Поли, вече Ви отговорих в другата тема. Не смятам да се повтарям.
Относно цитираният член, имах напредвид, че да, той налага санкции ако родителят на когото са присъдени правата осуети личният режим, но неналага такива, ако родителят който трябва да ги изпълнява нарочно не го прави.
Да, знам какво ще кажете - "ако иска, или изпълнението на това е въпрос на добра воля."Тогава не е ли това във вреда на детето?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
последствията от неизплащане на присъдена издръжка?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: последствията от неизплащане на присъдена издръжка?
Не, защото има разлика съществена между задължения и права.
Ако и да решите да се позовете на ТР 22/83... СК казва " родителят, комуто не са предоставени РП има ПРАВО на режим на лични контакти.."( по памет).
Има една латинска сентенция( ама пак по памет)- никой не е задължен да се ползва от правата си.
Ако и да решите да се позовете на ТР 22/83... СК казва " родителят, комуто не са предоставени РП има ПРАВО на режим на лични контакти.."( по памет).
Има една латинска сентенция( ама пак по памет)- никой не е задължен да се ползва от правата си.
- Гост.
- Старши потребител
Anabel написа:Колкото и да говорим, майката винаги е в по-неизгодната позиция!
Тук вече не познахте.
Родителят на когото са присъдени родителските права / в този случай майката / винаги е в по-изгодна позиция. Във всяко едно отношение.
Казвам ви го като родител, който плаща издръжка в продължение на 222 месесеца и съм минал през всичко което се сещате или не се сещате.
Като се почне от присъждане на издръжка,увеличаване размера на издръжката,ЧСИ,запор на имущество и т.н. и т.н.
Както се казва ... мога книга да напиша по темата.
- ejkobejko
- Младши потребител
poli_g написа:На толкова бащи напоследък присъждат правата- е, как пък нито един не дойде де иска да се снабди и с ИЛ! Защо, сиси?
Не знам дали е правило, но с колкото съм работила дори не искат да претендират издръжка за децата си ( нито един!), не правят проблеми и за режима на лични на другия. Е, да! Въпрос на разбиране, а според мен и на мислене.
Едва ли всички бащи са толкова богати,че не търсят издръжка ? Причината сигурно е друга ? Как ли се справят сами ?
Може би не си купуват всеки ден нови чанти,обувки и т.н. и след това да обесняват на съдията как са нараснали нуждите на детето и тези 60-100 лв. не стигат до никъде.
- ejkobejko
- Младши потребител
poli_g написа:Е, и?
Често състава на чл. 182 се осъществява и от родителят комуто са предоставени родителските права. Онзи, който смята другия родител за човека-касичка и не спира да му трови живота искайки още и още, все повече и повече финикийски знаци, впускайки се в нелепи съдебни процеси- я, по ЗЗДН, я по СК, манипулирайки го, заплашвайки, че ако не получи няма да му даде детето( последното като да е вещ в обръщение) .....
А най-готино е да не даде изобщо детето, за да не може да се ползва от правата си другия родител, нали сиси! Нищо, че е наш източник на средства- ако не слуша, давай да го пляскаме по тънката му струна. Нали, сиси!
И тук някъде все изниква резонния въпрос- що се мъчите взаимно, а не дадете родителските права на другия родител?
На толкова бащи напоследък присъждат правата- е, как пък нито един не дойде де иска да се снабди и с ИЛ! Защо, сиси?
Не знам дали е правило, но с колкото съм работила дори не искат да претендират издръжка за децата си ( нито един!), не правят проблеми и за режима на лични на другия. Е, да! Въпрос на разбиране, а според мен и на мислене.
Ай, мислете женки, че ситуацията наистина е жалка.
Не съм чел нещо по добро през последната година може и повече... Поли замисли се да станеш съдия ....отговора е в 10 та ......дано го прочете сиси19 тя малко май мрази мъжете ........Поли ще го сложа в РАМКА обещавам
- dido_petrov
- Младши потребител
dido_petrov написа:poli_g написа:Е, и?
Често състава на чл. 182 се осъществява и от родителят комуто са предоставени родителските права. Онзи, който смята другия родител за човека-касичка и не спира да му трови живота искайки още и още, все повече и повече финикийски знаци, впускайки се в нелепи съдебни процеси- я, по ЗЗДН, я по СК, манипулирайки го, заплашвайки, че ако не получи няма да му даде детето( последното като да е вещ в обръщение) .....
А най-готино е да не даде изобщо детето, за да не може да се ползва от правата си другия родител, нали сиси! Нищо, че е наш източник на средства- ако не слуша, давай да го пляскаме по тънката му струна. Нали, сиси!
И тук някъде все изниква резонния въпрос- що се мъчите взаимно, а не дадете родителските права на другия родител?
На толкова бащи напоследък присъждат правата- е, как пък нито един не дойде де иска да се снабди и с ИЛ! Защо, сиси?
Ай, мислете женки, че ситуацията наистина е жалка.
Не съм чел нещо по добро през последната година може и повече... Поли замисли се да станеш съдия ....отговора е в 10 та ......дано го прочете сиси19 тя малко май мрази мъжете ........Поли ще го сложа в РАМКА обещавам
Вече съм отговорила, не няма да се повтарям.
- sisi19
- Потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|