- Дата и час: 01 Дек 2024, 09:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Установяване на бащинство от законния баща.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Установяване на бащинство от законния баща.
Здравейте,
малко странно си формулирах заглавието, но то е, защото четейки темите тук, останах с впечатление че моята ситуация е доста нестандартна. Съжалявам ако съм заблудил някого.
Та така. Аз съм биологичния, законния, признатия и прочие баща на детето си. То е сладка малка принцеса на 3 и половина годинки.
Когато съпругата ми раждаше, а и преди това, бях много развълнуван и щастлив от новината за бремеността и прочие. Изобщо не съм се замислял дали има някаква вероятност да не съм аз всъщност бащата.
Нейното забременяване не беше планирано, но на мен, както и на нея и се стори съвсем в реда на нещата и на нашия живот.
От преди известно време, вече с опита на 5-6 години съвместен съпружески живот, започнах да си задавам някои въпроси.
Всъщност забременяването на жена ми стана доста странно, а не по класическия изненадващ начин с дефектен презерватив. Не ми се влиза в толкова лични подробности
Ето накратко и самото ми питане:
Има ли начин да си направя дискретно надежден тест за бащинство?
Сърцевината на проблема не е в някакъв мой мерак да се разделям с жена ми, при определени резултати от теста. Нито да се отказвам от детето си (това няма да стане за нищо на света).
Сърцевината на проблема е там, че се измъчвам от съмнения, които искам веднъж за винаги да пресека. С най - ясния, точен, научен и прочие отговор. И да приключа с това.
Ще съм много благодарен на някакви професионални съвети.
Ако не съм бил ясен в някой детайл, моля питайте. С радост ще ви дам всичката възможна информация.
Лека вечер на всички.
малко странно си формулирах заглавието, но то е, защото четейки темите тук, останах с впечатление че моята ситуация е доста нестандартна. Съжалявам ако съм заблудил някого.
Та така. Аз съм биологичния, законния, признатия и прочие баща на детето си. То е сладка малка принцеса на 3 и половина годинки.
Когато съпругата ми раждаше, а и преди това, бях много развълнуван и щастлив от новината за бремеността и прочие. Изобщо не съм се замислял дали има някаква вероятност да не съм аз всъщност бащата.
Нейното забременяване не беше планирано, но на мен, както и на нея и се стори съвсем в реда на нещата и на нашия живот.
От преди известно време, вече с опита на 5-6 години съвместен съпружески живот, започнах да си задавам някои въпроси.
Всъщност забременяването на жена ми стана доста странно, а не по класическия изненадващ начин с дефектен презерватив. Не ми се влиза в толкова лични подробности
Ето накратко и самото ми питане:
Има ли начин да си направя дискретно надежден тест за бащинство?
Сърцевината на проблема не е в някакъв мой мерак да се разделям с жена ми, при определени резултати от теста. Нито да се отказвам от детето си (това няма да стане за нищо на света).
Сърцевината на проблема е там, че се измъчвам от съмнения, които искам веднъж за винаги да пресека. С най - ясния, точен, научен и прочие отговор. И да приключа с това.
Ще съм много благодарен на някакви професионални съвети.
Ако не съм бил ясен в някой детайл, моля питайте. С радост ще ви дам всичката възможна информация.
Лека вечер на всички.
- Петров
Ако имате желание начин ще се намери, но за какво ви е всичко това? Има необорима презумпция за бащинство, т.е. дори и в последствие да искате, не можете да се откажете от детето си или да оспорите бащинството си. Срокът е кратък – една година от узнаване за раждането на детето, във вашия случай от самото раждане (тъй като лесно ще се докаже, кога сте узнал).
Иначе отивате в лабораторията на “Здраве”2 – д-р. Захари Тошков прави кръвно-груповите, също са надеждни тъй като изследват много маркери, но са по евтини от ДНК анализа (мисля в Александровска д-р Апостолов ги правеше). За кръвно-групова таксата е 220 лв. (на болницата), за ДНК от 800 до 1200 лв. зависи от това по колко маркера ще се прави дали 8 или 12...
Ако все пак решите, това е начина... Взема се само кръв от вас и от детенцето.
А иначе искам да ви питам на кое викате странно забременяване, защото в забременяването няма нищо странно... Яйцеклетката живее от 6 до 24 часа, мъжките сперматозоиди в подходяща среда на теория могат да издържат и 5 дни. Разберете ме правилно искам да ви дам съвет, чисто юридически няма какво да се направи... остава моралния аспект... След като изследването няма да промени чувствата към детето, защо ви е да го правите? А и не е важното само да създадеш едно дете, важното е да го обичаш и да го отгледаш, да му дадеш възпитание и много, много топлота!
Иначе отивате в лабораторията на “Здраве”2 – д-р. Захари Тошков прави кръвно-груповите, също са надеждни тъй като изследват много маркери, но са по евтини от ДНК анализа (мисля в Александровска д-р Апостолов ги правеше). За кръвно-групова таксата е 220 лв. (на болницата), за ДНК от 800 до 1200 лв. зависи от това по колко маркера ще се прави дали 8 или 12...
Ако все пак решите, това е начина... Взема се само кръв от вас и от детенцето.
А иначе искам да ви питам на кое викате странно забременяване, защото в забременяването няма нищо странно... Яйцеклетката живее от 6 до 24 часа, мъжките сперматозоиди в подходяща среда на теория могат да издържат и 5 дни. Разберете ме правилно искам да ви дам съвет, чисто юридически няма какво да се направи... остава моралния аспект... След като изследването няма да промени чувствата към детето, защо ви е да го правите? А и не е важното само да създадеш едно дете, важното е да го обичаш и да го отгледаш, да му дадеш възпитание и много, много топлота!
- gery
- Потребител
Благодаря за отговора )
Сега да ви отговоря аз, защо ми е всичко това:
Човек трябва да знае кръвта си.
Аз гледам и възпитавам детето си вече почти четири години, обичам го безумно и нямам никакво намерение да стоварвам върху него каквато и да е частица от тази история.
Човек трябва да познава и вярва на партньора си.
Което е трудно, при наличието на моите съмнения.
Колкото до забременяването - ееех, хайде ще съм конкретен по този въпрос - по презумция пазех жена си (тогава гадже) - така че не виждам как реално би могло да се случи, освен случайно, без да разбера, един вид - незабележимо свършване, което не съм усетил.
А това ми се струва много невероятно, звучи ми като научна фантастика. Защото съм достатъчно зрял и опитен, а и се познавам.
Сега да ви отговоря аз, защо ми е всичко това:
Човек трябва да знае кръвта си.
Аз гледам и възпитавам детето си вече почти четири години, обичам го безумно и нямам никакво намерение да стоварвам върху него каквато и да е частица от тази история.
Човек трябва да познава и вярва на партньора си.
Което е трудно, при наличието на моите съмнения.
Колкото до забременяването - ееех, хайде ще съм конкретен по този въпрос - по презумция пазех жена си (тогава гадже) - така че не виждам как реално би могло да се случи, освен случайно, без да разбера, един вид - незабележимо свършване, което не съм усетил.
А това ми се струва много невероятно, звучи ми като научна фантастика. Защото съм достатъчно зрял и опитен, а и се познавам.
- Гост
Anonymous написа:Колкото до забременяването - ееех, хайде ще съм конкретен по този въпрос - по презумция пазех жена си (тогава гадже) - така че не виждам как реално би могло да се случи, освен случайно, без да разбера, един вид - незабележимо свършване, което не съм усетил.
Опитът си е опит... но няма как да контролирате полюциите... Сперма може да бъде отделена не само при еякулация, но и при неволно семеизпразване - т.е. полюция.
Може да се дължи на възбуда, въздържание от секс няколко дни... спонтанно... отделя се със секрета при възбудата (когато уж се пазите, но БЕЗ презерватив)! Моята гледна точка е, че няма пазене при прекъсване на акта по горните причини! Виж ако сте ползвали и презерватив, вече вероятността за зачеване е доста по-малка.
Стига сте си мислили глупости! Малко повече четете медицински книжки и ще разберете, че ако само това е основанието ви - е малко пресилено!
По никое е време ви разясняваме медицински, а не правни въпроси, но нищо ще се радвам ако това, което ви казах поне малко е успокоило работещото ви съзнание!
- gery
- Потребител
Напълно съм съгласна с Гери - едно забременяване винаги е възможно. Всички тези жени, които правят аборти, да не мислиш, че не са се пазили. Нито едно противозачатъчно средство не дава 100% гаранция, да не говорим пък без него. Ако допуснеш тези съмнения да се вихрят във фантазията ти, ще съсипеш щастието си, ще съсипеш брака си, ще съсипеш живота на детето си. Тази малка принцеса не се нуждае от изследвания за бащинство. Как ще скриеш, че са и вземали кръв? Ще разбере жена ти. И така недоверието ще се намърда удобно между вас докато ви унищожи. Все едно да пуснеш прасета да живеят в хола ти! Радвай се на брака си и на дъщеричката си и изритай съмненията така, както би изритал прасетата.
Весело Рождество Христово!
Весело Рождество Христово!
- danni
- Младши потребител
Чакайте бе хора. Нищо няма да разрушавам. Мисля, че бях убедителен по този въпрос. Детето е абсолютно защитено. Спокойно.
Колкото до другата материя ( ) - може и да не съм бил съвсем ясен.
Явно единствения начин е да дам 1000 лева за днк тест.
Доста скъпо ми се струва това...Предпочитам да купя на детето с тези пари детски кът или нещо подобно.
Ще го мисля и за напред. Колкото до кръвната проба - подценявате ме )
Не случайно казах "дискретно".
Искам и друго да вметна. Теста не е за пред съд, или каквато и да е държавна институция.
Да - мислил съм ситуацията и в двата възможни варианта.
Аз детето си не давам, за нищо на света, но ако отговора е мммм, лош, тогава на майка й ще й се стъжни живота.
Не може да започваш градежа на семейство върху лъжа. С ясното съзнание за това.
БЛАГОДАРЯ за отговорите.
И браво за форума.
ПРИЯТНИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ !
Колкото до другата материя ( ) - може и да не съм бил съвсем ясен.
Явно единствения начин е да дам 1000 лева за днк тест.
Доста скъпо ми се струва това...Предпочитам да купя на детето с тези пари детски кът или нещо подобно.
Ще го мисля и за напред. Колкото до кръвната проба - подценявате ме )
Не случайно казах "дискретно".
Искам и друго да вметна. Теста не е за пред съд, или каквато и да е държавна институция.
Аз детето си не давам, за нищо на света, но ако отговора е мммм, лош, тогава на майка й ще й се стъжни живота.
БЛАГОДАРЯ за отговорите.
И браво за форума.
ПРИЯТНИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ !
- Гост
Да бе, ще и се стъжни живота и най-мого накрая да се разведете и тя да вземе детето... не мислиш ли и за това. Пък в крайна сметка щом е малка принцеса, значи е момиче а те по правило приличат на бащите си. Като я гледаш не намираш ли общи черти от физиката и характера и т.н. В повечето случаи не са нужни мед. изследвания за да разбереш, че детето е твое.
- титулина
Твърдението, че дъщерите приличат на бащите си е абсурдно. Правилото може и да е такова, но действителсността честто е друга. Имам две дъщери и по външен вид основно приличат на мен. Естествено имат прилика и с баща си, но всеки които ги види казва, че приличат на мен. Имаме и доста приятели, при които дъщерите също приличат на майките си.
Мисля, че дали има или няма прилика между детето и баща му, в никакъв случай не е основание за съмнение в бащинството му.
Мисля, че дали има или няма прилика между детето и баща му, в никакъв случай не е основание за съмнение в бащинството му.
- Гост
Оставете човека, защо го нападате, естествено има право да знае дали детето е негово. Няма смисъл да обяснявате на един мъж какво е полюция и как става зачатието.... Все пак ако има съмнение едва ли се е породило от нищото. Аз го съветвам да си направи теста, пък дай боже не му се променят чувствата към детето, защото то няма вина какви ги е вършила майка му.
- Гост 1
установяване на бащинство от законния баща
Това за което пишете е твърде лично и смятам, че не е уместно да се дават съвети и да се съди прекалено пибързано, но все пак искам да ви кажа моето мнение:
Споменавате че това се е случило преди години. Възможно е човек да сгреши - човешко е! В този смисъл най-вероятно е жена Ви (ако това въобще се е случило) да е съжалила за грешката си и тя няма да се повтори.
Твърдите, че обичате детето си даже го боготворите, но преди всичко то има нужда от здраво семейство и родители които се обичат. Затова преценете трезво какво е отношението и чувствата на жена Ви към Вас към сегашния момент - Това е важното!
Забравете миналото и оставете съмненията, те ще навредят най-много на Вас (и не дай боже на детенцето ви!). То има нужда да го обичате много!
Споменавате че това се е случило преди години. Възможно е човек да сгреши - човешко е! В този смисъл най-вероятно е жена Ви (ако това въобще се е случило) да е съжалила за грешката си и тя няма да се повтори.
Твърдите, че обичате детето си даже го боготворите, но преди всичко то има нужда от здраво семейство и родители които се обичат. Затова преценете трезво какво е отношението и чувствата на жена Ви към Вас към сегашния момент - Това е важното!
Забравете миналото и оставете съмненията, те ще навредят най-много на Вас (и не дай боже на детенцето ви!). То има нужда да го обичате много!
- sunie
- Младши потребител
Anonymous написа:Чакайте бе хора. Нищо няма да разрушавам. Мисля, че бях убедителен по този въпрос. Детето е абсолютно защитено. Спокойно.
...
...
...
Г-н Петров
Наистина ли вярвате, че ако резултата не е във Ваша полза детето ще е абсолютно защитено. Особено пишейки, че на майката ще и се стъжни живота...
Мога отсега да Ви гарантирам, че това е ИЛЮЗИЯ. Вие ще страдате (излъган), жена Ви ще страда (разобличена) НО НАЙ-МНОГО ще страда ДЕТЕТО ВИ, ВАШАТА МАЛКА ПРИНЦЕСА, от ситуацията която ще настъпи. Или може би ще успеете да обясните на едно дете в тази възраст какво става и защо света му се обръща с главата надолу?
Г-н Петров, от една страна разбирам състоянието Ви, от друга имам известни опасения, че това което чувствате в момента, далеч няма да може да се сравни с АДА, който ще настъпи ако се окаже, че детето не е "Ваше". И какво означава МОЕ?! Само спермоизливането, или целия живот СЛЕД ТОВА? Помислете дали има нужда да разваляте това което сте създали... Вие имате семейство вече от няколко години, аргумента "Не може да започваш градежа на семейство върху лъжа" бих повече приела ако в момента съпругата Ви е още гадже, бременна е и Вие имате съмнения. НО след 4 години... и с тези чувства които Вие декларирате що се отнася до детето. Замислете се дали си заслужава и какво ще Ви помогне това на Вас и на фамилията Ви.
Дано НОВАТА ГОДИНА Ви донесе вътрешна хармония и далновидност за правилното решение
- майка
установяване на бащинство
Г-н Петров,
Вашата тема е надеждния (и дискретен) тест за бащинство. Информацията на gery относно видовете експертизи за установяване на родителски произход и техните цени, а да не говорим и за тяхната достоверност е непълна и като цяло невярна.
Г-н Петров (и всеки друг, който се нуждае от безплатен съвет на специалист - молекулярен биолог) моля, просто позвънете в работно време на тел. 02-9829039 (след 09.01.06г.).
Весели празници!
Вашата тема е надеждния (и дискретен) тест за бащинство. Информацията на gery относно видовете експертизи за установяване на родителски произход и техните цени, а да не говорим и за тяхната достоверност е непълна и като цяло невярна.
Г-н Петров (и всеки друг, който се нуждае от безплатен съвет на специалист - молекулярен биолог) моля, просто позвънете в работно време на тел. 02-9829039 (след 09.01.06г.).
Весели празници!
- гост
Re: установяване на бащинство
гост написа:Г-н Петров,
Весели празници!
Току що разбихте на пух и прах практиката на СГС, 7 Състав! Информацията ми почива на опит по дела за произход и на възнагражденията, които съда определя. Вие сте биолог НЕ можете и нямате право да давате Правни съвети. Биологията задръжте за вас, правните способи и похвати оставете на нас. За справка - делата в СГС.
- Гост
Не съм станала майка (дай Боже скоро да стане!). Човекът, който очаквам да бъде баща на детео ми, също има проблем като на г-н Петров.. С бившата си съпруга и детето им... Съмнението е най-качествено разяждащо отношенията-поне според мен. А бащинството е връзка, която се възпитава. От майката...
Весели празници! Обичайте си принцесата, тя си е и ще остане Ваша. Но направете тестовете, както Ви съветва Гери. За да знаете, независимо от липсата на възможност за промяна на юридическия статус.
Весели празници! Обичайте си принцесата, тя си е и ще остане Ваша. Но направете тестовете, както Ви съветва Гери. За да знаете, независимо от липсата на възможност за промяна на юридическия статус.
- Гост
дискретен тест за бащинство
И моят проблем е подобен на този на г-н Петров. И аз смятам, че на този етап ми е необходим ДИСКРЕТЕН И НАДЕЖДЕН тест за установяване на бащинство. Не срещнах по-конкретна и пълна информация. Възможно ли е въобще, в смисъл ЗАКОННО ЛИ Е да се направи извънсъдебен и дискретен (разбирай БЕЗ ЗНАНИЕТО на единия от двамата законни родители) тест? Ако някой е правил такъв тест или знае къде се прави МОЛЯ да ми помогне.
Някой може ли да ме светне за конкретните разлики, предимства, недостатъци и прочие на тези експертизи - кръвногрупова, ДНК (чувам, че била абсолютен връх) и тем подобни.
P.S. Опитах се да се свържа на дадения телефон - не успях. Госпожо/господине, Вашето мнение.
Поздрави!
Някой може ли да ме светне за конкретните разлики, предимства, недостатъци и прочие на тези експертизи - кръвногрупова, ДНК (чувам, че била абсолютен връх) и тем подобни.
P.S. Опитах се да се свържа на дадения телефон - не успях. Госпожо/господине, Вашето мнение.
Поздрави!
- Теди
Искът за установяване на бащинство е едно, а ДНК - тестовете са нещо съвсем друго. Щом не сте сигурен кой е бащата на детето, можете спокойно да направите тест за бащинство, а що се отнася до иска за установяване на прозход, малко сте закъснели. Ако не се лъжа според Семейния кодекс, той може да се предяви в срок да 3 години от раждането на детето.
- Гост
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|