Омъжена съм от 2007, с дете на 3 и половина. Става въпрос за системен физ. тормоз , който се увеличи с времето.Няколко пъти прощавах, но вече чашата преля и виждам, че смисъл да се продължава така няма.
Преди 2 дни подадох в СРС молба за огр. заповед с медицинско и чакам решение, не знам защо не го дадоха веднага, но бях много объркана, сега ще го взема тези дни. Надявам се и адвоката с който бях говорила преди, да се съгласи да поеме бракоразводното. Преди съм мислила за развод по взаимно, но сега , след жестокия побой мисля да търся вина. Какво да правя?- нещо не ми е ясно, как ще се проточи във времето ,също не ми е ясно, таксите какви са приблиз. за развод, аз съм с 81 % телк и мин. соц пенсия; отделно работя и на 4 часа за 160 лв.
Иначе, апартамента за съжаление е СИО, въпреки че майка ми го плати , няма значение нали? По - скоро ме притеснява, че има той 2 кред. карти, отпреди да ме срещне , тогава ги раздаваха като кебапчета /той не се води на труд. договор и никога не е бил/с високи лихви и ако трябва и тях да връщам ще стане страшно. За апартамента не ми пука, ако се наложи ще го продам, живота и детето са ми по- ценни. Но ако още веднъж трябва да връщам негови дългове...лошо....
Моля за съвет, как е най- удачно да се разведа и толкова ли е черно бъдещето колкото го виждам?
Благодаря !
- Дата и час: 01 Дек 2024, 10:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗЗДН и развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗЗДН и развод
При завеждане на ИМ за развод-25лв,при решаване на делото не по малко от 50лв.И при евентуално уважаване на иска съдебните разноски се възлагат върху виновния съпруг.Подайте си молба за правна помощ и съда ще прецени дали да ви освободи от ДТ.
Нещо повече за побоя,по принцип жената е по слаба физически и затова не би трябвало тя да посяга или да провокира нещата със физическо насилие.Правя нотка ,към мнението.
Най удачно е по взаимно съгласие,но изборът е ваш.
Нещо повече за побоя,по принцип жената е по слаба физически и затова не би трябвало тя да посяга или да провокира нещата със физическо насилие.Правя нотка ,към мнението.
Най удачно е по взаимно съгласие,но изборът е ваш.
-
Pause - Активен потребител
Каквото и да загубиш в следващия си живот,то ще е минимално пред това което би спечелила като побоища,които от теб ще се превърнат н насилие и над детето ти.
Спаси детето си.Затова си майка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Друго нищо да не те интересува,защото вече си поела живота на детето и си отговорна и пред себе си,и пред детето ти,и пред света.Заопази анторитета и на родител и на жената-майка.
Остани човек и майка преди всичко и не се онтересувай от каквито и дребни детайли,просто се спасете.
Познавам жена,която избяга даже от семейния дом,плащаше и консумативите и делата,не получи нито разноски по консумативи,нито по делата нито издръжка,но спаси домът и детето си.Възпита го като човек,а не като измамник от низшата категория хора.
Спаси детето си.Затова си майка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Друго нищо да не те интересува,защото вече си поела живота на детето и си отговорна и пред себе си,и пред детето ти,и пред света.Заопази анторитета и на родител и на жената-майка.
Остани човек и майка преди всичко и не се онтересувай от каквито и дребни детайли,просто се спасете.
Познавам жена,която избяга даже от семейния дом,плащаше и консумативите и делата,не получи нито разноски по консумативи,нито по делата нито издръжка,но спаси домът и детето си.Възпита го като човек,а не като измамник от низшата категория хора.
-
namakak - Потребител
Вече има забрана за достъп, чакам и делото. Развода се очертава в близко бъдеще, дано да успея да е по взаимно съгласие, но някак си не ми се вярва....
Иска да види много детето , /заплашва по тел./ но ако го види нарушава забраната, нали? Той като не е пиян е кротък, но не трябва да позволявам да вижда детето, нали? Моля за правно мнение. Когато се разведем ще му определят кога да вижда детето. А до тогава да не го вижда- така ли се процедира? Ще предизвикам агресия у него с отказа си да види детето. Искам да постъпя правилно и правно и морално. Объркана съм- помогнете.
Иска да види много детето , /заплашва по тел./ но ако го види нарушава забраната, нали? Той като не е пиян е кротък, но не трябва да позволявам да вижда детето, нали? Моля за правно мнение. Когато се разведем ще му определят кога да вижда детето. А до тогава да не го вижда- така ли се процедира? Ще предизвикам агресия у него с отказа си да види детето. Искам да постъпя правилно и правно и морално. Объркана съм- помогнете.
- ikonomikabg
- Младши потребител
Не му давайте да вижда детето, на заплахите би следвало да реагирате като спрете да вдигате телефона, ако се изписва номерът му. Щом има ограничителна заповед, значи няма да осъществява никакви контакти нито с Вас, нито с детето, иначе може да се случи нещо по - лошо. Не бива да рискувате. Не се поддавайте на никакъв натиск от негова страна. Скоро ще се разведете независимо то реда, който ще изберете, така че запазете дистанция.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря на nk за мнението- така е правилно.
- ikonomikabg
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|