начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Смяна на бащино и фамилно име

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Смяна на бащино и фамилно име

Мнениеот REVOLUTION » 09 Ное 2008, 16:01

poli_g написа::roll: :lol: Звучи, като виц, но дори и да е истина- то е по друг повод.. Сещаш се- вс. се турчеят и срама от "възродителния процес", но да не се отклоняваме.
Чакам Революшъна да ми извади СР на ВКС и да разколебае вярата ми... :lol:

Нямам данни за изхода , така или иначе , човекът е постигнал немалко.Представям си ако беше попитал първо тука в лекса-искам да си сменя личното име на Манчестър....,защото , какъв щеше да е отговора! :D А хаос няма да настъпи в никакъв случай.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Ное 2008, 16:22

Е, в това се различаваме- за мен лекс не е предсъдебна инстанция, нещо повече- дори не е инстанция. Тук нищо не се решава и съдби не се спасяват.

Що се отнася до промяната в имената на на футболния фен и факта- е ли постигнал немалко- промяна в собствено и добавка на псевдоним, чини ми се да не е грандиозен успех.

п.п. Спирам участието си тук, но уважавам позицията ти :!:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Ное 2008, 16:37

poli_g написа:Е, в това се различаваме- за мен лекс не е предсъдебна инстанция, нещо повече- дори не е инстанция. Тук нищо не се решава и съдби не се спасяват.

Що се отнася до промяната в имената на на футболния фен и факта- е ли постигнал немалко- промяна в собствено и добавка на псевдоним, чини ми се да не е грандиозен успех.

п.п. Спирам участието си тук, но уважавам позицията ти :!:

Пък на мен ми се вижда грандиозен успех! :wink: Няма много подобни пробиви.
:D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Imperator » 11 Ное 2008, 14:00

Здравей Поли!
Това дело, което сочиш за Манчестъра, е старото му дело, с което промени името си. Но адвокат го обърква, като му предлага за по-лесно да пише Юнайтед като псевдоним накрая на името си. Сега той води ново дело във ВКС, защото има защо - по силта на новия му кръщелен акт, той е кръстен Манчместър-Юнайтед.Тоест, старото му име вече е соцално неприемливо и поради тази причина трябва да се промени.
Imperator
Потребител

Мнениеот portokal » 11 Ное 2008, 14:17

Не е същото като Манчестър. Манчестър го резнаха да носи фамилия Юнайтед. Той си добави "Юнайтед" като псевдоним.
Приема се от много съдилища, а мисля, че има и решения на ВКС, че за разлика от собственото име, бащиното и фамилното трябва да отговарят във всички случаи на правилата на Закона за гражданската регистрация. Виждала съм обаче и решение в обратния смисъл - съд беше допуснал малолетно дете да носи фамилното име на майка си с извънредно убедителните мотиви, че, видите ли, тя го била отглеждала заедно с родителите си и целият град го знаел като неин син и внук на нейния баща (бащата на детето си беше известен, мисля, че бяха разведени даже).
Аз лично не че съм толкова привърженичка на първото мнение за съответствието на всяка цена със ЗГР, колкото съм против произволната промяна и особено съм против отварянето на вратички за майки като тази - никой не може да ме убеди, че целта не е била да се направи гадно на бившия. Във всеки случай мнението за задължително съответствие със ЗГР и произхода дори и при промяна на име е широко застъпено и си има своите основания. Все пак сигурно зависи на какъв съд ще попаднете.

Освен Манчестър стана популярен и един Винету Келешев от Неделино, който таеше надежди, че ще му се допусне след собственото име да си промени и фамилното и да стане Винету Вождов.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Ное 2008, 15:30

Съгласна съм с Портокал! Говорим за някакъв стабилитет в тези отношения, все пак!
Ми, аз днес се събудих в кофти настроение- не си харесвам името и ще депозирам молбица да го сменя на... Утре? нови хрумки. За това написах- още в ЗЛС е било дефинирано/ не съм ровила назад, може и друго да изникне/- законодателно е определено като как ще се образуват бащино и фамилно. За личните имаше през годините разни ограничения, които вече са отживелица/ то и за това се срещат толкова интересни хрумки, ама я да се именоваме ние с тях.... :lol: /.
Не бива, съгласна съм, да отстояваме на всяка цена нормата, но за да е преценена нужда от регламентация има си защо. :!:

Imperator на 11 Ное 2008 01:00 pm
Здравей Поли!
Това дело, което сочиш за Манчестъра, е старото му дело, с което промени името си. Но адвокат го обърква, като му предлага за по-лесно да пише Юнайтед като псевдоним накрая на името си. Сега той води ново дело във ВКС, защото има защо - по силта на новия му кръщелен акт, той е кръстен Манчместър-Юнайтед.Тоест, старото му име вече е соцално неприемливо и поради тази причина трябва да се промени.

Здравей, Император!
Е, тук вече да попитам- новия му кръщелен акт от британско Е ли задължителен в РБ? И тази линия за социална несправедливост?, струва ми се, но може да греша, нещо има доста пукнатини.
Кръщелно?!

п.п. Като написах кръщелно, та се сетих- доколкото ми е известно, духовните ни лица си имат документи за самоличност гражданските им имена, не други.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miloslavandr » 15 Ное 2008, 12:04

Аватар
miloslavandr
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 15 Ное 2008, 13:25

Пощата ми е пълна с известия, заради тебе и целия този флууд, дето си постнал из лекса.
Честит ти нов ник, ама е досадно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ligonia » 15 Ное 2008, 18:58

Колеги, аз пък смятам, че при положение, че успеят да докажат, че с фамилията на майка си детето е известно в обществото, примерно с тази фамилия е записана в училище, и в други извънкласни форми, че с нея я знаят приятели и съученици, едно становище на психолог, че това е много важно за нейното психическо здраве, и нещичко друго от сорта, то би могло да си смени фамилията. Какво ще кажете? За другото - да , фантазии са.
ligonia
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Ное 2008, 20:01

Какво да кажа... знаете, че това дете си има съставен акт за раждане и издадено на база последния УР. Та, там след като е имало брачна връзка стои името на бащата.
В ЦДГ, учебно заведение и прочие институции - навсякъде се иска именно УР, та малко чудно , да не кажа невъзможно, изобщо детенце да е записано под друго име /майчино/.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот yancheva » 18 Ное 2008, 18:01

Аз съм пробвала да променя фамилното име на един приятел - причините бяха същите, като описаните във въпроса... не стана. Единствената искрица надежда е в това да докаже, че е известна с друго фамилно име в обществото, и пак не е сигурно, че ще стане. А и факторите са много - дали ще попадне на подходящ състав (мен ме предупредиха още в началото, че на състава, на който съм попаднала, няма как да мине), дали случайно прокурора по делото ще е благосклонен също... винаги основанието за отхвърляне на молбата е свързано със стабилността на обществените отношения.
yancheva
Младши потребител

Мнениеот iskrec » 19 Ное 2008, 02:36

Абе, вас кризата ли ви хвана или ви липсва един купон. Четете внимателно. "Има баща които не познава" но в същото време живее с майка си? А накрая иска да си смени /забележете/ - бащиното и фамилно име. Бащинито - НЕ. Фамилно "след като се омъжи"???? !!!!!.
Не що не внимавате! Това е спам има три мнения.
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот Ema_7 » 06 Авг 2010, 17:19

Аз смятам, че е възможно.поне за фамилното име...имам 2 дела при които са ми допускали промяна на фамилното име. И важно е как ще бъдат изложени основанията в молбата...не е невъзможно....
Ema_7
Младши потребител

Мнениеот lemileva » 04 Дек 2010, 18:40

та Геричка,напълно е възможно да си смениш и 2те имена,за което има сведения от практиката,просто се посъветвай с адвокат,занимавал се с такъв род дела,за изготвяне на документите за пред съда и ти желая успех!аз лично съм си сменила фамилното име,след сключване на брака ми,но новото име принадлежи на рода на баща ми,т.е. е на прадядо ми,а не на дядо ми.
lemileva
Нов потребител

Мнениеот Imperator » 05 Дек 2010, 18:43

до
РАЙОНЕН СЪД – СВИЩОВ

ИСКОВА МОЛБА
от
МАНЧЕСТЕР ЗДРАВКОВ ЛЕВИДЖОВ – ЮНАЙТЕД
ул.” Екзарх Антим I-ви” №43,
E-mail: Manchester@dir.bg; GSM: 0886589356.
5250-Свищов
чрез адвокат Здравко Д. Паскалиев със
съдебен адрес: град Свищов, ул.„Григор Стоянов” №19.

ПРОТИВ:
КМЕТ на гр. Свищов
Иск с правно основание чл.19, ал.1 от Закона за Гражданската Регистрация.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО СЪДИЯ,

От дете съм страстен почитател на Футболен Клуб „Манчестър- Юнайтед”. Зная всичко за историята на клуба, зная поименно играчите му от различни периоди на развитието му, зная и следя редовно резултатите от мачовете на този отбор.
Убедено твърдя, че животът ми е подчинен на любовта ми към този велик английски футболен клуб.
Сред обществото в град Свищов, в цяла България и в Англия съм известен с името на любимия си отбор „Манчестър – Юнайтед”. Чувствам душевна необходимост да нося личното име Манчестър – Юнайтед, като по този начин изразявам безкрайната си любов, признателност и привързаност към Футболен Клуб „Манчестър - Юнайтед”.
С решение №75 от 10.03.2000г. на ВТОС бе сменено личното ми име от Марин на Манчестер, а с решение №209 от 28.06.2002 г. към името ми накрая бе прибавен и псевдонима „Юнайтед”, но това стана поради адвокатката линия на защита. Сега повече не желая да нося този псевдоним „Юнайтед”, защото той не отговаря на моята искрена воля, да се наричам и да ме наричат с малкото име Манчестър-Юнайтед. Самата дума „Юнайтед”/англ./ означава обединение или съюз. Така изречени или написани поотделно двете любими мои съставки на личното ми име не означават онова, което следва да се подразбира или да подсказва за моя любим футболен отбор, но събрани с тире „Манчестър – Юнайтед” вече означават само едно за хората по целия свят – името на футболен клуб „Манчестър – Юнайтед” – моята любов и страст в живота.

И в двете решения съдът прецени, че са налице важни обстоятелства за промяна на името ми, но нещата сякаш станаха половинчати. Струва ми се, че и в настоящия казус присъстват в съзнанието ми същите важни обстоятелства по смисъла на член 19, ал.1 от ЗГР, защото причината за смяната на личното ми име е била винаги една и съща – моят живот е подчинен на любовта към футболен клуб „Манчестър – Юнайтед” и приемайки ме в редиците си, обществените организации ми гласуват доверие с това лелеяно от мен лично име.
От събраните писмени и гласни доказателства ще се установи, че съм познат в обществото, а и сред медиите в целия свят с личното име Манчестър – Юнайтед и е обществено непоносимо да бъда назоваван само с името Манчестър. Категорично считам, че важната за мен причина е по-малко важна, отколкото социалната приемственост, проявена към моята особа. И в същото време непоносимост. Налага се постоянно да пояснявам, защо „Юнайтед” е псевдоним, а не е съставна част от лично ми име и че това е станало въпреки моята воля… Налице е обществена непоносимост да се обръщат към мен с името Манчестер Здравков Левиджов-Юнайтед, всички ме знаят като „Манчестър – Юнайтед” и това лично /малкото ми/ име се е вкоренило в съзнанието на моите съграждани и съмишленици. С моето лично име и с любовта ми към ФК „Манчестър – Юнайтед” аз се превърнах в един от символите на нашия град и не възнамерявам да го злепоставям по какъвто и да е повод.. Овен това, в процедура съм пред Фирменото Отделение на Пл.Окръжен съд за вписване на учредената на 30 Ноември 2009 г. от мен Фондация ”Манчестър-Юнайтед” и в която желая да бъда познат с аналогичното лично име, а не с това, присъдено ми като псевдоним..

Считам, че изложените от мен обстоятелства предполагат съобразяване на Вашето Решение с другата, социалната хипотеза по смисъла на член 19, ал.1 от ЗГР и обуславят правния ми интерес от промяната на личното ми име.

Въз основа на тези мотиви,

УВАЖАЕМА Г-ЖО СЪДИЯ,

МОЛЯ, ДА НИ ПРИЗОВЕТЕ НА СЪД И СЛЕД КАТО СЕ УВЕРИТЕ В ИСТИННОСТТА НА ТВЪРДЕНИЯТА МИ ДА ПОСТАНОВИТЕ РЕШЕНИЕ, С КОЕТО НА ОСНОВАНИЕ ЧЛЕН 19, АЛИНЕЯ 1 ОТ ЗГР ДА ДОПУСНЕТЕ ПРОМЯНА НА ДОСЕГАШНОТО МИ ИМЕ „МАНЧЕСТЕР Здравков Левиджов - ЮНАЙТЕД”, КАТО СЕ ПРЕМАХНЕ ПСЕВДОНИМА „ЮНАЙТЕД” И СЕ ВКЛЮЧИ КАТО ОСНОВНА СЪСТАВКА КЪМ ЛИЧНОТО МИ ИМЕ, ДА ДОПУСНИТЕ ДА СЕ ИМЕНУВАМ В БЪДЕЩЕ СЪС СОБСТВЕНО ИМЕ МАНЧЕСТЪР – ЮНАЙТЕД, КАТО ЗАДЪЛЖИТЕ КМЕТА НА ГРАД – СВИЩОВ ДА ИЗДАДЕ НОВО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РАЖДАНЕ, В КОЕТО ДА ФИГУРИРАМ СЪС СОБСТВЕНОТО ЛИЧНО ИМЕ МАНЧЕСТЪР – ЮНАЙТЕД, БАЩИНО ИМЕ ЗДРАВКОВ, И ФАМИЛИЯ ЛЕВИДЖОВ, ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА ДОСЕГАШНОТО МИ ЕГН.
Алтернативно,
Моля на основание чл.234, ал.1 от ГПК да допуснете съдебна спогодба между мен и Кмета на гр.Свищов.

Доказателствено искане:
1.- Моля да допуснете и разпитате някои граждани при довеждане, които ще установяват факти и обстоятелства, че всред членската маса на обществени организации в които членувам съм известен с името „Манчестър – Юнайтед Здравков Левиджов”. Под това име са ме приели за почетен член и така ме наричат всички членове и съмишленици от Фен Клуб – В.Търново и че псевдонима „Юнайтед” е вече социално непоносим за тях./За справка: http://www.manutd-vt.com/fanclub.htm/. Същото обстоятелство ще докаже и друг свидетел, който ще удостовери факта, че .за официалната религиозна общност у нас съм познат и приет с името, за което пледирам с настоящата ИМ и че псевдонима „Юнайтед” е вече социално непоносим сред близо 5 милиона българи.
2.- Моля да бъда снабден с Удостоверение до Районен Прокурор-Свищов, въз основа на което да получа друго такова от Прокуратурата, откъдето да е видно има ли заведени следствени дела против мен от датата на раждането ми до сега.
3.- Моля да приемете и допуснете следните писмени доказателства.
1. Удостоверение за раждане; 2. Копия от материали в пресата сред които съм познат като Манчестър – Юнайтед; 3. Свидетелство за съдимост;. 4. Свидетелство за Свето Кръщение; 5. Становище на Кмета-Свищов, рег.№8979 от 10.12.2009 г. при нотариус № 294-Свищов. 6. Удостоверение за запазено име за Фондация ”Манчестър-Юнайтед”; 7. Учредителен акт на Фондацията, нотариално заверен при нотариус № 294-Свищов – в препис.

На основание чл.219, ал.1 от ГПК да допуснете трето лице-помагач, а именно - <<ФЕН КЛУБ МАНЧЕСТЪР-ЮНАЙТЕД ВЕЛИКО ТЪРНОВО>>, ул.”Есперанто” №2, Велико Търново, 5000, като му изпратите препис от настоящата ИМ.

На основание чл.176, ал.1 от ГПК във връзка с чл.44, ал.1, т.14 от ЗМСМА моля да задължите с личното си явяване в съдебната зала Кмета на гр.Свищов - Станислав Петров Благов - в качеството му на длъжностно лице по Гражданското състояние, за да отговори на два въпроса: ”Признава ли официалното си Становище, а така също да отговори на въпроса, съгласен ли е да постигнем съдебна спогодба, като разпишем протокола на заседанието, за да има същата силата на присъденото нещо.
4.- Прилагам копие от Исковата Молба за ответника, 1 бр. за третото лице, преписи от доказателствата по делото, вносна бележка за ДТ от 15 лв..
гр. Свищов, 10 Декември 2009 г. С уважение:
Манчестър-Юнайтед
Imperator
Потребител

Мнениеот Imperator » 05 Дек 2010, 18:47

до
АНА КАРАИВАНОВА
Главен Инспектор
ИНСПЕКТОРАТ при ВСС
ул.”Георг Вашингтон” №17
1202 – гр. С О Ф И Я

Ж А Л Б А
от
Манчестер Здравков Левиджов-Юнайтед
ул.” Екзарх Антим I-ви” № 43
5250 - гр.Свищов

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАРАИВАНОВА,

1.- През 1999 г. подадох Искова Молба до Районен съд-Свищов, с претенцията по чл.19, ал.1 от Закон за Гражданската Регистрация. Решение по моя граждански иск имаше на 23.11.1999 г., което носеше № 308, прието при участието на съдията Теодора Стоянова;
2.- При обжалване на горното Решение във ВТОС, бе образувано дело № 75 от 2000 г.
Нито един от съдиите при Св.Р.С. и при ВТОС не беше счел, че производството е охранително, тъй като делата се гледаха като исково производство.
Споделям този неоспорим факт, тъй като се наложи да водя още дела, за да получа желаното от мен ново име. В този дух на мисли, цитирам още Решение № 311 от 08.12.2003 г. по дело 297/2002 г., с иск по чл.19, ал.1 от ЗГР, дело №9 от 2004 г. при ВТОС, приключило с Решение №166 от 30.04.2004 г.
И по тези две дела нито един от съдиите при Св.Р.С. и при ВТОС не беше счел, че производството е охранително, тъй като делата се гледаха като исково производство.
3.- Наложи се да водя още искови производства, като в крайна сметка получих името, което виждате още в началото на настоящата моя Жалба.
Трябва да споделя, че поради адвокатска намеса, вместо личното ми име да бъде съставено така, както е било по волята ми пред съда и в знак на голямата ми любов към ФК „Манчестър-Юнайтед” , се получи нещо съвсем несъответстващо на волята ми - ЮНАЙТЕД като псевдоним. Така предложи адвоката…
Според други юристи, обаче, аз имам пълното основание да предявя нов иск по чл.19, ал.1 от ЗГР, което сторих в края на изминалата 2009 г. Въз основа на депозираната Искова Молба бе образувано гражданско дело № 1120/09 г. Без да очаквам някакви спънки, изведнъж бях изненадан с Разпореждане от 19.12.2009 г., носещо подписа на председателката на съда-Теодора Стоянова. От него се виждаше, че същата счита делото за охранително, поради което ми внушаваше, че молбата ми била неизрядна и трябвало да я поправя. Трябвало да внеса допълнително още 10 лева, толкова, колкото стрували охранителните производства.
Естествено че реагирах с моя лична Молба от 11 Януари 2010 г. Освен това, реших лично да проверя в канцеларията на съда как стоят нещата. Оттам ми съобщиха на 21 януари/секретарката Нели/, че делото е дадено на решение при новия съдия Йорданов, който бил на работа в СВ.Р.С от два-три дена. Към молбата си приложих Удостоверение за раждане в уверение на факта, че нямам загубен документ за самоличност, че да водя охранително производство. Цитирах чл.542 от ГПК, понеже тази норма визира ясно и конкретно приложното поле на охранителното производство. Допълнително казах, че таксата по Тарифа №1 на МП е предвидила такса от 15 лева за промяна на име, което означава, че производството е исково, а не охранително, който струват 25 лева по същата тази Тарифа №1. Очаквах Теодора Стоянова да поправи временната си грешка, като даде ход на делото като исково.
Оказа се, обаче, че Теодора Стоянова е счела за правилно да се намесва неправомерно по делото, тъй като съгласно с принципа на случайното определяне на съдиите, само изтегленият по жребий съдия Йорданов имаше правото да се произнася, а не Теодора Стоянова.
Намирам за основателно да кажа, че с поведението си Т.Стоянова предопредели прекратяването на делото в крайна сметка. Защо мисля така. Защото след известно време получих определение от съдията Йорданов, който застъпваше същата теза, че производството трябва да бъде охранително, а не исково. Аз не мисля така, тъй като досега всичките ми 11 дела пред съдилищата у нас са протекли като исково производство по чл.19, ал.1 от ЗГР и нито едно не е протекло по чл.542 и следващи от ГПК.
При така създадената обстановка нямаше смисъл да обжалвам, тъй като дори да спечеля делото във ВТОС, няма кой да ми върне внесените 12,50 лева за ЧАСТНА ЖАЛБА. У нас все още няма норма, която да коригира съдии, проявили пристрастие или предубеденост, така че в крайна сметка, няма кой да ми върне тези пари.
Ето защо, въз основа на тези съображения
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАРАИВАНОВА,
Настоявам да образувате административно-наказателно производство срещу съдията Теодора Стоянова, за това, че по съществото на обстоятелствата е въздействала върху определението на съдията Йорданов, и за това, че нейното деяние е умишлено, а не от незнание на законите и негоните норми. Още в началото загатнах за това, понеже първото ми дело по промяна на името ми беше администрирано и решено от Теодора Стоянова, към която не мога да изпитвам повече каквото и да било уважение. Имам разбира се предвид също така информацията от вестник, според който, тя е била близка със световно известния кадровик на ВСС – видният икономист Красьо. За справка моля проследете следващия линк – http://frognews.bg/news_16715/Spisak_na ... ia_Krasjo/ - Т.Стоянова е под номер 5-ти в списъка.
Струва ми се за правилно, Т.Стоянова да бъде задължена да даде писмени обяснения какво разбира под охранително производство и какво разбира под исково производство, а така също да отговори на въпроса, защо има разлика в държавната такса по Тарифа №1 - 15 лева за промяна на име, и 25 лева за охранително производство; не е ли това достатъчен белег за разграничаване на двата вида производство? Защо не е откликнала на отправената и Молба изготвена с правни съображения, а е предпочела да протака делото пред ВТОС? Аз временно съм без работа и нямам излишни пари за харчене, само и само да угодя на Т.Стоянова да проточа аз делото ФОРМАЛНО. Настоявам за наказание, може и минимално, но НАКАЗАНИЕ. Тя ме принуди да претърпя нещо противно на волята ми да получа исканото от мен име час по-скоро.
В приложение изнасям текста на молбата до Теодора Стоянова както следва:
до
Районен съд
към Разпореждане от 19.12.2009 г.
по гр.д.№1120/09 г..
Свищов

МОЛБА

от Манчестер Здравков Левиджов-
Юнайтед,
ищец по делото.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО РАЙОНЕН СЪДИЯ,

Въз основа на вашето Разпореждане от дата 19.12.2009 г. правя следните уточнения:
1.- Действително в § 17 от новия ГПК има промени, касаещи чл.19 от Закон за Гражданската Регистрация, по който член, водим исково производство.. Държим да споделим, че промяната касае само алинея втора на чл.19, където се говори за възстановяване или придобиване на гражданство. Нашият конкретен случай не попада в тази хипотеза.
2.- В нашия случай не може да се говори за заинтересувани лица, а само за ответник, както е било досега по предишните ми искови производства по промяна на моето име.
Моля да дадете ход на делото като исково производство, за което съм внесъл сумата от 15 лева, както е по чл.5 от Тарифа №1 за таксите по ГПК.
Прилагам: Удостоверение за раждане, което изключва приложението на чл.542 от ГПК.
Свищов, 11.Януари 2010 г.
Ищец :
Манчестер Левиджов

Свищов, 22 Април 2010 г. С уважение::
Манчестър -Юнайтед
Imperator
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Дек 2010, 19:43

Кратка рекапитулация - 10 години съдебна сага с 11 съдебни дела, резултатът:
Марин Здравков Левиджов вече е Манчестер Здравков Левиджов- Ютайтед, ерго промяна в собственото име от Марин на Манчестер, а добавката "Ютайтед" си остава псевдоним. :)

Не е като да е променено бащиното и фамилното му име( последното не е съвсем невъзможно), а трите заедно само ако е представител на определен етнос.

Но, да сте честити всички вие, които твърдите, че е възможно обатното.
Гост.
Старши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси