начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Майка или...мащеха е държавата ни?!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майка или...мащеха е държавата ни?!

Мнениеот naroden » 04 Яну 2011, 15:53

Здравейте и честита Нова година! На всички юристи тук пожелавам здраве и успехи на всички фронтове на живота! Дано съумявате винаги да вземате правилните и полезни решения и....нека доброто побеждава винаги! Ето и за какво съм тук... :roll:
Имам развод и влязло в сила СР с всичките му отсъждания (издръжки, разходи, режим за свиждания и т.н.) Изпълнявам всички изисквания на съда (държавата в негово лице), но....не така стои въпроса с другата страна-бившата ми вече съпруга. Съгласно СР, режима ми на свиждане е по 3 часа всяка 1 и 3 събота на месеца в присъствие на майката! :!: (Не ме питайте как се е стигнало дотам, защото ...ще кажа неща против ваши колеги, за които ще съжалявам след това!) Да,..... ама не! Пропускам вече четвърто свиждане (отвратителна дума да си видиш детето!) по причини независещи от мен - не са в града този уикенд, детето не искало да чуе за мен (представям си какво му е казано, след като не се отделяше от мен), да си ползвам часовете на избрано от нея място (а именно на селото и сред нейни роднини) ЗАЩОТО съм психически неустойчив и изпитвала страх да не се случело нещо на детето. :!: :lol: ...апропо, ако съм му купел Плейстейшън 3 (700 лв) можел и да ми се отсърди!! :wink: (дете на 5 години е все пак..!)
Четейки СР, такова изискване за място избрано от майката не намерих, следователно мое право е да мога да го взема и заведа, където реша и намеря за добре, като майката го придружава?! :?:
За пояснение.....след развода през април живяхме 5 месеца заедно за да се опитаме да подобрим отношенията си, след което обаче се разделихме окончателно. Веднага след това започна тази игра без правила. Оказва се, че нямаше страх да живеем заедно и да оставя детето ни на грижите ми докато повишава квалификацията си в др. край на БГ за месец и нещо, а сега съм психически неустойчив?! :roll:

Въпрос: Какви са методите за въздействие в кратки срокове срещу това своеволие ?
Има ли шанс дело за оспорване на сегашния режим и искане на режим за свиждане без присъствие на майката, при условие, че са налице свидетели за 5 мес. ни съжителство и отношението дете-баща?
Предварително благодаря за съветите и мненията Ви!
naroden
Младши потребител

Re: Майка или...мащеха е държавата ни?!

Мнениеот donna » 04 Яну 2011, 16:03

Можете да подадете иск и да поискате от съда промяна на сегашния режим на лични контакти.
До сега да сте си извадили изпълнителен лист по досегашния режим и да сте образували изпълнително дело за тоя режим на лични контакти , е има и др. възмоожност чл.182 ал.2 НК , но честно въпреки ,че вече има доста практика по въпроса чак до такава мярка да стигате не ви съветвам.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси