Здравейте, много моля за съвет и информация.
Преди повече от 15 години родителите ми ми дариха апартамент като си запазват право на ползване пожизнено.
Аз съм единствен наследник и на двамата. Баща ми почина. Сега след толкова години отношенията с майка ми са влошени / причината е че не се омъжвам за правилния човек /...Въпроса ми е ако развали акта за дарение на апратамента, аз ще имам ли право на наследстена част от покойния ми баща? и може ли да го развали? Четох чл.227 от ЗЗД, но ние не попадаме в такава ситуация / слава Богу / Аз винаги съм се грижила и ще се грижа за нея.
Моля за съвет,
Благодаря
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разваляне на дарение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: разваляне на дарение
Евентуално разваляне на дарение би могло да се осъществи само по съдебен ред, ако са налице предпоставките на чл. 227 от ЗЗД или ако чрез него се накърнява запазена част на наследник. Законът предвижда изрично преклузивни срокове за предявяване на иск.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|