начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Чл. 69 от СК нов...и въпросче

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чл. 69 от СК нов...и въпросче

Мнениеот fuckenpass » 22 Дек 2009, 00:31

Дали би бил допустим такъв иск, ако детето вече е било припознато и 1г. от припознаването е изтекла?

Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.
+
Чл. 71. Иск за установяване на произход не може да се предяви и припознаване не може да се извърши, докато не бъде оборен по исков ред наличният произход, установен с акта за раждане, с предположението по чл. 61 или с припознаване. Двата иска могат да бъдат съединени.
Последна промяна fuckenpass на 21 Яну 2010, 17:32, променена общо 1 път
fuckenpass
Младши потребител

Re: Чл. 69 от СК нов...и въпросче

Мнениеот namakak » 22 Дек 2009, 00:34

Кой може да предяви такъв иск?
Роднините могат ли ,като знаят че детето на българина е ромче и 7 години преди да се роди детето,записания татко не е живял със съпругата си,и е прекратено делото за развод ,защото не се знае къде живее съпругата му?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот 778899 » 22 Дек 2009, 12:44

ами....понеже вЕрно се извъдихме голЕми моралисти...спестих си писането в другата ви тема....

ама!!! хайде, моля ви...стига противоречия- "обичам го до полуда" - но "спях и с припозналия детето"....."пари дал Бог"-но заливам форума с въпроси!

единственото, което мога да ви посъветвам, а и смятам, че и колегита са били повече от изчерпателни в другата ви тема...ВЗЕМЕТЕ, ТА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОЛЕГА...БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА, ВАШЕТО!!! при това-само заради детето...а личния избор-всеки си го прави сам!

....а и никът ви...някак ме смущава...
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 23 Дек 2009, 13:24

от 778899:
ама!!! хайде, моля ви...стига противоречия- "обичам го до полуда" - но "спях и с припозналия детето"....."пари дал Бог"-но заливам форума с въпроси!

На 778899 са и чужди емоциите и чувствата, тя е хладнокръвна и изтъкана от правила и норми (не е важно дали имат смисъл, а да ги има). Как ли си е позволила простосмъртната fuckenpass да зададе въпрос и то във Форум?

Скъпа 778899 - "La Donna e mobile" 'демек жИната е подвижна !
Има ли нещо лошо в това ? :oops:
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот 778899 » 23 Дек 2009, 14:13

imhotep написа:
от 778899:

На 778899 са и чужди емоциите и чувствата, тя е хладнокръвна и изтъкана от правила и норми

Скъпа 778899 - "La Donna e mobile" 'демек жИната е подвижна !
Има ли нещо лошо в това ? :oops:

............. /изтрих написаното, че ще се завърже разговор, а не искам :wink: /

От сърце /при пълна липса на хладнокръвие :) / пожелавам светли и топли Коледни празници!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот fuckenpass » 26 Дек 2009, 11:59

778899 написа:ами....понеже вЕрно се извъдихме голЕми моралисти...спестих си писането в другата ви тема....Благодаря, ако мислехте да бълвате змии и гущери

....."пари дал Бог"-но заливам форума с въпроси! Ако форумите не са за това??!!?? :x Ще Ви кажа и защо ги "заливам". Адвокати, които посетих ми казват, че това НЕ Е начин, а друг колега ме убеждава, че това е единственият... Затова за мен е важно да знам как всъщност е тълкуван този член 69, защото наистина за един "простосмъртен" е леко объркващо дипломирани да си "противоречат"....

....а и никът ви...някак ме смущава...
Трябва да спомена, че никак не ми харесва и на мен, но когато се регистрирах системата искаше потвърждение първо на паролата, после пак на паролата, после на незнам си какво и после на ник два три пъти- и пак ме връщаше на изходна позиция. Незнайно защо с този от първия опит ме допусна... :lol:
Последна промяна fuckenpass на 04 Яну 2010, 14:54, променена общо 1 път
fuckenpass
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Дек 2009, 16:55

Колеги, аз предлагам нещо, което позабравихме с времето- просто не отговаряйте на такива запитвания и те наистина ще спрат.
От форум дело се не решава, искове не се предявяват, каквото и да се изпише тук. Все някога тези хора трябва да се научат, че думите струват, информацията е сила, знанието също, макар и да не може да се пипне( той българина все обича да може да пипне, това за което плаща 8) ).

Как очаквате нужното уважение, когато изначално се отказвате от него?!?
Това не е Вашият казус :idea: , не е Ваш ангажимент :idea: , не е Ваше дело!
А дори не е и на колега.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 27 Дек 2009, 18:33

"Представете си свят, в който всеки отделен човек на планетата има свободен достъп до сбора на цялото човешко познание Това е целта, към която сме се запътили. И с вашата помощ ще я достигнем.
Джими Уейлс"

"През ноември 2008 г. беше одобрена и приета обща карта за всички държави - членки на Съвета на Европа - Конвенцията за достъпа до официални документи. През юни т.г. 12 страни я подписаха, съгласявайки се, че това е моделът, по който гражданите и държавните органи трябва да си взаимодействат."

"Димо Карабашев получи награда за най-активен гражданин през 2009 г. за последователно изискване на информация от висок обществен интерес, засягаща хората с увреждания."

От форум дело се не решава ...
, ЕлЕ пък от адвокат, дори и колега :wink:

Поли твоята ера и тази на динозаврите отдавна отмина ... Дали ти, или колега ще отговорите е без значение. Тук търсещите информация стъпват на опита на тези, които знаят и могат.

По въпроса за това дали питащите могат да бъдат подведени - ами разбира се, точно толкова, колкото от всеки друг, платен консултант.
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Дек 2009, 18:41

:roll: След като разясни за мен и динозаврите, ( като казвам, че съм древна :lol: ) би било интересно в духа на цитата от Джими Уейлс и същината на постът ти да дадеш отговор и на следното: :wink:
fuckenpass написа:Възможно ли е да се предяви такъв иск, ако детето вече е било припознато и 1г. от припознаването е изтекла?

Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.
+
Чл. 71. Иск за установяване на произход не може да се предяви и припознаване не може да се извърши, докато не бъде оборен по исков ред наличният произход, установен с акта за раждане, с предположението по чл. 61 или с припознаване. Двата иска могат да бъдат съединени.

В противен случай имам една думичка за написаното от теб, или поне за пожеланието в него. :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 27 Дек 2009, 19:21

"Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен ... или от детето до три години от навършване на пълнолетието"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Дек 2009, 19:37

viewtopic.php?f=6&t=39466&p=381508#p381508
Моля, помагайте!!!
В законно установения срок, подадохме жалба в апелативен съд (за която няма надежди). Междувременно пуснахме нова искова молба, която бе отхвърлена...а 1г. от припознаването мина... А сега на кого да се жалвам и къде??!! :( Детето ни не трябва да остане с чуждото име...
Човек от глупостта си пати... :idea:

:roll: още 17 годинки... Много дълго време, а времето променя много неща.
Остава им апелативен...

п.п. Едреенето покрай елхата не ти се е отразило.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 27 Дек 2009, 19:48

Но едва ли, ще се промени произхода от бащата :wink:
Шти дам жокер Поли :wink:
Когато са нарушени права в България, какво се прави ? (дори от апелативния )
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Дек 2009, 21:00

imhotep написа:Но едва ли, ще се промени произхода от бащата :wink:
Шти дам жокер Поли :wink:
Когато са нарушени права в България, какво се прави ? (дори от апелативния )

:roll: :lol: Ти вярваш ли го?
Имам основателни съмнения да знам, какво си написал.... но пак те питам- ти вярваш ли го?!? Нарушени им били правата?!? Точно в този казус страните сами са сторили нужното.. :P Странична помощ не е било необходима.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 27 Дек 2009, 22:06

В кое вярвам ли ?
Най-пряка връзка между религия и право се наблюдава при исляма. Той се състои от две части – Теология, разкриваща в какво да се вярва и Шериат, даващ наставления на вярващите как да постъпват – т. н. мюсюлманско право, чиято особеност е, че се основава на задължения към Бог, а не на права.
Доколкото при християнството е важна истината.
"Какво е истина? Има твоя истина, има моя истина и истината на всички останали... Всяка истина е само истината на този, който я изрича. Има толкова истини, колкото и индивиди. Истината никога не е една; затова и не съществува. Само силата налага истината, а в силата няма нищо интелектуално, тя принуждава с оръжие; на меч с бран, с убийство, с мъчения, с шантаж, със страх, с пресмятане на интереси тя заставя духовете да се споразумяват временно по отношение на някаква доктрина. Истината в единствено число е победа, поражение, в най-добрия случай примирие. Но това не е нито истина, нито мир...“
(„Евангелие според Пилат”)

Така, че какво общо има последния ти отговор с темата по "Чл. 69 от СК нов...и въпросче" Или ми говориш нещо за Шериата ?
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот imhotep » 27 Дек 2009, 23:22

Съществува пропуск в разпоредбите на Новия СК при който, се нарушават правата и свободата на биологичния баща като родител да предяви иск за установяване произхода на детето си.

Или кратко и ясно - това е дискриминация на родител по отношение на пола !
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 28 Дек 2009, 00:34

:roll: А, не- прочетох и предния ти пост. Защо го заличи?...След два дни ще имам повече време, може и да го коментираме.
Исках само да те питам- според теб защо са тези кратки срокове за предявяване на исковете за произход..... но! след два дни.

И предното ти изложение не е в правилната посока, според мен, както и след редуциране на поста. Дискриминация? По отношение на пола? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 28 Дек 2009, 12:33

от poli_g:
Исках само да те питам- според теб защо са тези кратки срокове за предявяване на исковете за произход..... но!

За да може Новият семеен кодекс да узакони трафика на бебета ... но !

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000501

"Аз бих станал християнин, ако християните живееха по християнски.
Махатма Ганди"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Дек 2009, 15:29

:) И това по какъв начин доведе до дискриминация на полов признак? М?

п.п. Можем да си спестим театралниченето.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 29 Дек 2009, 18:57

Чл. 1. Семейният кодекс урежда отношенията, основани на брак, родство и
осиновяване, както и настойничеството и попечителството.

Биологичният баща според теб, Поли, родител ли е, на детето на майката ? В случая майката няма брак ! Срещу 20 лева некой клошар го припознава и следва

Чл. 71. Иск за установяване на произход не може да се предяви и припознаване не може да се извърши, докато не бъде оборен по исков ред наличният произход, установен с акта за раждане, с предположението по чл. 61 или с припознаване.

По-простичко, има ли родство между б. баща и детето ?

Майката има право да предяви иск за установяване на произход
Детето има право да предяви иск за установяване произход
Бащата няма това право

Какъв е пола на бащата Поли ? Ако те затруднява, такъв въпрос ще ти подскажа, че е различен от този на майката. :lol:
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост » 29 Дек 2009, 20:52

imhotep написа:Майката има право да предяви иск за установяване на произход
Детето има право да предяви иск за установяване произход
Бащата няма това право

A какво ще кажеш за чл.66(2) СК -Когато припознаването се оспори, припознаващият може в тримесечен срок от получаване на съобщението да предяви иск за установяване на произход.
Или ако не съм те разбрала, какъв иск не може да предяви бащата? Може ли да ми посочиш точната разпоредба, която смяташ за дискриминационна.
Гост

Следваща

Назад към Семейни казуси