Здравейте, имам доста сериозен проблем, ще бъда благодарен на всяко мнение за справяне със ситуацията.
И така - имах продължителен контакт с едно момиче. Тя забременя. Дълго се колебаеше какво да прави, накрая реши че иска аборт. Но вече беше късно. След това започнаха сцените за това, че не иска да си проваля живота с дете и т.н. Разбрахме се следното - аз взимам детето и го гледам с помощта на гледачка. От нея не искам нищо - след ражднето си връща стария живот. След това тя се успокои, прие нещата така.
Напълних една стая с бебешки неща... наех гледачка...
Малко преди термина тя започна да се крие, не искаше да се виждаме, контактувахме само с sms-и - за пари, разбира се. Каза ми че терминът и е объркан и ще ражда по-късно... След разговор с лекарката и, обаче, разбрах че това не е вярно. След това разбрах че е родила. И все още отрича това - пак чрез размяна на sms, явно няма смелостта да говори с мен. А след това разбрах, че някакъв мъж е припознал детето.
Нямам основание да се съмнявам че детето е мое. Познавам я достатъчно добре, знам че няма начин да са и дошли майчински чувства - преди това има друго дете, не се интересува от него. На всичкото отгоре, не представи болничния лист след раждането във фирмата... явно дребния месечен дохад не я интересува. Не виждам никаква друга възможност, освен да е продала детето, или поне да се готви за това.
Консултирах се с адвокат - каза ми - майката решава кой ще е бащата, след като е припознато - не може да се оспорва...
Някой има ли идея как да докажа че аз съм бащата и да си взема детето?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съмнение за продажба на дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съмнение за продажба на дете
Консултирах се с адвокат - каза ми - майката решава кой ще е бащата, след като е припознато - не може да се оспорва...
Да бяхте се консултирал от рано- да ви се помогне. Сега ще се наложи да чакате това дете да навърши 18 и в промеждутъка до 19 да заведе само иск.
Нямате друг шанс.
А нещата са наистина простички- припознават се и неродени деца, но отпосле идва мисъл за това.
По-подробно жрецът ще ви обясни, защото това е начин да се търгува с деца...Новият-стар начин.
- Гост.
- Старши потребител
Работата опечена май.Аз друго мнение имам че след като детето навърши 14г Чл66СК може да оспори припознаването ,след което ако не предяви припознаващият в тримесечен срок установителен иск се счита за нестанало.Така е дупка в закона е припознаването понеже припознаващият не е длъжен да доказва родителското си качество.
-
Pause - Активен потребител
Добре, един по-конкретен въпрос. Представете си следното: В следствие на премерена външна намеса, продавачът (наричан за по-кратко майка) или купувачите могат да решат че не са постъпили правилно, да отидат в полицията и да признаят всичко. Ако това се случи, има ли някакъв шанс "сделката" да се развали?
- mariot
- Младши потребител
Pause написа:Работата опечена май.Аз друго мнение имам че след като детето навърши 14г Чл66СК може да оспори припознаването ,след което ако не предяви припознаващият в тримесечен срок установителен иск се счита за нестанало.Така е дупка в закона е припознаването понеже припознаващият не е длъжен да доказва родителското си качество.
14г. как предявява иск ако липсва съгласието на майката?
Питащият да се свърже с адвокат който ще му обясни всички детайли по едно такова дело (стига майката да няма против да оспори припознаването и да е в срок).
- Гост.
- Старши потребител
С адвокат вече съм се свързал. Отговорът беше - нищо не може да се направи. А съм сигурен че или се готви продажба, или е продадено. Не става въпрос за обикновени семейни работи. Наистина е сериозно. Благодаря все пак.
- mariot
- Младши потребител
Да не квалифицираме с тези гръмки думи случващото се, моля.
Майката иска ли да съдейства? е основното в тази дилема и дали са минали три месеца от припознаването. Но и да са минали- има още опции... стига да има нейното съдействие.
п.п. Pause, аз знам отговорът на питането, което адресирах до теб. А ти?
Майката иска ли да съдейства? е основното в тази дилема и дали са минали три месеца от припознаването. Но и да са минали- има още опции... стига да има нейното съдействие.
п.п. Pause, аз знам отговорът на питането, което адресирах до теб. А ти?
- Гост.
- Старши потребител
Предишният СК изрично уреждаше възможност за оспорване на припознаване от всяко лице, което има интерес, прокуратурата и АСП. В сегашния такъв текст няма. Примери като този са прекрасна илюстрация защо е НАЛОЖИТЕЛНО да има такава възможност.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодаря за всички внения. Частно разследване установи, че бащата е семеен, така че - твърде класически случай... Дали майката ще съдейства - не знам, това е грижа на полицията (за момента).
- mariot
- Младши потребител
Здравейте,имам въпрос колко време ви е необходимо за да опозноете човека до себе си за момента партньор.Как така НС се е произнесъл защо трябва да сключите гр.брак една сигурност по силно обвързване и поемане на отговорност.Не че повече или по малко ще ви дава любов но представете си при една спорна ситуация питаш нещо и тя ти казва ти кой си? .
-
Pause - Активен потребител
Pause - много интересен въпрос, предполага се че ще събуди силен интерес в сайт с друга насоченост.
- mariot
- Младши потребител
Това, че в България е отнето правото на биологичния баща да установи, произхода на детето си, не означава че биологичния баща няма това право като гражданин на държава членка на ЕС. Коя е директивата и кой може да ви отговори е технически въпрос, на който може да ви съдейства адвокат занимаващ се в съответната област.
Кога ще е първия път ? Времето ще покаже. Това вече сме го дъвкали. Има и някои алинеи за нанесени вреди, които ще се завърнат като бумеранг и ще отнесат статуквото като Ел Ниньо
Кога ще е първия път ? Времето ще покаже. Това вече сме го дъвкали. Има и някои алинеи за нанесени вреди, които ще се завърнат като бумеранг и ще отнесат статуквото като Ел Ниньо
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
Благодаря, и аз мислех по този вариант...
- mariot
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|