Здравейте!Много се надявам да ми помогнете поне със съвет.Мои пари и на майка ми останали на банковата сметка на брат ми/той почина преди 4 години/.Неговият дял е изтеглил/парите са от делба на сделка с имот-не голяма сума/и изхарчил приживе и нашите пари са на сметката му.Проблемът е, че е разведен/мн тежък развод/ и има дете от брака,а ние сме в лоши отношения с бившата му съпруга и не желаем тя да разбира за тях.Тази сделка е била след развода му и той не желаеше бившата му жена да разбира за тези пари приживе даже и тя не знае.Зная,че се явява наследник племенникът/той е на 9 годинки/ ми и сме далеч от мисълта да бъде ощетено това дете,но нещата са съвсем различни от първоначалните помисли от написаното!
Искам да Ви питам как бихме могли да изтеглим тези пари с майка ми?Дело ли трябва да се води или може само с някаква искова молба или нещо подобно?Какви документи биха ни свършили работа:че сме присъствали на тази сделка,имаме документи че си е купувал някои неща за него.
Моля ако можете помогнете!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
пари на друга банкова сметка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: пари на друга банкова сметка
Парите остават на детето. Свирено.
Не виждам начин да ви ги присъдят, с молба, без молба - изобщо никак. Няма начин и да ги изтеглите ( не и законен, дори да имате пълномощно, че отпосле ще се видите във веселба).
Хубавото е, че ще се харчат от бившата ви снаха само с разрешение на съда. След навършване на пълнолетие детето само ще се разпорежда с внесената сума.
Не виждам начин да ви ги присъдят, с молба, без молба - изобщо никак. Няма начин и да ги изтеглите ( не и законен, дори да имате пълномощно, че отпосле ще се видите във веселба).
Хубавото е, че ще се харчат от бившата ви снаха само с разрешение на съда. След навършване на пълнолетие детето само ще се разпорежда с внесената сума.
- Гост.
- Старши потребител
Никакъв ли шанс нямаме?-защото позната ни каза че примерно би ни послужил документ от селището където сме били 3-та за тази сделка и имаме подписи.Той приживе не я искаше въобще бившата си жена и тя не трябва да знае за тези пари.
- toni5
- Младши потребител
Как ще докажете, че парите в банковата сметка са точно вашите пари? Дори и да са преведени, изцяло, по тази сметка от купувача по сделката, как ще докажете, че брат ви никога не ви е дал на ръка дължимата сума?
Моето мнение е, че твърдението на познатата ви е повече от невъзможно ако е в смисъл- ще си върнете парите...
Това, че сте били и тримата на едно и също място, по едно и също време ... какво доказва? Според вас и познатата?
Моето мнение е, че твърдението на познатата ви е повече от невъзможно ако е в смисъл- ще си върнете парите...
Това, че сте били и тримата на едно и също място, по едно и също време ... какво доказва? Според вас и познатата?
- Гост.
- Старши потребител
Сега, на този етап е най-добре да премълчите наличието на тази сметка.
Някой ден, след навършване на пълнолетие на племенника ви, ако и сте в добри роднински отношения, би могло при желание от негова страна да получите част от тези пари. Но само, ако той пожелае да ви ги даде.
Поли е напълно права. Подсказах вариант, който е малко вероятен, и все пак... възможен.
Някой ден, след навършване на пълнолетие на племенника ви, ако и сте в добри роднински отношения, би могло при желание от негова страна да получите част от тези пари. Но само, ако той пожелае да ви ги даде.
Поли е напълно права. Подсказах вариант, който е малко вероятен, и все пак... възможен.
-
Melly - Старши потребител
Имаме доказателството,че сме били в съда на дадения град-подписите под сделката.Съгл. тази сделка има брой наследници и дялове в пари-в която бройка сме и ние.В периода от сделката до смъртта му единствено от сметката му са излезли 1/3 от тези пари-и това си е неговия дял.Той си го изтегли и си ги изхарчи парите/и това е истината/.За този период имам примерно фактури че е купувал неща-той имаше заеми и дефакто нямаше доход от заплатата си-в този период го издържахме аз и майка ми.А ние с нея не пожелахме да ги теглим-не сме очаквали че ще се случи това нещастие/брат ми загина при катастрофа/.Тази сума в банковата му сметка наистина е нашият дял.
- toni5
- Младши потребител
toni5 написа:Имаме доказателството,че сме били в съда на дадения град-подписите под сделката.Съгл. тази сделка има брой наследници и дялове в пари-в която бройка сме и ние.В периода от сделката до смъртта му единствено от сметката му са излезли 1/3 от тези пари-и това си е неговия дял.Той си го изтегли и си ги изхарчи парите/и това е истината/.За този период имам примерно фактури че е купувал неща-той имаше заеми и дефакто нямаше доход от заплатата си-в този период го издържахме аз и майка ми.А ние с нея не пожелахме да ги теглим-не сме очаквали че ще се случи това нещастие/брат ми загина при катастрофа/.Тази сума в банковата му сметка наистина е нашият дял.
Де факто, може би..., но де юре - НЕ. Парите ви са в чужд джоб.
-
Melly - Старши потребител
ОК-разбрах-шансове никакви.Благодаря за отговорите!
Но покрай това има и нещо друго.Той има заем от банка /доста пари/отпреди няколко години,който с години не е погасяван.Има ли някакъв срок за давност на този кредит и как може племенника ми да се отърве в бъдеще от това плащане/аз не мога да го погасявам,и бившата му жена също/.Четох някои неща тук и видях за срок от 5 години отказване от наследство!?Може ли да поясните?
Но покрай това има и нещо друго.Той има заем от банка /доста пари/отпреди няколко години,който с години не е погасяван.Има ли някакъв срок за давност на този кредит и как може племенника ми да се отърве в бъдеще от това плащане/аз не мога да го погасявам,и бившата му жена също/.Четох някои неща тук и видях за срок от 5 години отказване от наследство!?Може ли да поясните?
- toni5
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|