начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

развод и бебе на 5 месеца с <неизвестен> баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод и бебе на 5 месеца с <неизвестен> баща

Мнениеот villy_iv » 08 Апр 2012, 02:26

Здравейте, ситуацията е сложна. Имам бебе на 5 месеца което родих в Белгия и не казах че съм женена. В акта за раждане пише баща неизвестен. Сега трябва да се върна де се разведа, имам дата, но се страхувам да взема детето с мен , да не би да не го пуснат после да излезе от България. Бебето не е белгийски гражданин, но могат да ми издадат документ за пътуване в чужбина. При развода в съда казвам, че нямаме общи деца и имущество. Може ли да не ми го пуснат после да излезе от България? Кой би могъл да ме санкционира за това че съм излъгала и как биха разбрали, ако някой се усети за датата на развода и датата на раждане можеби....
villy_iv
Нов потребител

Re: развод и бебе на 5 месеца с <неизвестен> баща

Мнениеот borovinka » 18 Апр 2012, 15:23

Няма да ви го "вземат" в България, но ще си имате проблеми със службите по гражданска регистрация. (ЕСГРАОН)
Казвате, че детето не е белгийски гражданин, в такъв случай по ЗБГ с факта на раждането от родител - български гражданин, детето е български гражданин и трябва да отразите раждането в съответната община (по ваш постоянен адрес в България), където не може да не ви поискат акта за раждане. Това трябва да го направите така или иначе.

Въпросът е, че докато все още сте в брак, а сте родила дете, това дете ще трябва да бъде записано на съпруга ви. Консултирайте се с адвокат дали да не заведете дело за доказване на произход от бащата в Белгия или тук в България. Само така можете да избегнете презумпцията за бащинство.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси