начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

как да си взема правата за едното дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да си взема правата за едното дете

Мнениеот petkovpl67 » 13 Яну 2011, 23:19

случая е такъв:разведени сме от 4 години, имам две деца , син на 11, и дъщеря на пълни 17 години, наскоро се стига до там че се карат с майка си и тя е принудена да се обърне към отдела за закрила на детето, след това отдела я води в полицията и там ни събира и двамата родители и детето, оказва се се детето не иска да се прибере вечерта при майка си а искам при мен - бащата, отдела и полицията взимат рещение детето да се прибере с мен за да не я водят на пансион , майката се съгласява, на следващия ден пак сме в отдела за сеща със психолог, срещата мина и детето сега си е при майка си, искам да ви попитам имам ли възможност да заведа дело за да взема правата върху детето си, което тя сама иска, колко трае процедурата, какви неща ще са необходими, защото тия проблеми са вече от над повече една година , на 09,01,2011 тя наварщи 17 години, Благодаря Ви предварително
petkovpl67
Нов потребител

Re: как да си взема правата за еднто дете

Мнениеот Гост. » 13 Яну 2011, 23:24

:roll: След 11 месеца ще е на 18- навършва пълнолетие и сама ще взима решенията... а не съм убедена, че за това време ще изчерпите двете съдебни инстанции. Може и да искате привременни мерки- ако съдът уважи искането, то ще живее през този период при вас.

За има ли смисъл- може и да има, не знам фактите, но съобразете, че съжителството с младата дама възможно и да не се окаже лесно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Яну 2011, 23:51

Нека да си водят делото, има и доста мерак у човека. Щом искат да се преустройват.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 02:16

Детето е подложено на стрес, постоянно плачи по телефона, имало е и посегателство и от мажа с който живее бивщата, тези проблеми са вече около година, знам че малко и трябва до пълнолетие, ако зависи от мен ще оставя нещата както са си, но детето постоянно иска и ми говори че иска да живее при мен , затова и аз пища тук, за съвет от ваща страна, и наъ вече ме интересува периода на едно такова дело, няма ли някакви по бързи процедури, Благодаря ви пак
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 14 Яну 2011, 02:26

Как да се даде коректен отговор при толкова променливи величини...

Ако наистина сте готов за тази съдебна битка- отидете при колега, инициирайте съдебно производство с искане за привременни мерки. Ако ви ги уважи съда- нещата са ок. После, колкото и да тече самото производство по промяна предоставяне родителските права- детето ще е при вас.

Това с привременните ще е трудната част, останалото...

Утре, или в скоро време- насрочете си среща с адвокат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 02:59

Благодаря, утре ще се срещна с адвокат
petkovpl67
Нов потребител

Re: как да си взема правата за едното дете

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 12:32

Да , адвоката каза че до края на първото дело ще минат 3 месеца, и ако има обжалване за което съм почти сигурен ще минат още доста месеци, но след рещението на първото дело детето дали ще е при мен
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 14 Яну 2011, 12:54

petkovpl67 написа:Да , адвоката каза че до края на първото дело ще минат 3 месеца, и ако има обжалване за което съм почти сигурен ще минат още доста месеци, но след рещението на първото дело детето дали ще е при мен

:roll: Привременни мерки!
Предварително изпълнение!
Запомнете тези две неща и на следваща среща с колегата ги повтаряйте, като мантра. Едно за вас, че да получите отговор, второ заради самия него.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 14 Яну 2011, 13:15

Какво става, бе хора... :roll:

И този човечец ли не попада на читав колега? :? Какви ги дъФче - то от раз е ясно, че по общия ред промяна в упражняване на родителски права е пълна безмислица. Та то "детето" ще навърши пълнолетие преди да е влязло в сила решението на съда по този спор. :shock: Което обстоятелство (сигурно бъдещо събитие) обезсмисля цялото това упражнение. Просто не искам да вярвам, че има задни помисли.... :oops:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 16:37

На адвоката казах за тия повременни мерки и той се изрази че след като имаме развод няма как да се приложат в действителност, а така както проучвам нещата наистина ще се садим докато детето наварщи 18 години, а и обещах че възмжно най-скоро ще я взема при мен, подведе ме един друг адвокат като ми каза, - няма проблем взимаме я . и още казва - често така взимаме деца , ох отчайвам се много, а детето плаче и вика тате действай
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот Melly » 14 Яну 2011, 17:17

От къде сте?
В случай, че сте от София, свържете се на ЛС с колегата 778899.
Дано да Ви приеме.
Със завързани очи бих препоръчала и колегата Poli_g в случай, че сте някъде в посока морето. :D

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 17:28

От провинцията сам, старозагорско, гр. Гълъбово, между другото, аз си мислех че думите на дъщеря ми ще са от голямо значение и така по бързо ще се разреши проблема, но явно това ще е борба между мен и бившата, сигурно и доходи ще доказваме и какво ли не , и другото което ми казаха че разноските по делото може да надхвърлят 1000 лева, то става еднаааааа
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 14 Яну 2011, 17:44

добре, де /то, не че е добре, но../, какво мисли майката по въпроса?!? много често, в подобни ситуации, т.нар. "майки" с радост дават децата на другия родител?
така както описвате ситуацията, считам, че след един сериозен разговор с майката, която е допуснала /това трябва да й го подчертаете/ човека с който живее да посегне на детето ви, същата ще се съгласи детето да дойде при вас! опитахте ли вече или...направо с делата?

п.п. 1000лв. и нагоре ми се струват доста завишени :!:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 17:55

Опитах много разговори с нея, но без резултат, тая вечер пак ще разговарям с нея, но си я знам как се инати като магаре на лед, един вид трябва да признае ч ее виновна, а това е под нейното достойнство, сега малко кротна откакто минахме през закрила на детето, но не се знае за колко време ще е това, а за детето няма да го даде, по същата причина - ще и се смеят всички, тук сме провинция и така расъждават повечето хора, да видим как ще мине разговора с нея тая вечер
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 14 Яну 2011, 18:02

Вижте, довечера сядате и й обяснявате колко по-неприятна за нея би могла да стане ситуацията! Поради което, най-разумното й решение би било да се спести съдебната намеса, респективно - всички да ви знаят семейните драми /това с хорското мнение често работи/.

Затова, казвате й, че за последен път й предлагате да се разберете извънсъдебно, в противен случай, не само ще инициирате промени в упр. на родителските права, а ще сигнализирате в полицията за поведението на мъжа, с който живее, спрямо детето ви, както и отделно ще предприемете всички предвидени възможности.

при добре поднесена информация от ваша страна, вярвам, ще има резултат!

успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот petkovpl67 » 14 Яну 2011, 18:05

Ще се опитам добре да поднеса информацията, още тая вечер ще пиша какво е станало
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 14 Яну 2011, 18:08

ок, днес няма да мога да ви прочета, но се надявам, че схванахте "тънката" ми мисъл за посоката, в която и начинът по който, следва да водите разговора! :wink:

а, да...пропуснах нещо - обяснете й, че няма да търсите издръжка за детето! това също играе "важна" роля, колкото и тъжно да звучи!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот petkovpl67 » 15 Яну 2011, 04:12

Тя беше подготвена за срещата ни, явно беше говорила с адвокат, от дума на дума сама ми каза че не мога да взема правата на детето защото ще ме мота 3 години по дела, и след тия думи въпроса се изчерпа, явно адвоката и е добър, с две думи ме обвини че не е имало смисъл да стигаме до отдела за закрила на детето защото така само сме изложили дъщеря си на стрес и подигравки, а мажа с който живеела вече го била изгонила /което не е вярно/ , с две думи ми каза че може да прави каквото си иска и е в правото си, да си призная и аз се поотказах да се боря, дъщеря ми сега е при мен и прочете всичко тук във форума и на нея и стана ясно че няма инстанция която да ни подкрепи, нещото което може да ни помогне е закрила на детето да я заведат на пансион, но това кой родител би го искал за детето си, така че чакам дъщеря ми да навърши пълнолетие - просто нямам избор, благодаря ви за искрените съвети, бяха ми от полза, остава последния вариант който е вече на мода в БГ - да взема нещата в свои ръце и да я сплаша , Благодаря ви от сърце за съдействието
petkovpl67
Нов потребител

Мнениеот shiptar » 16 Яну 2011, 13:14

poli_g написа::roll: След 11 месеца ще е на 18- навършва пълнолетие и сама ще взима решенията... а не съм убедена, че за това време ще изчерпите двете съдебни инстанции. Може и да искате привременни мерки- ако съдът уважи искането, то ще живее през този период при вас.

За има ли смисъл- може и да има, не знам фактите, но съобразете, че съжителството с младата дама възможно и да не се окаже лесно.

здравейте: трябва да се води дело по чл. 127 от СК. за никакви привременни мерки тук не става въпрос. и в едно заседеание ще приключи всичко. ето ви един номер за консултация0888/952453
shiptar
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 16 Яну 2011, 15:11

shiptar написа:
poli_g написа::roll: След 11 месеца ще е на 18- навършва пълнолетие и сама ще взима решенията... а не съм убедена, че за това време ще изчерпите двете съдебни инстанции. Може и да искате привременни мерки- ако съдът уважи искането, то ще живее през този период при вас.

здравейте: трябва да се води дело по чл. 127 от СК. за никакви привременни мерки тук не става въпрос. и в едно заседеание ще приключи всичко. ето ви един номер за консултация0888/952453

:roll: .......... ..... Ще ми се да ви наеме някой по идентичен казус, ще ми се да ви оповестят името, ще ми се и да узная така гарантирания резултат.... ама вече толкова ми додея от нелепи твърдения, че загубих интерес.
Но, мнението е ветропоказател за кризата, де.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси