начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Помощ за оплетен случай с родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за оплетен случай с родителски права

Мнениеот amaranta » 20 Яну 2012, 21:47

Здравейте, търся всякаква помощ за следния случай с родителски права и режим на контакти:
Бащата на дъщеря ми има определен режим на привременни мерки от съда. (два уикенда в месеца и всяка сряда следобед)
Миналата сряда, когато майка ми му е предавала детето, той я е пребил и не е взел детето (човекът има задълбочаващи се психически проблеми, но няма как да го задължим да се лекува)
В момента детето изобщо не желае да го вижда, страхува се, има проблеми
Заведох от името на детето дело по Закона за защита от домашно насилие, но ми го прекратиха, т.к.това не било случай на домашно насилие според Закона (понеже не сме имали брак).
Оказа се, че няма законов начин да си защитя детето от този човек.
Той е наел съдебен изпълнител, който звъни или идва всяка седмица.
В момента съм взела болнични за детето, но в неделя ги очаквам двамата да цъфнат.
Имам адвокат, но и той не се е сблъсквал с такъв казус
Моля за съвет: какво ще се случи, ако детето откаже да тръгне с баща си? Какви ще са последствията за мен? Някой може ли да ми помогне с някакъв съвет какво мога да направя, за да защитя детето си от луд насилник?
Става въпрос за периода до 9 февруари, за тогава имам насрочено дело и се надявам този режим да бъде ограничен

Благодаря предварително!
amaranta
Нов потребител

Re: Помощ за оплетен случай с родителски права

Мнениеот eurolinker » 23 Яну 2012, 13:06

Миналата сряда, когато майка ми му е предавала детето, той я е пребил и не е взел детето (човекът има задълбочаващи се психически проблеми, но няма как да го задължим да се лекува)

При следващото идване на бащата, майка ви или вие може да предадете детето на публично място.
В момента детето изобщо не желае да го вижда, страхува се, има проблеми.
Обърнете се към Отдел за закрила на детето към районната дирекция "Социално подпомагане" (попитайте в общината къде се намира, ако не знаете). Опишете случая и притесненията си. Служителите на отдела ще преценят и ако е необходимо ще посредничат, за да се намери решение в интерес на детето.
Той е наел съдебен изпълнител, който звъни или идва всяка седмица.
Странно, а защо се наложи да наема такъв? Може би защото смята, че не спазвате режима орпеделен от съда?
Моля за съвет: какво ще се случи, ако детето откаже да тръгне с баща си? Какви ще са последствията за мен? Някой може ли да ми помогне с някакъв съвет какво мога да направя, за да защитя детето си от луд насилник?
Опитайте се да мислите и действате разумно. Не е добре да насърчавате детето да отказва да тръгне (ако подобна мисъл ви е минала през главата), но в същото време ако сте убедена че бащата се отнася зле с детето сте длъжна да защитите дъщеря си. Във всички случаи се ръководете от интереса на детето, а не от неприязън (към бившия), страх (че така той ще го "отдели" от вас), желание за отмъщение (чрез детето) или др. под.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот nickbdn » 29 Яну 2012, 13:07

Според мен майка Ви трябва да заведе дело срещо него заради побоя, особено ако има нанесени телесни увреждания /например рани или нещо счупено/
nickbdn
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Яну 2012, 14:41

Обърнете се към Отдел за закрила на детето към районната дирекция "Социално подпомагане" (попитайте в общината къде се намира, ако не знаете). Опишете случая и притесненията си. Служителите на отдела ще преценят и ако е необходимо ще посредничат, за да се намери решение в интерес на детето.

Това би било добър съвет ако институцията е работеща, но не би- в почивни дни не работели ( а режимът все в почивни се постановява), ерго- не можели да присъстват при предаване на детето. :evil:
Каквото и да правите- писмено с входящ номер, аз бих писала и до Агенцията за закрила на детето в София( да си заработят парите). Нееднократно.

Странно, а защо се наложи да наема такъв? Може би защото смята, че не спазвате режима орпеделен от съда?

Никак не е странно- свят широк, народ всякакъв.
Имах подобно дело наскоро- без основание съдът присъди принудителни мерки( бащата хич беля да се интересува от детето, но странични мотивиращи фактори се оказаха решаващи), при това ние предложихме режим на лични докато трае процеса( тази грешка- никога повече!).
Колегата обаче беше "виртуоз"- ИЛ, ИД, разноски и прочее, по време на процеса бълваше мед. документация- докато детето е при бащата го водиха на съдебен лекар, на психиатър, поне 6 соц. доклада се четоха по това дело, а нито веднъж не се наложи да ползва услугите на СИ. Нито веднъж! Защото нещата се случваха доброволно, но когато целта оправдава всякакви средства 8) - все ще се намери деятел.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси