- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доход и присъдена издръжка за ТРИ деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Доход и присъдена издръжка за ТРИ деца
Искам да попитам как ще се процедира при следния случай.Майка ще завежда дело за присъждане на издръжка за дете.В момента бащата е на ТД и е осигурен на сумата от 320,00 лв.Доходът му е доста по-голям,но "под масата".В същото време той е осъден и изплаща издръжка в размер на 180,00 лв. за двете си деца от предишен брак. С този си "доход", след плащането на горната издръжка,в същност "не му остава кой знае колко ,за да живее"!!!!Знам,че имаше някакъв минимум,който трябва да остава от заплатата,но не съм убедена колко е. И в този случай,ако присъдят и за това дете 90,00 лв. на него не би му останало нищо от така наречената му "заплата".Моля да ми обясните какво следва в такава ситуация и как се развиват нещата?
- aq_1701
- Младши потребител
Re: Доход и присъдена издръжка за ТРИ деца
Ами, какво да следва несеквестируемият доход по Чл446ал1 на ГПК не се прилага за издръжка казва ал3 на същият член.И осъденото лице следва да си плати.
-
Pause - Активен потребител
Re: Доход и присъдена издръжка за ТРИ деца
ми, да!
и като го осъдят на 140 лв., тъкмо да ги докара официалните доходи, до размера на трите издръжки!
лично аз...пречка не виждам
и като го осъдят на 140 лв., тъкмо да ги докара официалните доходи, до размера на трите издръжки!
лично аз...пречка не виждам
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|