Колеги имам следният казус - при мен дойде клиентка, която има детенце на 1г. Омъжена е за бащата на детето, но от известно време са във фактическа раздяла. Преди две седмици детето се разболява от вирусна пневмония и влизат с клиентката ми в болница. Детето е на системи. На 31-ви май, т.е. вчера ги изписват, бащата идва да ги вземе с колата и да ги заведе при майката и бащата на клиентката ми, където тя сега живее с детенцето. Но не ги завежда там, а ги води на вилата при неговите родители. Вилата е извън града, по пътя удря няколко пъти клиентката ми, спира колата, тя се опитва да си вземе детето, той не й позволява и при опита си да ги разтърве удря и детето. То започва да пищи .......Панаира е ясен. Аз съм я посъветвала да отиде в съдебна медицина да я освидетелстват и ще пускаме молба за незабавна закрила за нея и детето в съда по Закона за закрила срещу домашното насилие. Въпросът ми е - т.к. искам закрила и за нея и за детето молбата трябва да е подписана веднъж от клиентката ми и втори път пак от нея като законен представител на детето, нали така? и в молбата искам да се определи местоживеене на детето при майката? иска ли се в такива случаи конституиране на социалните?
Моля, който е имал такива случаи да удари едно рамо, благодаря на всички предварително!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОМАШНО НАСИЛИЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ДОМАШНО НАСИЛИЕ
Моето мнение е, че при всички случаи, след като се касае за защита на интересите на малолетно дете би следвало да се конституира като страна Служба" Социално подпомагане", но за това не е необходимо да правите нищо, Вие лично. Това е работа на съда.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|