начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка

Мнениеот lunaizvezdi » 21 Окт 2012, 20:58

Здравеите.Бившия ми съпруг не е плащал издръжка,вече 8 месеца.Понеже не работи никъде,и реално няма доходи,прибегнах до услугите на съдия изпълнител.Та ще има опис на движимо имущество,в дома му.Въпроса ми е ,трябва ли и аз да присъствам на този опис,защото никак не ми се иска.Много ще бъде гадно ако съм задължена да ходя в дома му.В известието от съдия изпълнителя пише,че в уречения ден и час трябва да осигуря транспорт,но нищо повече.Искрено се надявам, да ми обясните как стоят нещата от правна гледна точка.Благодаря предварително.
lunaizvezdi
Младши потребител

Re: Издръжка

Мнениеот lunaizvezdi » 22 Окт 2012, 06:45

Благодаря ви,много.Олекна ми.
lunaizvezdi
Младши потребител

Мнениеот gudio » 22 Окт 2012, 10:38

poli_g написа:
lunaizvezdi написа:в уречения ден и час трябва да осигуря транспорт

Извинете, че нахълтвам в темата ви, но ако някой от компетентните тук ми обясни коя правна норма задължава страната да осигури транспорт, защото все някой иска да бъде транспортиран от т.А до т.Б, като игнорира факта, че му е заплатена ДТ за съответното действие- ще съм благодарна.

Не сте длъжна да присъствате при описа.

Най-вероВатно описът нЕма да се проведе, особено ако СИ е ДСИ. ЧСИ-ту, притеснен от грозящите го жалби, тъжби, бъдещи дела за обезщетение и т.н., моЕ и да прати нЕкой помощник. А ДСИ-ту ще се измъкне с това:
чл.465 от ГПК написа:Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.

Демек - не е дошъл взискателят и не е посочил коя / кои вещи да се опишат. 8)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот punisher » 22 Окт 2012, 11:02

lunaizvezdi написа:В известието от съдия изпълнителя пише,че в уречения ден и час трябва да осигуря транспорт,но нищо повече

Това ме изуми :lol:
В кой град съдебен изпълнител иска подобно нещо????иначе не сте длъжна да присъствате на описа,но аз ви препоръчвам.
punisher
Потребител

Мнениеот yullli » 22 Окт 2012, 13:17

скоро имах случай в който ДСИ не е извършил описа, точно поради неосигуряване на транспорт - даже получих съобщение със следното съдържание:"Описът не е извършен поради неосигуряване на траспорт"
yullli
Младши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 22 Окт 2012, 14:27

Извинете за въпроса, но ако не му се осигури транспорт как съд. изпълнител ще стигне до мястото на описа, ако е отдалечено ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот punisher » 22 Окт 2012, 17:00

Bai_Ganjo написа:Извинете за въпроса, но ако не му се осигури транспорт как съд. изпълнител ще стигне до мястото на описа, ако е отдалечено ?

Еми в такъв случай е задължително лицето,което е получило съобщението,че трябва да осигури транспорт на СИ,да говори с министър-председателя да съдейства с правителствения самолет :D :D :D
punisher
Потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Окт 2012, 23:27

:lol: :lol: :lol: Наистина тия изпълнения са присъщи само на ДСИ.
Последна промяна nk7702n на 23 Окт 2012, 20:26, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот punisher » 23 Окт 2012, 10:37

Сега и аз се сетих,че мога да иска да ми се осигурява транспорт до съда от клиентите,особено когато е извън Пв. :roll:

Иначе досега нито ВЛ,нито СИ си е позволил да ми поиска осигуряване на транспорт.Но знае ли се.
punisher
Потребител

Назад към Семейни казуси