начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Как да се справя с БАНКОВИ бюрократи?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се справя с БАНКОВИ бюрократи?

Мнениеот arste » 22 Яну 2011, 15:04

Здравейте,

Наследницина починалия ми баща сме аз, сестра ми и майка ми. В две различни банки баща ми е имал разплащателна сметка и влог /общо около 600 лв./. Исках майка ми да изтегли нейната и моята част от парите - 400 лв.
В едната банка ни отказаха УСТНО, защото трябвало да присъства сестра ми /или да ни изпрати пълномощно/, защото какви били тези 2 / 3 от сумата???? Задължиха ни и да представим доказателства от Агенцията по вписванията за ЛИПСА НА ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР :shock: на родителите ми, които са се женили преди 45-50 години.
Какво да напиша в жалбата до управителя на банката ? Не искам да моля сестра ми за нищо, искам да изтегли майка ми само моята и нейната част, а имат ли законово основание да ми откажат, ако не представя горния документ за пребрачен договор?
Предварително благодаря на всички за отговорите!
arste
Младши потребител

Re: Как да се справя с БАНКОВИ бюрократи?

Мнениеот Pause » 23 Яну 2011, 12:17

Най -добре ще ви ,кажат в банката понеже има вътрешни правила и устави ,които спазват.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Как да се справя с БАНКОВИ бюрократи?

Мнениеот daliq » 23 Яну 2011, 12:19

Предвид това , че всяка банка си има своя процедура по , която работи е малко трудно да се каже дали имат право да ви изискват тези документи или не. Щом титуляра е починал при уреждане на въпроса с банковите му сметки трябва да присъстват всички наследници с цел да се изплати пълната сума по тях и те да бъдат закрити , Суми се изплащат срещу следните документи - смъртен акт на титуляра , удостоверение за наследници , ЛК на наследниците за идентификация. - и пак казвам зависи в коя банка
Един съвет , ако искате го последвайте , преди да си вдигате нервите с жалби и разговори с управителя , опитайте в друг клон на същата банка , може да го нямате този проблем. Но документ от сестра ви ще трябва да представите не може нейната сума да остане по сметката на титуляра.
daliq
Младши потребител

Назад към Семейни казуси