poli_g написа:Не разбирам мястото на този въпрос в раздел "семейно".
Ами,как само един факт от действителността засяга два отрасъла СК и НК.Цъкни линка и разгледай http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/rep ... ichni.html
|
|
poli_g написа:Не разбирам мястото на този въпрос в раздел "семейно".
poli_g написа::) De lege lata нищожен.
REVOLUTION написа:poli_g написа::) De lege lata нищожен.
Да споменем и обратните мнения-проф.Лиляна Ненова , проф.Цанка Цанкова и изобщо преобладаващото мнение на авторите-обобщени в коментара на СК са за унищожаемост на брака.И аз мисля така.Основен аргумент-специално правило на чл.46 ал.1 т.1-Сключването на брак в нарушение на правилата на чл.6 прави брака унищожаем и т,н,
Melly написа:А какво ще кажеш за пречките, обхванати от разпоредбата на чл.7 СК, свърани с дееспособността на лицето. Мисля същите да се извеждат ПРЕД скоба на чл.6 СК.
В тази връзка поддържам противоположното становище - граждански брак, сключен с малолетно лице, е нищожен.
REVOLUTION написа:Melly написа:А какво ще кажеш за пречките, обхванати от разпоредбата на чл.7 СК, свърани с дееспособността на лицето. Мисля същите да се извеждат ПРЕД скоба на чл.6 СК.
В тази връзка поддържам противоположното становище - граждански брак, сключен с малолетно лице, е нищожен.
Aз никаква скоба не виждам.Пише -унищожаеми са браковете сключени в нарушение на чл.6 и чл.7.Скоба няма поне в моя СК .
magistrat1988 написа:Значи цяла вечер мислих и схванах логиката за нищожност.
Ако бракът е унищожаем на 14 години то тогава следва, че на толкова трябва да се получи пълна дееспособност? Това ли е основанието за твърдението, че е нищожен?
REVOLUTION написа:poli_g написа::) De lege lata нищожен.
Да споменем и обратните мнения-проф.Лиляна Ненова , проф.Цанка Цанкова и изобщо преобладаващото мнение на авторите-обобщени в коментара на СК са за унищожаемост на брака.И аз мисля така.Основен аргумент-специално правило на чл.46 ал.1 т.1-Сключването на брак в нарушение на правилата на чл.6 прави брака унищожаем и т,н,
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 48 госта