Здравейте !
Бих искал да попитам има ли някаква давност по чл 19. ал 3 от ЗЗД във връзка с предявяването на конститутивния иск на ищеца за обявяването на предарителния договор за окончателен!
Благодаря предарително на всички!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 06:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл 19, ал 3 ззд
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл 19, ал 3 ззд
georgilungov написа:Здравейте !
Бих искал да попитам има ли някаква давност по чл 19. ал 3 от ЗЗД във връзка с предявяването на конститутивния иск на ищеца за обявяването на предарителния договор за окончателен!
Благодаря предарително на всички!
ДА. Давността е 5-годишна.
-
Melly - Старши потребител
а от кога започва да тече давноста? ЗЗД посочва, че това е момента, в който вземането е станало изискуемо. Може ли това правило на ЗЗД да се приложи и тук или момента на давността по чл19. а3 започва да тече в някой друг мопмет и кога е той?
Благодаря ви предварителни
Благодаря ви предварителни
- georgilungov
- Нов потребител
Нищо не може да ме учуди. Бях сигурна, че въпросите ще почнат да напират един след друг. Но щом питащият има време за губене по форумите... да си го губи.
Ами...., аз бях до тук в тази тема.
Ами...., аз бях до тук в тази тема.
-
Melly - Старши потребител
Благодаря все пак че ми каза за давноста
- georgilungov
- Нов потребител
eх, мели...недей така! явно питащият ти е познат, виж че ти говори на ТИ!
"благодаря все пак, че ми каза"
"благодаря все пак, че ми каза"
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|