което аз виждам да е сторил. И пак повтарям- има възможност да си реши проблемите, но ако не искате да разберете, че няма да стане с писане из форумите или да се осланяш на добрата воля на държавни институции в защита правата ви- няма как да го обясня, но няма и да напиша стъпка по стъпка разрешаване на проблемите му.

Има една максима- никой не може да те задължи да се ползваш от правата си. Според мен сме в тази хипотеза, което априори решава дебата.
Колега има мото, заложено в подписът му, подходящо за този казус - "Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже".

Колко адвоката трябва да смени таткото от САЩ, за да вдигне забраната например??

Не е нужно да ги сменя- необходим е един, но да я свърши тази работа.

И защо например майката на детето му да има абсолютната власт и права сама да решава така еднолично дали синът да познава баща си?

Не видях бащата да е сторил нужното и да е отишъл при майката, за да предяви претенции относно личните контакти с детето. Напротив- той си стои на хиляди километри ... и дири съчувствие. Това аз виждам.

Дали ако Христо не беше някой мафиот , та сега щеше да мисли да чака Конвенции да му дадат право да каже "здравей" на сина си?

Е, и тук е интересното- нещо в тази насока да ви смущава вас, като юрист?
Аз дори в тази насока не виждам да е сторил нужното, за да говорим по този въпрос. Донна пита доста неща, но и на нейните въпроси никой не отговори. Напротив- задоволиха ни само с копи-пейст на информация от нечии сайт.

Дали и ЧСИ щеше толко кротко да си пасува , ако имаха насреща някой по -страшен? Да ама НЕ !

Да ама не! Нещата не се свеждат до външния изглед, а до това дали ще се възползваш от правни механизми да контролираш ситуацията или ще се оставиш на течението.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юни 2009, 14:06

daniela2008 написа:.......Седи и чака институциите в БГ да помръднат, ...а то годините минават . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:....

Това не е правилната посока.
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси