начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

шанс за получаване на права над децата от бащата.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

шанс за получаване на права над децата от бащата.

Мнениеот painuser » 10 Авг 2010, 17:55

Здравейте,

Ето какъв е казусът. Женен съм от 5 години, имаме 2 деца. По средата на втората бременност жена ми почна да се интересува усилено от православното християнство, в следствие на което почна да се моли по 2 пъти на ден по 1 час. Почна да ми говори как rock & roll музиката била сатаниска музика и как madonna била сатанистка, AC/DC, и кой ли още не. Почна да ми говори за антихриста, и как края на дните идвал и какви ли не глупости. Понеже преди да се оженим не беше такава, а си беше обикновен човек, който от време на време влизаше в църква да запали свещ и нищо повече ( да не говорим че малко след като се оженихме Demo версията изтече и отношението и доста се промени) . Това за мене беше ОК, и аз нямах възражения ( относно религиозното и поведение). Но това което стана с нея за мене е абсолютно недопустимо и имам чуството че живея с друг човек, за който не бих се оженил за нищо на света. Проблема е че сега имаме 2 деца, а аз категорично отказвам да разреша някой да започне да им натрапва своите религиозни изцепки и да им промива мозъците с глупости.
Стане ли дума за религиозните и простотии става много агресивна, преди време тръгна да връзва златна верижка на 3 годишния ми си със кръстче на нея, при което аз казах че не съм съгласен и тя изпадна в истерия, почна да ми вика да ме блъска и не ми даде да махна верижката от връта на детето...Цялата тази история продължава вече година и половина при което аз направо се побърквам защото не знам какво да правя, да не говорим че от това си поведение ми е станала страшно противна.

Та въпроса ми е: по десетобалната система какъв ми е шанса да получа аз децата при развод? Друга подробност е че не съм с българско гражданство, но съм постоянно пребиваващ. Трябва ли да взема българско гражданство? Мерси предварително.
painuser
Нов потребител

Re: шанс за получаване на права над децата от бащата.

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2010, 09:42

Сигурно не сте и православен. Никой съд няма да ви даде децата, защото майка им е християнка, не и в България , надявам се. Доколкото по Конституция, Православието е традиционната религия и се изповядва от около 80% от хората, по-добре не обиждайте по този начин.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 10:31

Значи съдът ще даде децата на човек, който изповядва агресивна религиозност и религиозен фанатизъм (нищо че е православен)? Майка им не е обикновенна християнка, беше такава като се оженихме... аз също съм християнин и в тези традиции съм отгледан, сега тя не е християнка ами е фанатично религиозна. Не виждам кого съм обидил. Моля не екстраполирайте собвствените си виждания върху останалите, въпроса ми беше чисто професионален не виждам защо го приемате лично...
След като никой съд в българия няма да вземе под внимание това, единствената надежда остава европейския съд където подобни религиозни фанатизми не се приемат много позитивно...
painuser
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2010, 10:58

Фактите са ви недостатъчни, при все емоцията да е в повече, в изложението, за да се даде някакъв смислен отговор. При тази оскъдица и аз бих казала, че по-скоро няма да ви ги присъдят родителските права( не заради вярата, която изповядвате).
Просто казаното е недостатъчно.

п.п. "Demo версията" :roll: ?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 11 Авг 2010, 10:59

Ако успеете да докажете по безсъмнен начин , че жена ви е религиозен фанатик , шанса Ви не е малък.Не е сериозно да се дават оценки по някакви цифрови системи , това не е математическо състезание.Консултирайте се с адвокат!

П.П
Сигурно не Ви е известно , но да Ви светна че европейския съд по правата на човека не развежда и не предоставя права над деца. :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 11 Авг 2010, 11:00

Здравейте. На прима виста ми дойде идеята да проведете сериозен разговор (в смисъл само двамата, извън дома) с жена си и да изясните позицията си, както и да се опитате да разберете нейната. Но допускам като по-вероятно, че това вече се е случило и не сте обнадежден, а напротив. Ако е така, проведете разговор с психолог (само вие), като му опишете предисторията и настоящето. Може би ще разберете важни детайли,а за други специалистът ще ви насочи. Съберете информация, за да ви стане НА ВАС ясно, (аджеба) дали жена ви е с всичкия си (дай Боже) или страда от псих. разстройство. Може би е добре да проведете след това и заедно разговор със специалист - медиатор-психолог. Във всички случаи се ръководете от (1)интереса на децата си, (2) разума.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 11:15

@ eurolinker. Имахме разговор с психиатър, който ми каза че според него тя има психически проблем, но това не е официална диагноза защото се срешнахме само 1 път. Когато исках да отидем втори път на психиатър жена ми категорично отказа... оставям на страна аргументите за отказа и.
painuser
Нов потребител

Мнениеот olivia » 11 Авг 2010, 11:38

Здравейте на всички!
Уважаеми г-не, Вие като сте се женили не ви ли казаха, че при бака на първо място става дума за партньорство, В ЗДРАВЕ И БОЛЕСТ. Не мога да си представя колко лесно искате да се отървете. Представете си, че вие самият един ден станете алкохолик, или имате нужда от грижи и внимание...
С оглед на изложеното мисля, че нещо се случва със съпругата ви, в главата й, което няма нищо общо с религията, тя е само изразното средство, не е причината. ЗАВЕДЕТЕ Я НА ЛЕКАР - ПСИХИАТЪР, НЕ ПСИХОЛОГ!!!! И дерзайте, опитайте се да й помогнете, потърсете помощ от нейни близки, направете го заедно с тях. Едва когато това не даде резултат, питайте за правата си.
olivia
Младши потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 11:49

Госпожо/жице мислите ли, че не съм се опитвал да я заведа на лекар? И с разговор съм се опитвал да я вразумя и с какво ли не. Тя категорично отказва да има какъвто и проблем, и според нея аз си измислям. Точно защото знам, че самия аз един ден мога да стана алкохолик и ще очаквам жена ми да ми помогне, а не да ме остави и да се "примири" с това в което съм се превърнал. Но след като тя отказва категорично да сътрудничи по какъвто и да е начин и се държи арогантно и надменно, понеже изхожда от малоумната идея че живеем в българия и тука жените имат едва ли не по-големи права над децата от мъжете, кажете ми аз какво да правя? Точно мисълта за децата ме тласка към този вариант, защото в никакъв случай няма да позволя да им се промиват мозъците с религиозни предразсъдъци. Защото аз не съм се женил за религиозен фанатик, и никога не бих искал да създам семейство с такъв човек.

ПС. Точно на ПСИХИАТЪР ходихме, и той каза че има сериозен проблем и трябва да се лекува. Близките и си заровиха главата в пясъка, защото така е по-лесно от колкото да се изправят лице в лице с реалността.
painuser
Нов потребител

Мнениеот olivia » 11 Авг 2010, 11:58

От това, което казвате и излагате като факти, поне за мен е ясно, че става дума за психично разстройство. Фактът, че не иска да отиде на лекар е голяма индиция.
Сега вече като юрист Ви съветвам първо да се опитате да я поставите под запрещение. При тази процедура, иска или не ще й бъде направен преглед от специалист. Запрещението има за цел и да предотврати други неблагоприятни последици от поведението й, например разпореждане с имущество, поемане на задължения и т.н., от които действия биха пострадали и децата.
Ако не успеете, поне това ще Ви помогне при отсъждането на родителските права, шансовете Ви са големи. Убедена съм, че няма съд в България, който да присъди децата на невменяема майка, това е опасно.
Успех!
olivia
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2010, 12:17

olivia написа:От това, което казвате и излагате като факти, поне за мен е ясно, че става дума за психично разстройство. Фактът, че не иска да отиде на лекар е голяма индиция. /Кое точно Ви кара от казаното да мислете,че се касае за психично разстройство?/
Сега вече като юрист Ви съветвам първо да се опитате да я поставите под запрещение. При тази процедура, иска или не ще й бъде направен преглед от специалист. Запрещението има за цел и да предотврати други неблагоприятни последици от поведението й, например разпореждане с имущество, поемане на задължения и т.н., от които действия биха пострадали и децата.
Ако не успеете, поне това ще Ви помогне при отсъждането на родителските права, шансовете Ви са големи. Убедена съм, че няма съд в България, който да присъди децата на невменяема майка, това е опасно. /Откъде решихте, че е невменяема. Това е наказателноправна категоря, която при развод не виждам какво прави,но знае ли човек. :roll: /
Успех!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот portokal » 11 Авг 2010, 12:44

Абе, хора, да изповядваш православие откога означава да се молиш по два часа на ден и да повтаряш откровени идиотщини като онези на владиката Ники Пловдивски за Мадона и AC/DC? :shock: :oops: :oops: Приемаме, че питащият не лъже, разбира се. Аз в качеството си на закоравяла безбожничка напълно му съчувствам. ;)

Колкото до децата - малки са на възраст и шансовете да получите упражняването на родителските права съответно също са малки, освен ако майката не е съвсем куку, което дори при такива факти съвсем не е задължително. Не винаги нетипичното поведение е болестно. Най-добре е за всички да се разберете за нормални лични контакти след развода.
Съгласна съм и с Revolution.

П.П. Иначе, и мен да ме карат по този начин да отида на психиатър, и аз ще откажа. За eurolinker не знам. ;)
Последна промяна portokal на 11 Авг 2010, 12:58, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 12:53

@portokal Вервайте ми ( както вика царю) и аз чакам да се събудя от този кошмар който се случва пред очите ми, но уви не е сън...Имайте в предив, че преди да почнат тези глупости тя си слушаше парчета на някои доста hard rock групи...
Точно защото децата са малки, най-много се притеснявам. Не мога да си представя кой здраво мислещ човек ще позволи, някой да промива мозъците на деца, които приемат всичко което им се казва за чиста монета...независимо кой е този човек... Ако аз не направя нещо в този случай и се примиря това да се случва, това е напваро престъпно...
painuser
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2010, 15:24

:) Това е едната страна на монетната история, останалото ще доказвате в съдебна зала.
Никой не може да даде отговор за % отношение на шансовете, защото е несериозно.

Написал сте нещо, за което може да се закачи човек, ако иска да продължи после с родителските права. Търсете си колега.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 17:58

@poli Под Demo версия разбирайте, че преди да се оженим и да имаме деца се държеше по един начин, а след това понеже си е помислила че ме е "вързала" започна да си показва рогата и да си мисли, че може да си развява коня... но това е друга тема на разговор.
painuser
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 11 Авг 2010, 19:01

Драги ми painuser,
Какво по прекрасно от това да имаш жена християнка, още по-добре източно православна. (Де да имаше и аз бих се оженил)

Пасажът от Ефесяни специално се задълбочава във въпроса относно успешния библейски брак. „Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа; защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).” (Ефесяни 5:22-23) „Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея” (Ефесяни 5:25). „Така са длъжни и мъжете да любят жените си, както своите тела. Който люби жена си, себе си люби. Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него, както и Христос за църквата” (Ефесяни 5:28-29). „Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът” (Ефесяни 5:31).

Сложи този цитат в рамка на видно място вкъщи. И дай воля на желанията си, изисквай безусловно подчинение и смирение от твоята благоверна съпруга - няма нищо по-лесно.

Ако твърди, че е християнка, а не се подчини и не се смири, не сведе глава и не заяви "Господарю мой, твоите желания са закон за мен" - то тогава извади тоягата и докато не излезе дявола вселил се в нея, да не си посмял да спреш.

Тази рецепта горе е само за душевно здрава жена, с разум, но в която се е вселил сатаната.

При психиатрично заболяване единственото, което е необходимо да направиш, е да я освидетелстваш. Това става с ПСМЕ . Търсиш адвокат.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот painuser » 11 Авг 2010, 19:11

@imhotep Това надявам се е някаква странна шега, която аз не разбирам. Аз съм се женил за разумен човек, който мисли а не за някакъв ..... който си води живота по това какво пише в някакво книжле ( независимо дали това е библията или която и да е друга книга) ... как да се облича... каква музика да слуша...и ми говори кой е сатанист и кой не, и за това че в баркодовете били закодирано числото на дявола и как www също било числото на дявола закодирано... Искам да живея с мислещ човек, който се насляждава на живота, а не цял живот да си изкупува греховете и да чака да умре за да отида някъде си...да не говорим да промива мозъка на децата ми с подобни простотии...

Мерси за всички мнения, ще търся решения...
painuser
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 11 Авг 2010, 19:33

Съвсем не е шега бедни ми painuser, но Ти сам ще откриеш пътя, а за теб, той е дълъг.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Pause » 11 Авг 2010, 19:55

Чл59(4СК) Съдът решава въпросите по ал. 2, след като прецени всички обстоятелства с оглед интересите на децата като: възпитателските качества на родителите, полаганите до момента грижи и отношение към децата, желанието на родителите, привързаността на децата към родителите, пола и възрастта на децата, възможността за помощ от трети лица - близки на родителите, социалното обкръжение и материалните възможности. от това се ръководи съда.
Успех :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2010, 21:42

Един здравомислещ човек, че е отчайващо положението в този форум.
Поздравления, Pause.
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси