С бившата ми съпруга се разведохме по взаимно съгласие както може би вече знаете от другата ми тема за нападението и по всички флангове срещу мен. И както някои по компетентни тук ме посъветваха в стил "нападението е най-добрата защита" искам да попитам. Понеже една от добродетелите която направих месец преди да се разведем бе че се съгласих да даря " дарим" къщата която построих по време на брака ни на малолетните ни деца , както ме посъветва адвоката ми
с пожизнено право на ползване.Е...бяхме се разбрали да поживея там толкова колкото е необходима за да могат децата да се адаптират към обстановката на моето неприсъствие.Нямаше и два месеца и един ден си намерих багажа отвън със сменени ключалки и т.н. Понеже имахме споразумение за неограничен контакт с децата "самотната" вече майка прибра новия си избраник и ми пусна дело за ограничение на свижданията и както обикновено става с лъжите на две три бабички и съчувствие на съдия с подобна участ и аз се оказах 1...3-та събота и т.н.През периода когато имах неограничен достъп и с право на ползване тя не ме пускаше вътре аз виках полиция и резултата беше че получавахме предупреждение " да не се саморазправяме", което тя после използва против мен в съда като доказателство че съм буйствал и т. н. за да може да ми ограничи свижданията с децата и го постигна.
Въпроса ми е мога ли да искам да ползвам жилището " да и преча"и ако не с какво да я накажа? Е нямам предвид да им "светя" когато ...... Но повярвайте ми че на тази жена ако не и се противопоставя, ще се пенсионирам в съда
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запазено право на ползване след развод.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запазено право на ползване след развод.
Станаха много адвокатите на страните, а ето колко струват всъщност. Нищо. Котаракът ми ще се оправи по-добре - поне знае кое хвърчи и кое се яде. Общо взето знае къде е хладилника.
Имам чувството, че сме завършили не в Академия и Университет, а в Зоопарка - зоологическо право някакво. Което е хубаво - колкото резултата от мач "Джунгла-Зоопарк" е винаги - в полза на "Джунглата" - 30 изядени, 20 нахапани, 1 депресиран слон и т.н.
Ако това ми го направят на мен - направо бих говорил с адвоката си по-сериозно.
Тук става въпрос за износени и изхабени договорености.
Всеки знае, че примерно, исторически е имало ту съюз, ту война. Защо - никой не знае точно.
Винаги исторически се налагат леки военни действия, свързани с разплакани моменти и т.н.
Когато са захабени договореностите и те не могат да служат - не се спазват всячески и не се работи по тях - нарушават се правилата на свижданията и т.н., се налага нова "атака", с цел ново споразумение.
Имам чувството, че сме завършили не в Академия и Университет, а в Зоопарка - зоологическо право някакво. Което е хубаво - колкото резултата от мач "Джунгла-Зоопарк" е винаги - в полза на "Джунглата" - 30 изядени, 20 нахапани, 1 депресиран слон и т.н.
Всеки знае, че примерно, исторически е имало ту съюз, ту война. Защо - никой не знае точно.
Винаги исторически се налагат леки военни действия, свързани с разплакани моменти и т.н.
Когато са захабени договореностите и те не могат да служат - не се спазват всячески и не се работи по тях - нарушават се правилата на свижданията и т.н., се налага нова "атака", с цел ново споразумение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Станаха много адвокатите на страните, а ето колко струват всъщност. Нищо. Котаракът ми ще се оправи по-добре - поне знае кое хвърчи и кое се яде. Общо взето знае къде е хладилника.
Дай някой жокер за какво точно става въпрос. Доколкото знам споразумение за развод не може да се разваля или променя.
- andrey13
- Потребител
А сега дали става въпрос за облигационно или вещното право на ползване , малък жокер с нотариален акт дарихте имота и имате запазено право на ползване така ли?
Ако е така искайте вие наем , може и да ги извадите от там , защото те притежават само голата собственост , е съпругата ви също явно си е запазила това право ,затова с изваждането няма да стене ,но с наема възможно , тъй като тя явно ползва целия имот ,другото можете да искате по моему да си разпределите това право на ползване тя на единия етаж ,вие на другия /ако имота е на етажи или определени стаи за вас др. за нея/
Тук явно е станало като войната на семейство РОУЗ ...ей затова трябва да забранят филмите тва е !
Ако е така искайте вие наем , може и да ги извадите от там , защото те притежават само голата собственост , е съпругата ви също явно си е запазила това право ,затова с изваждането няма да стене ,но с наема възможно , тъй като тя явно ползва целия имот ,другото можете да искате по моему да си разпределите това право на ползване тя на единия етаж ,вие на другия /ако имота е на етажи или определени стаи за вас др. за нея/
Тук явно е станало като войната на семейство РОУЗ ...ей затова трябва да забранят филмите тва е !
- donna
- Старши потребител
donna написа:А сега дали става въпрос за облигационно или вещното право на ползване , малък жокер с нотариален акт дарихте имота и имате запазено право на ползване така ли?
По зле е от филма, защото бившата ми слага децата отпред пред топовете, защото ако не бяха те , тази сага отдавна да приключила като в някои други филми Е... не могат да забранят всички филми .
А това че имам ограничен режим на свиждане с децата, няма ли да попречи?
- andrey13
- Потребител
Режима на лични контакти няма нищо общо с вещното право на ползване ,което сте си запазили /ако за такова иде реч по документите ви и не се окаже ,че в ръкава си сте скрили някой друг документ дет не сте ни го съобщили тука/.
Леле , не ви завиждам вие с вашето семейство на единия етаж и бившата на другия...или бившата ви плаща наем ...мисля ,че филма просто ще бледнее ...
Е при тия условия току виж се съгласи да се кротне и двамата да живеете вс. за себе си в царството на Нирвана
Леле , не ви завиждам вие с вашето семейство на единия етаж и бившата на другия...или бившата ви плаща наем ...мисля ,че филма просто ще бледнее ...
Е при тия условия току виж се съгласи да се кротне и двамата да живеете вс. за себе си в царството на Нирвана
- donna
- Старши потребител
Лично се съмнявам това да стане, защото тя е бивш джудист спортист , а те докато не паднат в несвяст не слизат от ринга. А и ако почна да ви занимавам с другите 8 дела от нея срещу фирмите ми колите активите и банковите сметки,просто ще трябва тази тема да се учи после в юридическите факултети.Но това за сега ми е най належащо и проблемно.Явно новото и завоевание и зарежда яко батериите че чак свети от алчност и "захранва" генератора на идеи от страна на нейната адвокатка .Спомням си когато миловидно в първото дело ми каза" Андрейчо, аз правя този иск с цел да ви помиря и за ваша полза".А после изсипа всичката си негативна енергия произтичаща от личната и съдба и вътрешно убеждение на жена, която никога няма да има деца , мъж до себе си/ който да направи всичко това което аз/ и приличаща на ботор, по който никой не би се и препънал даже, защото отдалече ще заобиколи.Но това както казвате вие юристите няма нищо общо с казуса.Просто тя си намери дойна крава в лицето на бившата ми и сега пие млекце, дебелее, окосмява се и клати опашка, но бикът го нямааааа Биковете като за нея просто не оцеляха, защото гледат филмите и цъкат с език Май е време да отворя друга тема тук.Ще помисля по въпроса .
- andrey13
- Потребител
Андрейчо изпушил си ясно е. Адвоката си защитава клиента това му е работата , харесваш ли я или не тва е!
Кви крави, кви бикове ... Андрейчо в животновъдството няма нужда от бикове тет а тет , карат на изкуствено осеменяване тъй да знаиш!
Тя развъдно продобрителната дейност е стигнала далече , знаеш ли тая работа и да престанете да гледате амирикански филми ,че само развалят и мътят мозъците на хората ,ама ха !
ДА ДОПЪЛНЯ:
Вие от ваша страна сте доказали че сте добър в борбата свободен стил
Кви крави, кви бикове ... Андрейчо в животновъдството няма нужда от бикове тет а тет , карат на изкуствено осеменяване тъй да знаиш!
Тя развъдно продобрителната дейност е стигнала далече , знаеш ли тая работа и да престанете да гледате амирикански филми ,че само развалят и мътят мозъците на хората ,ама ха !
ДА ДОПЪЛНЯ:
Вие от ваша страна сте доказали че сте добър в борбата свободен стил
- donna
- Старши потребител
Явно трябва да се добави нов профил в юридическите факултети като защитник, но с нападателни умения и да има дисциплина такава за адвокатите .А като се дипломират на табелките пред офисите им да напишат от кои са.Но съм сигурен че ще се срамуват и няма да го направят, защото всичко е игра за пари а не за право.Проста търговия но с членове и алинеи , зад които винаги стои някакъв материален интерес, който ако не е за ответника то той за адвоката.
- andrey13
- Потребител
Много добре знаете ,че винаги има финансови интереси , бившата ви жена си плаща за представителство , колко е морално поведението на съпруга №2 няма да се коментира ,щото върху колко е морално съдът няма да постанови решението си ,а на базата на действащите правни норми.Ние всички имаме нападателни умения спокойно ,кои по -вече , кои по -малко това просто е вътре в нас
- donna
- Старши потребител
donna написа:Много добре знаете ,че винаги има финансови интереси , бившата ви жена си плаща за представителство , колко е морално поведението на съпруга №2 няма да се коментира ,щото върху колко е морално съдът няма да постанови решението си ,а на базата на действащите правни норми.Ние всички имаме нападателни умения спокойно ,кои по -вече , кои по -малко това просто е вътре в нас
А няма ли някой закон за морала? Или може би той ще попречи на тези които измислят законите ?
- andrey13
- Потребител
Не няма такъв , там действа господ , пък той знае кога къде и по кое време да раздаде правосъдие. То да запалите една свещ в черквата за здраве и късмет друго не ви остава с тази бойна №2.
Шансовете ви сме ви ги описали подробно ,по-вече ако някой още се сети добре ,аз за сега друго не се сещам.
Шансовете ви сме ви ги описали подробно ,по-вече ако някой още се сети добре ,аз за сега друго не се сещам.
- donna
- Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|