Знаете ли, имам чувството че форума е ужасен - т.е. някои го правят така! В другите форуми хората са отзивчиви и не се подиграват с чуждото нещастие, а гледат да помогнат с каквото могат.....Тук ако прочетете някои от отговорите няма ли да си помислите че е подигравка към изложената тема??????
Защо да става въпрос само за пари?????????? Това не е ли форум, в които задаваш въпроси и отговаряш?????Или някои си рекламират бизнеса така?????
Егаси.....направо съм още по-объркана.....
Аз бих дала не само пари, за да спася детето си, драги ми, а дори и живота си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Като всяка майка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 07:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мъжът ми ме съди по Хагската конвенция за отвличане на деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Мъжът ми ме съди по Хагската конвенция за отвличане на деца
Добре де, сега защо ни се карате !? С тези удивителни, направо ни удряте шамари, а с питанките ни подритвате.
Прочетете внимателно по-горе мненията, там има насоки за решаване на проблема Ви (разбира се, до колкото сте изложили факти-което също е доста пестеливо) ето защо- успокойте се и потърсете квалифицирана правна помощ.
Прочетете внимателно по-горе мненията, там има насоки за решаване на проблема Ви (разбира се, до колкото сте изложили факти-което също е доста пестеливо) ето защо- успокойте се и потърсете квалифицирана правна помощ.
- vassilev
- Активен потребител
Няма ненаказано непоискано добро, ама ще се сетите... все някога.
До тогава.
До тогава.
- Гост.
- Старши потребител
Знаете ли, имам чувството че форума е ужасен - т.е. някои го правят така! В другите форуми хората са отзивчиви и не се подиграват с чуждото нещастие, а гледат да помогнат с каквото могат
На това мога да Ви кажа, че защото сме юристи, сме такива
И не приемайте малко критика като подигравки. При всеки казус има две страни и никога на 100% едната не е права. Това не е математика и няма правилни решения на задачката. Има възможности по закон, които Вие може и да не ползвате. С децата шега не бива и вероятно Вие също с поведението си сте допринесли да се стигне до тази ситуация.
Българинът има лошата нагласа да ходи при адвокат когато нещата са придобили критични измерения, но докато не се научи, че трябва да се консултира с юрист предварително ще си пати много и дълго.
Знаете ли коя е последната практика на родителите-единият в чужбина с детето и не го дава на другия в режима на срещи, но и не си променя режима на срещи. това е престъпление и ако на някой хора им се разминава, то винаги ще се намери родител, който да потърси правата си, защото хората в чужбина както виждате съвестно пращат детето на хиляди км само и само да си спазят режима на срещи.
На това мога да Ви кажа, че защото сме юристи, сме такива
И не приемайте малко критика като подигравки. При всеки казус има две страни и никога на 100% едната не е права. Това не е математика и няма правилни решения на задачката. Има възможности по закон, които Вие може и да не ползвате. С децата шега не бива и вероятно Вие също с поведението си сте допринесли да се стигне до тази ситуация.
Българинът има лошата нагласа да ходи при адвокат когато нещата са придобили критични измерения, но докато не се научи, че трябва да се консултира с юрист предварително ще си пати много и дълго.
Знаете ли коя е последната практика на родителите-единият в чужбина с детето и не го дава на другия в режима на срещи, но и не си променя режима на срещи. това е престъпление и ако на някой хора им се разминава, то винаги ще се намери родител, който да потърси правата си, защото хората в чужбина както виждате съвестно пращат детето на хиляди км само и само да си спазят режима на срещи.
- pitasht
- Активен потребител
Re: Мъжът ми ме съди по Хагската конвенция за отвличане на д
vassilev написа:Член 9
Ако централният орган, който получи молба по чл. 8, има основания да счита, че детето се намира в друга договаряща държава, той незабавно препраща молбата директно на централния орган на тази договаряща държава (в случая БГ, а не се произнася) и информира за това молещия централен орган или според случая молителя.
Член 13
Независимо от разпоредбите на предходния член съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят, че:
a) лицето, институцията или организацията, натоварени с грижата за детето, не са упражнявали ефективно родителските права по време на прехвърлянето или задържането или са дали своето съгласие, или впоследствие са приели прехвърлянето или задържането; или
b) съществува сериозна опасност връщането на детето, да го изложи на заплаха от психическо или физическо увреждане или по всякакъв друг начин да го постави в неблагоприятна ситуация.
Съдебният или административният орган може също да откаже да разпореди връщането на детето ако установи, че детето се противопоставя на връщането и е достигнало възраст и степен на зрялост, при които е уместно да се вземе под внимание и неговото мнение.
При преценка на обстоятелствата, посочени в този член, съдебните или административните органи следва да вземат под внимание информацията за социалното положение на детето, предоставена от централния орган или от друг компетентен орган по обичайното местопребиваване на детето.
+1
Към постващата : Отидете незабавно с документите при колега адвокат, най . малкото за реална консултация и насоки.
- nk7702n
- Старши потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|