начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

дело за родителски права на майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за родителски права на майката

Мнениеот lori_d1 » 24 Авг 2011, 22:55

Здравейте,нужен ми е съвет или по-точно информация относно отнемането на родителски права.Предварително се извинявам,ако употребя някои правни термини неправилно.Имам син,който септември ще навърши седем години.С баща му сме разделени от няколко месеца,преди това живяхме на семейни начала десет години.Детето остана при мен и изцяло аз го обгрижвам,без да получавам средства от баща му.Имайки предвид сегашните ни отношения,няма вариант при които да се споразумеем доброволно за времето за лични взаимоотношения на детето с баща му.Искам да подам иск за родителските права с цел да получа "черно на бяло"документ за времето и периодите в които баща му може да го вижда и взима.Интересува ме каква е процедурата и на кой какви са му шансовете?Каква е вероятността в хода на делото да вземат предвид желанието на детето,кой да се грижи за него.Имайки предвид възрастта му(ненавършени седем години),може ли да се избегне процедурата по неговото разпитване и до каква степен съдът ще вземе под внимание неговото мнение?Не желая да то да бъде пряк свидетел на съдебния спор.Относно фактите:на сегашното си работно място съм от една година,на предишното бях четири(напуснах,защото фирмата фалирваше),като периода между двете,в които не съм работила е една седмица.Заплатата ми се превежда по банков път и ме осигуряват на реалното ми възнаграждение,работя пет дни в седмицата от осем до пет и почивам през официалните почивни дни.Когато се разделихме,баща му беше безработен от седем месеца и се изнесе от жилището(собственост на баба ми,където и в момента аз отглеждам детето).До колкото ми е известно в момента "плаща наем"на общ наш познат,в чието жилище живее.Работи най-вероятно с трудов договор.При раздялата аз получих покъщнината и заем на мое име(с дълъг период и не малка вноска),на който той е поръчител,а той взе семейната кола и лаптопа.Какви са шансовете и на двамата,кой плаща разноските по делото и доколко ще "ангажират"детето?Предварително благодаря!
lori_d1
Нов потребител

Назад към Семейни казуси