- Дата и час: 28 Ное 2024, 11:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подялба на имот след развод , моля за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Подялба на имот след развод , моля за помощ
Здравейте! Моля за помощ! Съпругът ми наследи апартамента в който живеем след смъртта на баща си. Той и брат му са наследниците. Въпросът ми е може ли след развод , той да ме изгони от жилището с децата или имам право на дял от апартамента , след като го е наследил по време на брака? Благодаря Ви!
- strong
- Нов потребител
Re: Подялба на имот след развод , моля за помощ
strong написа:Въпросът ми е може ли след развод , той да ме изгони от жилището
Разведени ли сте вече или все още сте в процес на развод, или тепърва възнамеряваш да се развеждаш
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Само възнамерявам да се развеждам. Просто искам да знам какви са ми правата и как да постъпя , ако ми каже да си тръгвам. Имаме малки деца и не работя , това ме притеснява....
- strong
- Нов потребител
Наследник не сте и по тази причина нямате право на дял от имота ( освен ако не излезе някакъв договор за издръжка и гледане, за какъвто не споменавате).
При развод имате нормативно регламентирано право на ползване на същия за една година време- чл. 56, ал.3 от СК ( интерес провокира срока в конкретната хипотеза- дали е приложима ал.2 или ал.3 от чл. 56, защото имота не е изцяло лична собственост на съпруга, а същия е съсобственик с друг наследник. Не ми е известно ВКС да се е произнесъл по начин различен, макар да има място за спор- дали до навършване на пълнолетие или само за една година).
Преди време портокал бе пуснала такава тема- там защитих категорично годишен срок, но изтече време, а съдебната практика е динамична. Интересен въпрос, на който няма категоричен отговор.
При развод имате нормативно регламентирано право на ползване на същия за една година време- чл. 56, ал.3 от СК ( интерес провокира срока в конкретната хипотеза- дали е приложима ал.2 или ал.3 от чл. 56, защото имота не е изцяло лична собственост на съпруга, а същия е съсобственик с друг наследник. Не ми е известно ВКС да се е произнесъл по начин различен, макар да има място за спор- дали до навършване на пълнолетие или само за една година).
Преди време портокал бе пуснала такава тема- там защитих категорично годишен срок, но изтече време, а съдебната практика е динамична. Интересен въпрос, на който няма категоричен отговор.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|