Ще съм много благодарна, ако някой ми обясни каква е процедурата в моя случай, а именно - наследник съм на недвижим имот. Знам, че в 6-месечен срок следва да подам данъчна декларация. В нея обаче трябва да се запишат идеалните части на всеки наследник. Но тъй като е малко по-сложен казусът (да не навлизам в подробности), не сме наясно кой каква част притежава точно. Оттук и въпросът ми - нов нотариален акт ли трябва да се издаде, за да разберем това? И ако да, кой трябва да го издаде - нотариус или службата по вписвания? И изобщо има ли някаква разлика между актовете, които те издават? И възможно ли е да се издаде нотариален акт само на един от наследниците, с който да установим притежаваните части на всички нас, или трябва всеки наследник да извади нотариален акт за своята част.
Извинявам се, ако въпросите ми са глупави, но просто не съм запозната с тези неща, а и не съм виждала много нотариални актове
- Дата и час: 01 Дек 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследство
Идеалните части на наследниците от наследството се определят в закона.Няма смисъл да се набутвате да правите констативни нотариални актове.Просто с удостоверението за наследници+завещание или завет(в случай , че има такива) направете консултация с адвокат , който ще Ви каже кой наследник каква идеална част има.
Иначе ако Ви се чете тука основно е уредена материята:
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2121542657
Иначе ако Ви се чете тука основно е уредена материята:
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2121542657
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: наследство
Разбрах. Явно така ще е най-добре. Благодаря за бързия отговор!
- vasileva02
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|