Привет, на всички!
След оглед в търсачката не успях да намеря отговор и насоки по тези казуси:
1. Имам развод по взаимно съгласие, в който бившата ми съпруга трябваше да се преименува с моминското си име. Случайно, попаднах на решение от съда, че тя си е върнала отново фамилията ми.
Не е ли редно да ме уведоми, след като вече имаме споразумение за това? Поне не е ли редно, да ми дължи морално извинение, след като го прави зад гърба ми?
2. Изнесъл съм се от жилището, въпреки че имаме клауза по която оставаме в обикновенна съсобственост на имота, който сме купили по време на брака, като аз съм се отказал да ми плаща наем за идеалните ми части който ползва.
Възможно ли е да при тази ситуация, да поискам да ми се заплати наем за частта на имота които ползва.
3. Моля Ви, да ме насочите към адвокат в Русе или София, за евентуални действия.
Ще се радвам да споделите мнения и опит, ако някой от вас се е сблъсквал с подобна тематика.
Благодаря предварително за насоките Ви.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод и неспазване на точки от споразумението
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: развод и неспазване на точки от споразумението
По-трудно е да промените вече статуквото, но имате право.
Имате право на обезщетение за ползване на жилището, намалено с размера за детето.
Трябва обаче да водите ново дело. Обикновено се прави отстъпка за ползването, с цел да не се предизвика реакция за делба или други спорове, но в случая явно имате мотив да искате наем.
Фамилното име не може да се ползва, освен ако не е доказала някак, че е известна с тази фамилия.
Имате право на обезщетение за ползване на жилището, намалено с размера за детето.
Трябва обаче да водите ново дело. Обикновено се прави отстъпка за ползването, с цел да не се предизвика реакция за делба или други спорове, но в случая явно имате мотив да искате наем.
Фамилното име не може да се ползва, освен ако не е доказала някак, че е известна с тази фамилия.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: развод и неспазване на точки от споразумението
Нямате лични съобщения и не можете да се свържете.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|